Home / Inspiratie / De 10 mooiste stranden die wij bezochten tijdens onze reizen

De 10 mooiste stranden die wij bezochten tijdens onze reizen

De 10 mooiste stranden die wij op onze reizen hebben bezocht. Even weg dromen bij een tropische bestemming. Check deze prachtige stranden en je ontdekt al snel een thema… wit zand en palmbomen!

Ras Nungwi, Zanzibar, Tanzania

Dit prachtige witte strand aan de kust van Zanzibar heeft ook nog eens een azuurblauwe zee (foto is niet digitaal verbeterd). Het nabijgelegen luxe hotel houdt het strand vrij van zeewier.

Wat een heerlijke plek. Jammer genoeg bleek wel tijdens ons 2e bezoek aan het eiland dat veel stranden op Zanzibar een stuk kleiner zijn geworden door de oprukkende bebouwing. Meer weten? Lees ons blog over het eiland Zanzibar.

Similan eilanden, Thailand

Blijf slapen op de Similan eilanden en je hebt dit prachtige witte strand in de ochtend en avond helemaal voor jezelf. Het is dé duikbestemming van het land en wat mij betreft het mooiste strand in Thailand waar ik ooit geweest ben.

Lees hier meer over leuke eilanden in Thailand.

Playa del Carmen, Mexico

Nog zo’n prachtig wit koraalstrand met een zee met vele blauwtinten, in Mexico deze keer. Zo zagen de stranden in dit deel van Mexico eruit in 2008.

Jammer genoeg is de kans klein dat jij dit strand nog zo gaat zien. In 2011 werden de stranden in dit deel van Mexico voor het eerst vervuild door Sargassum, een soort zeewier. Tot dan toe groeide het nog niet voor de Mexicaanse kust. Nu doen hotels er alles aan om hun eens zo natuurlijk witte stranden vrij te houden van dit zeewier.

Nungwi, Zanzibar, Tanzania

Nog een prachtig strand op het eiland Zanzibar. Hier heb je bovendien veel faciliteiten voor budgetreizigers. Lees ook ons uitgebreide blog over Nungwi.

Tulum beach, Tulum, Mexico

Je kunt hier met uitzicht op de Mayaruïnes van Tulum een duik nemen in de helderblauwe zee. Ook Tulum had eens zo’n geweldig mooi wit strand waar je ook nog eens goed kon snorkelen.

Playa Lagun, Curaçao

Curaçao heeft vele mooie stranden, maar wij vonden dit kleine strandje zonder faciliteiten met goede snorkelmogelijkheden het mooist. We zagen hier heel veel gekleurde vissen en zelfs een schildpad onder water.

Lees ook ons blog met de leukste kindvriendelijk stranden van Curaçao.

Comino, Malta

Je hoeft niet altijd ver te gaan. Dit ministrandje op Malta ligt aan een lagune die het helemaal afmaakt. Een wandeling van een kwartier brengt je naar kliffen van 50 meter hoog, die gebruikt zijn in menige Hollywoodfilm. De zee is belachelijk blauw en helder!

Lees ook ons blog over Malta met kinderen.

Railay Beach, Krabi, Thailand

Dit strand in Thailand wordt door de Lonely Planet het mooiste van Thailand genoemd. Kom vroeg als je ruimte wil hebben en foto’s wil maken zonder een mensenmenigte.

Pandan North Island, Mindoro, Filipijnen

Pandan north is een privé-eiland met budgetaccommodatie. Ruimte genoeg voor je eigen stukje strand waar je zo de zee in kunt duiken om te snorkelen met de schildpadden die hier wonen.

Langkawi, Maleisië

Het Maleisische eiland Langkawi heeft nog een aantal ongerepte zandstranden zonder bebouwing. Huur een auto of een scooter en bezoek juist de rustige en onbebouwde kant van Langkawi.

Lees ook ons blog over Langkawi met kinderen.

Na 10 jaar reisbloggen en meer dan 60 bezochte landen delen we graag onze top 10 mooiste stranden (in willekeurige volgorde) met jullie.  Check ook onze andere top 10 lijstjes. Zoals top 10 kindvriendelijke bestemmingen off the beaten track, vervoersmiddelen in Azië en kastelen buiten Europa.

Welke stranden zijn nog mooier en moeten we volgens jou echt bezoeken?

Over de auteur

7 gedachten over “De 10 mooiste stranden die wij bezochten tijdens onze reizen”

  1. Brenda van der Knaap

    De allermooiste stranden vind je ook zeker op de Seychellen! Voor de stranden op Praslin en La Digue zijn onbeschrijfelijk mooi…..

  2. Leuke post! Ga ik zeker in gedachten te houden. De mooiste stranden waar ik geweest ben vind ik toch wel het strand van Full Moon Island op de Malediven en Nudey beach op Fraser Island ☺️

  3. Sarah@Travelcake

    Prachtig!De stranden in Zanzibar vond ik ook top! De mooiste stranden die ik ooit zag, waren in de Filipijnen (Palawan)…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top