Home / Inspiratie / Reisbloggen / Ik ben 3 jaar en heb 24 landen bezocht

Ik ben 3 jaar en heb 24 landen bezocht

Hallo ik ben drie jaar en jullie kennen mij natuurlijk al. Eerder schreef ik al een keer over de 25 x dat ik had gevlogen. Nu vond mama het leuk om mij wat te laten vertellen over alle landen waar ik ben geweest.

Mijn papa en mama zijn gek op reizen en nemen mij altijd mee. Dus ben ik nu al in 24 landen geweest wat blijkbaar best bijzonder is. Eigenlijk is het er nog eentje meer, namelijk Zwitserland, maar omdat ik toen alleen maar geslapen heb en niet de auto uit ben geweest mag ik die niet tellen van mama, flauw hoor. Ik denk dat ze gewoon bang is dat ik haar in ga halen.

Jamnik Slovenie

Mijn landen tot nu toe:

Nederland (hier woon ik), België (heel vaak), Duitsland (heel vaak), Frankrijk (3x), Luxemburg (2x), Italië (2x), Slovenië, Zweden, Denemarken, Turkije, IJsland, Canada, Amerika, Panama, Verenigde Arabische Emiraten, Thailand (2x), Cambodja, Vietnam, Myanmar, China, Colombia, Peru, Bolivia en Chili.

Het eerste landje waar papa en mama mee naar toe namen

Het eerste land waar papa en mama mij mee naar toe namen was Curaçao. Wat natuurlijk een beetje dom van ze is, want dat is gewoon Nederland. Gelukkig gingen we snel daarna naar het 3-landen punt. Alleen zijn ze vergeten te kijken of ik eerst naar Duitsland ging of eerst naar België. Nu weet ik dus nooit wat mijn eerste keer buiten Nederland is geweest.

Kijk ik ben er echt bij in Curacao
Kijk, ik ben er echt bij in Curaçao

Mijn eerste vakantieliefde

Op reis maak ik heel snel vriendjes en als blonde dame krijg ik soms mee aandacht dan ik zou willen. In Italië noemen ze me altijd “ciao bella”. Dat is voor meisjes, tegen jongens zeg je alleen “ciao”. Als kleine wereldreizigster spreek ik al een aardig woordje over de grens.

Maar Italië heeft een speciaal plekje in mijn hart. Mijn eerste vakantieliefde was in Bologna toen ik met mama op moeder-dochter trip naar Italië was. In het huis van onze Airbnb host woonde een jongetje dat net zo oud was als ik (Lorenzo) en zulk leuk speelgoed had. Ik vraag regelmatig of we nog een keer terug gaan.

25-landen-vakantieliefde
Yangon-met-kinderen-header

Het land met de leukste speeltuin

Wat ik op reis allemaal doe? Speeltuinen testen natuurlijk. Mijn tip, voor gave speeltuinen moet je in Luxemburg-stad zijn.

luxemburg

Mijn favoriete land

Mijn favoriete land is zonder twijfel Duitsland. Ik ben er zo’n fan van dat ik graag met mijn #enjoygermannature petje op rondloop. Ook als ik in een heel ander land ben. Eigenlijk was het mama’s petje maar dat heb ik gewoon afgepakt.

Hann. Munden

De leukste video van mijn reizen

Wat ik graag doe als ik thuis ben, is mijn reiservaringen nog weer een keer opnieuw beleven. Daar heb ik een iPad vol filmpjes voor. Het liefst kijk ik naar onze vakantie in Panama.

Mijn slechtste reiservaring

Papa en mama vonden het nodig om te vertellen waarom reizen met mij (als baby) soms helemaal niet leuk was (lees horrorverhalen van reizen met een baby). Net alsof ik het altijd leuk vind om met hen op pad te zijn. Een keer in Cambodja zat ik dus helemaal onder de bultjes van zandvliegjes, dat was echt niet leuk. In Panama gingen we ook een hele bochtige weg rijden terwijl ik dan misselijk word en moet spugen.

Wat ik geleerd heb van al mijn reizen

“”De wereld is een boek. Wie niet reist, leest enkel één bladzijde” 

Nou lees ik helemaal nog niet, dus dit leek me wel een passend citaat. Op reis heb ik best wel veel geleerd zo spreek ik een mondje Engels, Italiaans, Thais en nu ook Spaans: “Hola”.

Als ik terugkom van een lange reis ben ik altijd zo veranderd dat mensen me haast niet meer herkennen. Volgens mijn mama komt dat doordat we zoveel tijd samen hebben. Maar ik denk gewoon dat lopen op een mooi wit strand in Cambodja veel leuker is dan thuis in het koude Nederland.

Ik heb ook geleerd dat er in andere landen hele rare gewoontes zijn. Zo hebben sommige Boeddha’s een jasje aan terwijl het er heel warm is? Ze krijgen ook te eten? Ik heb papa en mama gevraagd of ik er bij mocht blijven om te zien hoe de Boeddha het opeet maar toen moest ik van ze naar bed.

bagan04

Nu ben ik nog even op een lange reis, maar als we terug zijn ga ik naar school en daar heb ik ook zin in!

Nou, doei!

1 gedachte over “Ik ben 3 jaar en heb 24 landen bezocht”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top