Home / Reisinformatie / Azie / Maleisie / #3 reisverslag Maleisië: Kuala Lumpur

#3 reisverslag Maleisië: Kuala Lumpur

Reisverslag Maleisie, ik reis samen met mijn 4-jarige dochter ruim 3 weken door Zuid-Oost Azië, door Thailand, Maleisië en Singapore. Lees hier het verslag van week 1 en van week 2 en lees hier reisverslag week 4.

Dag 14: Ipoh naar Kuala Lumpur

Voordat we de trein pakken, bezoeken we eerst nog een andere grot tempel in Ipoh. Deze is helemaal indrukwekkend! We hadden eigenlijk een dag extra kunnen gebruiken in Ipoh, want er is nog meer te doen in de omgeving.

Eenmaal in Kuala Lumpur gaan we naar onze Airbnb waar we 4 nachten slapen. De langste periode op een plek tijdens deze reis. Echt even heel fijn een paar van die rustigere dagen. Zeker nadat met ziekte het tot nu toe allemaal niet zo makkelijk verloopt. Vandaag doen we niks meer behalve de was en wow, wow, wow aan ons zwembad liggen met heel vet uitzicht.

Kuala Lumpur met kinderen

Dag 15: Kuala Lumpur, Kidzania

We worden lekker loom wakker en beginnen de dag sloom met het ontbijt van cornflakes in ons eigen appartement. Maar ik krijg het toch op de heupen. Het is een beetje zonde om helemaal hier te zijn en dan te niksen als je maar 3 weken en een beetje hebt. We boeken een taxi met grab. Superhandig was het niet dat ik geen Maleisische simcard heb dus afhankelijk ben van WiFi. Maar tot nu toe lukt het en voor die laatste paar dagen laat ik het ook zo. Eerst gaan we naar de Canopy walk en daarna naar Chinatown. Tijdens onze wereldreis in 2007 sliepen we hier in de buurt. Ergens komen sommige dingen zoals de Hindu-tempel me vaag bekend voor, maar zoveel anders is veranderd. Mevrouwtje is een lastige eter en ik waag me hier dan ook niet aan streetfood. En eerlijk is eerlijk, ik ben zelf ook niet weg van chinees eten en de Chinese gewoonte alles te koken. In Thailand eet ik alles, maar hier in Maleisië is het gewoon wat minder lekker.

Kuala Lumpur met kinderen

Na de lunch gaan we naar Kidzania en daar gaan we niet meer weg tot sluitingstijd. Mevrouwtje heeft hier nu echt de leeftijd voor en ze vind het geweldig. En dat is eigenlijk een understatement. Ze is helemaal hyper en springt van enthousiasme. Een aantal keer struikelt ze over haar woorden omdat ze zo graag wil vertellen wat ze gedaan heeft.  Voor wie het niet kent, KidZania is een plek waar je als kind allemaal beroepen kunt uitoefenen en daarmee verdien je geld. Heel echt allemaal: zo was ze tandarts, brandweerman, werkte in een telefoonwinkel, was ze piloot en schilder. De meeste sessies duren 15-25 minuten en een volwassene helpt met wat ze allemaal moeten doen. Als verpleegster was je bijvoorbeeld de baby’s en als monteur zet je een laptop in elkaar. Met dat geld kan je dan ook weer andere dingen doen (zoals koken of sieraden maken). Ze vraagt of we dit in Nederland ook hebben en haar hartje is gebroken dat het niet zo is. Ik beloof haar dat we er echt nog wel een keer in eentje komen. (In Singapore zit er ook een maar ik denk niet dat we daar tijd voor hebben, maar er zijn er inmiddels 24 wereldwijd o.a in Londen).

Kuala Lumpur met kinderen
Kuala Lumpur met kinderen

Dag 16 Kuala Lumpur

Eigenlijk had ik het plan om tijdens deze reis vanuit Kuala Lumpur een dagtripje te maken naar de Batu Caves. Maar ik kwam erachter dat het vandaag Thaipusam is. Dat is een festival waar mensen laten zien hoe gelovig ze zijn door zichzelf met vleeshaken toe te takelen. Sorry, maar ik sla even over en vind het niet nodig dit met een klein meisje te gaan bekijken. De festiviteiten duren meerdere dagen dus ook een andere dag gaan had weinig zin.

Daardoor hebben we wat meer tijd in Kuala Lumpur dan gedacht. Dat is helemaal niet erg, want hoewel ik de stad een aantal jaar geleden vrij saai vond (we hadden een reisdip en hebben in KL vooral gegamed in het internetcafé tegenover ons hostel), is er voor gezinnen heel veel te doen. Jammer genoeg hebben ze alleen wel de nare gewoonte dat je als buitenlander vaak 1/3 meer betaalt dan als Maleisiër.

Mevrouwtje en ik hebben de mooie taak op ons genomen om heel veel kindvriendelijke attracties te testen zodat jullie lieve lezers weten waar je je geld echt aan moet uitgeven. (Helaas, we betalen alles zelf, geen sponsoring).

Door de nationale feestdag was de wachttijd bij het science museum om binnen te komen een uur dus die proberen we morgenochtend weer. Maar vandaag wel het aquarium bezocht, een pretpark compleet met achtbaan in een winkelcentrum, de superleuke speeltuin onder de Petronas Towers en, om het voor mij ook nog leuk te houden, een mooie Chinese tempel.

Kuala Lumpur met kinderen
Kuala Lumpur met kinderen

Dag 17 Kuala Lumpur

Ik val een beetje in herhaling maar ben eigenlijk heel gelukkig. Mijn dochter is helemaal happy en huppelt en zingt zichzelf door de dag heen. We doen niet zoveel spannends in Kuala Lumpur maar de eerste twee weken waren pittig genoeg, dit voelt echt als vakantie, hoewel we nog wel opgelicht werden. De taxi had zijn meter na 500m rijden al op 16 ringgit staan. Dat klopt dus echt niet, dus ik heb hem laten stoppen en we zijn uitgestapt. Je kunt er niks mee, en bewijs maar eens dat er met zijn meter gerommeld is. Bovendien was het een bodybuilder type mannetje. Hij gaf ook nog 10 te weinig wisselgeld omdat we de rit niet afmaakten. Die heb ik wel opgeëist. Vervolgens hebben we een andere taxi gepakt en toen was de hele rit bij elkaar 8, dus dan weet je wel dat we echt genaaid werden. Maar goed, voor minder dan 4 euro kan je nog eens het schip in gaan.

Verder bezochten we het Petrosains museum voor mevrouwtje, het bird park voor ons beiden en het Islamic art museum voor de cultural touch. Toen hadden we ook nog tijd om te zwemmen aan het einde van de dag.

Kuala Lumpur met kinderen
Kuala Lumpur met kinderen

Dag 18 Kuala Lumpur naar Johor Bahru

We maken er een relaxte ochtend van. Beetje zwemmen, filmpje kijken op de tablet. Voor onze dochter hebben we een duikbrilletje mee, daardoor durft ze nu veel meer in het water. Lekker springen en spetteren. Rond 12:00 gaan we richting het vliegveld voor de korte vlucht (minder dan een uurtje) naar Johor Bahru op de grens met Singapore.

Onze reis zit er bijna op, we hebben na vandaag nog 2 dagen in Johor Bahru en dan nog 3 dagen in Singapore (onze vlucht naar huis gaat pas om middernacht). De komende dagen zullen nog erg druk worden met superleuke dingen.

Kuala Lumpur met kinderen

Ook naar Zuidoost-Azië met kinderen op vakantie? Zo regel je het!

Mijn Handboek Verre Reizen met Kinderen geeft heel veel praktische tips en inspiratie voor je reis. Wil je de reis zelf organiseren? Ik gebruik altijd Skyscanner om vluchten te vergelijken, terwijl we voor accommodatie vaak kijken op booking.com. Ook gebruik ik vaak Klook, omdat die entreekaartjes en tours met korting aanbieden en heel actief zijn in Zuidoost-Azië.

Geen zin of tijd om het zelf te regelen? Bij Local Hero Travel kunnen ze je helpen. Je boekt via deze Nederlandse reisorganisatie rechtstreeks bij een lokale reisspecialist. Ook Riksjafamily is een goede organisatie. Net als zuidoost Azie specialist 333travel, die naast standaard reizen ook reizen op maat maakt. Ook zijn er veel organisaties die groepsreizen organiseren waarbij je samen met andere gezinnen op reis bent. Fijn als je kind graag Nederlandse speelmaatjes heeft tijdens de vakantie. Check hiervoor het aanbod van ANWB, Djoser, Sawadee en Koning Aap. Mocht je liever met een groepsreis meegaan, lees dan hier de blog Groepsreizen met kinderen.

Wist je dat je tussen de Thaise en Maleisische eilanden kunt reizen met de boot? Op Directferries vind je een totaal overzicht welke rederijen er actief zijn, hierdoor kun je makkelijk de vertrektijden en prijzen vergelijken. Bekijk hier het gehele aanbod via Directferries.

Over de auteur

4 gedachten over “#3 reisverslag Maleisië: Kuala Lumpur”

  1. Leuk om te lezen Tikva, wij gaan over twee weken naar Maleisië en gaan ook naar Penang, Ipoh en KL. Iets minder kindvriendelijke activiteiten wellicht 😉 Fijn dat jullie nu weer even in een happy flow zitten daar. Volgens mij slapen wij trouwens op dezelfde plek in KL!

    1. Is ook een heel mooi plekje om te slapen! En ik zou zeker niet de overdosis kindvriendelijk activiteiten doen als wij. Maar het aquarium en de canopy walk zijn voor iedereen leuk, plus de tempels natuurlijk. Veel plezier!

  2. Fanny Gillis

    Hi, zou ik de naam mogen weten van de Airbnb in Maleisië? We stoppen in april nl daar ook op terugweg van Sumatra. Bedankt al voor de leuke tips!
    Groetjes Fanny

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top