5 activiteiten die gaaf zijn om te geven

0

Welke ervaringen staan er nog op jouw bucketlist? Denk er eens over na? Afgelopen jaar hebben wij er al een aantal mogen meemaken. Samen een lange reis maken met onze dochter, Marcel beklom de Altro de Letras, de langste beklimming ter wereld en hij ging parachutespringen en paragliden. Stuk voor stuk hele bijzonder ervaringen waarvan het plezier en het gevoel veel langer duurt dan de activiteit.

Je hoeft natuurlijk niet op reis te gaan voor een bijzonder ervaringen ook in Nederland is heel veel mogelijk. Maar vaak is de drempel dan hoger om zo’n droom waar te maken. Daarom is het juist zo leuk om iemand anders een handje te helpen door ze een bijzonder ervaring cadeau te doen.

Op deze website kan je leuke cadeautjes vinden om te geven.  Naast producten kan je ook ervaringen cadeau geven. Wij delen onze vijf favoriete ervaringen om mee te maken, cadeau te geven of te krijgen.

Paragliden

Paragliden is één van die dingen die je gewoon een keer gedaan moet hebben. In alle rust zweven door de lucht en de aarde aan je voorbij zien gaan. Je bent laag genoeg om alles te herkennen maar de ervaring duurt lang genoeg om er optimaal van te genieten. Wist je dat je ook al kunt paragliden met vrij jonge kinderen? Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld parachutespringen.

iquique paragliden iquique paragliden

Escape room met je vrienden

Heb jij ook van die lieve vrienden die je kat eten geven tijdens de vakantie en wil je niet weer met een fles wijn aankomen? Wij hadden ditzelfde issue en bedachten dat het in plaats daarvan leuk zou zijn om samen naar een escaperoom te gaan.

Misschien geen standaard bucketlist materiaal maar voor ons alle vier een nieuwe ervaring. Het was hartstikke leuk om je vrienden om een andere manier te leren kennen. Onder tijdsdruk moeilijke raadsels oplossen brengt kanten bij mensen naar boven die je niet kunt vermoeden.

Een zwangerschapsfotoshoot

Heel leuk om te geven voor vriendinnen die binnenkort mama gaan worden. Een zwangerschapshoot. Ik vond het eigenlijk een beetje overdreven want zelf kan je toch ook leuke foto’s maken maar ik ben zo blij dat ik ze nu heb. Zo’n fotoshoot hoeft helemaal niet per se met de vader en de moeder maar kan je ook als vriendinnen samen doen.

Parachutespringen

Een van die dingen die ik altijd nog een keer wilde doen maar eigenlijk toch niet goed durf. Marcel heeft dat probleem niet en vorig jaar ging hij parachutespringen in Nederland met een aantal collega’s. Een tandemsprong waarbij je samen met een instructeur springt. Wij keken vanaf beneden toe en beleefden het zo mee. Als toch wel wat bibberige mannetjes vertrokken ze van de grond en vol adrenaline kwamen ze weer terug. Nu wil ik ook echt maar ik ben bang dat ze me wel een duwtje moeten geven.

parachute springen

Gewoon een dagje helemaal ontspannen

Wat ik nu het meest zou wensen? Gewoon een dag tijd voor mijzelf. Helemaal niks, het is nu geen optie want ik zit nokvol met deadlines voor Gezinopreis en ook op het werk is het druk. Maar wat heerlijk zou het zijn als iemand gewoon een dagje het huishouden op zich neemt en je zelf helemaal kunt ontspannen tijdens een wellness dag.

La Clairière, La Petite Pierre, Alsace

hotel bangkok

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.