Hiep, hiep, hoera! Gezin op Reis bestaat vijf jaar + win een weekend bij Landal Hoog Vaals

112

Gefeliciteerd, kan je het geloven? Deze site bestaat inmiddels al vijf jaar. Dat moet gevierd worden en dat ga ik ook zeker doen. Maar ik wil dit heugelijke feit ook met jullie vieren. 

Win een weekendje weg, met je gezin naar Landal Hoog Vaals

Je leest het goed: je kunt een weekendje weg winnen! Hoe leuk is dat, lekker een weekendje samen met je gezin naar Bollo en zijn vriendjes. In het puntje van Limburg vlakbij de leukste steden Maastricht en Aken. Wandelen in de natuur, zwemmen en gewoon samen genieten. Lees hier meer over Landal Hoog Vaals. Je krijgt ook nog eens twee toffe Bollo-handpoppen zodat je extra lang (voor)pret hebt.

Meedoen is heel makkelijk! Laat mij weten aan welke blog van gezinopreis.nl je de afgelopen vijf jaar het meeste hebt gehad.

Je kunt antwoorden op onze Facebookpagina of in de reacties onderaan dit blog. Zorg er daarnaast voor dat je ingeschreven bent voor onze nieuwsbrief (schrijf je hier in). Deelnemen kan tot 31 januari 2019 waarna er een winnaar gekozen wordt. Je dient in 2019 een weekendje weg te gaan; de data zijn te bepalen in overleg maar de vakantieperiodes en feestdagen zijn uitgesloten. Voor een compleet overzicht van onze actievoorwaarden, check hier.

Of win een van mijn 5 favoriete reisproducten 

Behalve het weekendje Landal zal ik de komende vijf weken ook elke week een van mijn favoriete reisproducten weggeven. Producten waar ik echt enthousiast over ben en die reizen met kinderen daadwerkelijk een stukje makkelijker maken. Zeker weten dat je dit niet mist? Like Gezin op Reis op Facebook of volg ons op Instagram waar we de winacties in de stories bekend zullen maken. 

Vijf jaar Gezin op Reis in vogelvlucht

Vijf jaar bloggen, daar wil ik natuurlijk ook een leuke terugblik bij schrijven met een kijkje achter de schermen. Dat kost mij meer moeite dan ik dacht. Heb ik niet alles al verteld in mijn terugblik op een jaar als fulltime blogger?

Ik voel te veel de noodzaak om alle missconcepties over bloggen als beroep uit te leggen. Van een afstand lijkt het zo glamerous. Betaald op vakantie. Terwijl het ook gewoon keihard werken is achter mijn laptopje. Waarbij er ook nog eens veel concurrentie en jaloezie is en er ook partijen zijn die niet eerlijk spelen. Ik ben nooit echt vrij, er is altijd social media, netwerken, nieuwe algoritmes en nieuwe vaardigheden die geleerd moeten worden. Ik moet constant een afweging maken tussen de juiste balans van praktische tips, persoonlijkheid (hoe veel wil ik delen) en commercialiteit. Kortom, het is een echt bedrijf met alle druk die daarbij komt kijken.

Toch is dit voor mij een droombaan waar ik enorm blij van word. Ik heb van mijn hobby mijn baan gemaakt. Op dit moment in mijn leven zou ik niet anders willen, dus op naar de volgende vijf jaar! 

Vandaag is een feestje. Daarom deel ik vandaag een kijkje achter de schermen met deze random happy momenten uit de afgelopen vijf jaar Gezin op Reis. 

De naam Gezin op Reis claimen

Ergens in december 2013 besloot ik dat ik een eigen blog wou beginnen. Ik bedacht allemaal namen, zoals bijvoorbeeld “reizen met kinderen”, maar die waren allemaal bezet. Toen opeens bedacht ik Gezin op Reis. De naam “Gezin op Reis” voelt gewoon goed en past echt bij ons, en hij was ook nog beschikbaar.

Er was wel ooit een website geweest met die naam maar die bestond niet meer. Daarom is mijn naam op Twitter ook GezinOpReis1; de andere account is nog steeds van diegene die ooit de site heeft gehad in 2011. Op dat moment wist ik niets van SEO, maar achteraf was het best wel een mazzeltje dat de site ooit bestaan had en al wat waarde had in Google. 

jetlag baby tips

Op vaarvakantie met Le Boat

Willen jullie misschien op pad met een van onze boten en daar dan over schrijven? We kregen een boot mee, de rest moesten we zelf regelen en betalen (ook benzine en havenkosten). We gingen varen in de Elzas, het was super ontspannen en dit was voor ons echt een nieuwe vakantie-ervaring. Een van de vele mooie ervaringen die we dankzij Gezin op Reis hebben gehad. Een persreis is geen vakantie, vaak is het twee of drie dagen een ramvol programma en tot ‘s avonds laat met social media bezig zijn. Af en toe zijn er uitzonderingen zoals deze trip en daar genieten we dan extra van. 

vakantie in de elzas

Superleuke contacten

Waar ik ook nog heel blij mee ben is mijn kleine team van vaste gastbloggers. Die geven nieuwe input en ideeën. Die snappen die drang om te reizen ook. Dames, bedankt!  

Behalve dat heb ik dankzij het blog ook veel andere fijne bloggers leren kennen. Sommige gaan zelfs way-back naar Newcastle 2014. 

Een editor inhuren

Het was echt niet vanzelfsprekend een eigen blog te beginnen. Ik heb dyslexie en ben dan ook geen schrijver van nature. Gelukkig heb ik mijzelf met de jaren veel trucjes geleerd en is bloggen veel meer dan schrijven. Lieve Marcel, die zag hoe enthousiast ik was over mijn plan, bood aan alles na te kijken op spelfouten en toen durfde ik het aan.

Heb je de hele dag gewerkt, gekookt, je dochter naar bed gebracht en wil je gewoon relaxt nog even tv kijken, en dan komt je vrouw: “Heb je het blog van morgen al nagekeken? Drieduizend woorden…” Hij heeft de site er regelmatig om vervloekt maar het wel jarenlang trouw gedaan. Daar ben ik hem ontzettend dankbaar voor, maar eerlijk is eerlijk, toen ik vorig jaar voldoende verdiende om een editor (wat heel chique klinkt hoor voor een meisje dat tijdens haar reis door Australië dit erbij deed) in te huren voor een paar uur per maand waren we allebei heel blij. 

7 Rila Lakes wandeling Bulgarije

Natuurlijk kom ik kijken op school

Het duurde even voordat ik echt besefte dat ik mijn tijd helemaal zelf in kon gaan delen. Dus als er een dag gestaakt wordt, of er is een of andere voorstelling, dan is dat geen probleem. Ik kan mijn dochter zelf afzetten in de klas, en ze gaat geen drie ochtenden en middagen meer naar de BSO, maar nog maar twee middagen. Er is genoeg tijd voor speeldates en sporten. Heeft ze vakantie, dan zoeken we samen een mooie bestemming op.

Een paar keer per jaar ben ik meerdere dagen weg voor conferenties of reizen met andere journalisten. Dan gaat ze wel vaker naar de BSO en komt het thuis op Marcel terecht, maar dat weegt wel op tegen alle tijd die we de rest van het jaar wel hebben. 

Huis van de Europese Geschiedenis

Een reactie op mijn blog

“Geweldig verhaal. Het lijkt me inspirerend om te lezen hoe jullie reis is geweest. We hebben zelf ook veel gereisd en gaan binnenkort voor het eerst met onze dreumes naar Thailand. Hopelijk kunnen we ons reisvirus aan haar meegeven :-)”

Een van de eerste reacties op mijn blog van iemand die ik niet kende! Super tof! De interactie met lezers maakt het bloggen de moeite waard. De fijne reacties van mensen die blij zijn met mijn tips. Daarvoor ben ik immers ook begonnen. Jammer genoeg worden reacties mede door de veranderende algoritmes van Facebook steeds minder. HINT HINT: Laat een keer een berichtje achter, vind ik leuk 😉

Krabi strand thailand

Reizen is een aftrekpost

“Dus als we een weekendje weggaan, en ik blog daarover, dan kan ik het hotel opvoeren als zakelijke kosten?” Ik ben altijd goed geweest in wiskunde en deze rekensom was simpel. Inschrijven bij de KvK dus. Hoewel het nog heel wat overredingskracht kostte om de dame daar te overtuigen van het feit dat ik echt een bedrijf had.

In de periode dat ik gewoon een baan had werd alles wat ik met mijn blog als extraatje verdiende direct met 42% belast. Dus investeerde ik het liever direct terug in mijn business, wat in mijn geval neerkwam op het bijwonen van conferenties en extra op reis. Oh, en voor wie zich nu rijk rekent, dit werkt natuurlijk alleen als je omzet hebt om kosten van af te trekken en je kunt aantonen dat er een relatie is tussen de kosten en de winst die je maakt. Zodra je van je blog je baan maakt is dit voordeeltje ook weer voorbij. 

antwerpen kinderactiviteiten rubenshuis

Voor het eerst 10.000 bezoekers 

Wijsheid achteraf is de makkelijkste kennis. Ik weet nog dat ik heel stellig verkondigde dat 10.000 bezoekers per maand toch echt wel het max zou zijn wat een blog als het mijne kon bereiken. Want hoeveel reislustige ouders zijn er in Nederland? Toen ik voor het eerst 10.000 bezoekers haalde na anderhalf jaar bloggen sprong ik een gat in de lucht.

Leven van een blog over reizen met kinderen, dat achte ik zelf ook lange tijd onmogelijk. 100.000 unieke bezoekers per maand en ruim een jaar later als fulltime blogger denk ik “oops, wist ik veel!” Ik ben duidelijk niet goed in het voorspellen van de toekomst. 

Dus ja, wat de komende vijf jaar gaat brengen, we gaan het zien!

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

112 reacties

 1. Susanne van Herwijnen on

  Wow 5 jaar gefeliciteerd. Welke blog heb ik niet van je gelezen? Voor informatie of om bij weg te dromen voor een volgende bestemming. Onze dochter was 10 weken oud toen we weer in het vliegtuig stapte. Daar waren de blogs over inpak lijsten en makkelijke spullen wel heel fijn voor. Nu aan het voorbereiden voor Schotland.

  Heel veel plezier weer voor de volgende jaren.

 2. Gefeliciteerd met het 5 jarig bestaan! ? ik zelf ben vorig jaar op deze mooie site gestuit! Ik heb toen het meeste gehad aan de reizen met een baby +vliegtips blogs! Waarna wij een fantastische reis naar amerika hebben gemaakt Nu is de blog over ijsland groot favoriet want die staat bij ons dit jaar op de planning!
  Geniet van al jullie mooie reizen en ga zo door!

 3. saskia Barel on

  Al weer 5 jaar, gefeliciteerd. Wij hebben het meest gehad aan jullie tips over Antwerpen met kinderen. Al weer 2 jaar geleden hebben we een geweldige paar dagen gehad in Antwerpen met onze kids. Mede dankzij jullie toffe tips. Dank hiervoor!

 4. Mirjam Millenaar on

  Ik ben heel blij dat ik jullie blog gevonden heb! Afgelopen september zijn we voor het eerst wezen vliegen (naar Kreta) met ons toen 6 maanden oude zoontje en ik was helemaal blanco waar te beginnen met voorbereiden. Ik heb veel gehad aan jullie tips over vliegen maar zeker over de reviews van het Deryan tentje en de Ergobaby draagzak (allebei aangeschaft na het lezen en heel blij mee:) ).
  Nu we over 2 weken naar IJsland gaan met ons inmiddels 10 maanden oude boefje nu ook weer jullie reisverslag IJsland gelezen.

 5. Wij hebben het meest gehad aan de tips wat mee te nemen met een baby op reis. Vrijwilligerswerk en vakantie combineren in Zuid Afrika met een baby van 6 maanden was toch wel iets anders dan we de jaren daarvoor gewend waren met zijn tweetjes ? Helemaal fan geworden van o.a. het Deryan tentje waar ik nooit aan gedacht zou hebben zonder de blog! Nu is het een peuter en check ik nog steeds voor elke vakantie de site. En eigenlijk het fijnst: dat je niet voor gek wordt versleten als je wil reizen met (kleine) kinderen!

 6. Wow, 5 jaar alweer! Gefeliciteerd! Toen had ik nog geeneens een gezin 😉

  Ik heb de afgelopen jaren het meest gehad aan je blog over Lanzarote met kinderen. Zijn toevallig net terug uit Playa Blance en dankzij je blog toch weer nieuwe dingen gezien (Mirador del Rio) op Lanzarote (waren er 2x eerder geweest), maar ook door je blog de wandeling naar het Lago Verde bewust geskipt. Iets met ernstig weglopende peuter en geen draagzak..
  Voor komende zomer staan Italië en/of Slovenië op het programma. Aan die laatste bestemming had ik nog nooit gedacht voor ik jullie blogs las, maar nu kriebelt het toch wel om die kant op te gaan. Ook al lijkt een paar dagen aan de Italiaanse kust me ook heerlijk.. Keuzes keuzes..

 7. Gefeliciteerd! Ik lees de blog graag en doe veel inspiratie op met de reistips en leuke bestemmingen. In onze omgeving vinden ze het maar raar dat wij willen blijven reizen met een baby, dus jullie site zorgt voor veel bevestiging en herkenning 🙂 De komende tijd ga ik de site doorspitten op zoek naar een nieuwe toffe bestemming!

 8. Je mail met een link naar je blog komt als de reminder op het perfecte moment. Ik lees net he eea over vliegen met kinderen en hulpmiddelen daarbij. Ik ben nog op tijd om de aliexpress versie te bestellen voordat we in april Thailand gaan bezoeken.
  Ik ga vanmiddag nog even verder lezen.

 9. Sophie Braet on

  Goh, wat een leuke blog! Ik leerde ze afgelopen november kennen en ontdekken. Wat een leuke tips. Echt random tips waarbij ontspanning, cultuur, kids etc aan bod komen. Wij gaan voor de 1e maal op reis met het vliegtuig met onze dochter van 6 om een ‘roadtripje’ te doen in Slovenië met 3 stops. Jouw tips hebben ons echt geholpen. Dus nu aftellennaar augustus ? en jou verder volgen voor nog meer gezinsvakanties ?

 10. Wauw 5 jaar alweer. Gefeliciteerd! Op naar de volgende mijlpaal en heel veel succes verder! Vorig jaar zijn we naar Luxemburg geweest en heb als voorbereiding je tips gelezen. Een heerlijke vakantie gehad! Verder vind ik het leuk om je ervaringen te lezen. Zo waan ik mij ook eens op plekken die voor ons niet haalbaar zijn. Je blogs lezen trouwens erg prettig

 11. Gefeliciteerd!
  Ik heb het meest gehad aan je blog over vliegen met een peuter. Ik vond het erg spannend om voor het eerst te gaan vliegen met mijn peuter en heel fijn om toen op jou blog terecht te zijn komen!

 12. Alyt van der Heide on

  Lees je reiservaringen en tips graag.
  Het blog die mij bij staat en waar ik het meest aan heb gehad is de blog over Cinque Terre.
  Vooral de aanschaf van de cinque terre card en dat je vanwege de drukte je het best vroeg de dorpjes moet bezoeken.

  • Mathilde on

   Gefeliciteerd!!!
   2,5 jaar geleden was ik aan het zoeken naar tips wat te doen op Curaçao. Zo kwam ik voor het eerst op jouw site. En sinds die tijd lees ik regelmatig de uitjes voor tips en ideeën. Het meeste heb ik echt gehad aan reizen naar Curaçao met een baby. En ookvliegen met baby. En kan ik gaan lezen in vliegen met een peuter!

 13. Gefeliciteerd!!!! Ik lees al je blogs met veel plezier en overal haal ik wel tips uit.
  Reizen met Peuters heb ik heel veel aan gehad met onze eigen kleine peuter haha. Ideaal al die tips.
  Ga lekker zo door en ik blijf gezellig mee lezen.

 14. Paula Fokkema on

  Ik vind jou blogs heel leerzaam en vooral fijn dat ik niet de enigste was die het leuk leek om te reizen met een klein kind. Ik heb het meeste gehad aan jou lijst van spullen die ik mee moest nemen met een baby. Super fijn.
  Nog heel veel succes. En zal lekker genieten van het reizen met mijn mannetje.
  Paula en jordi

 15. Hallo Tivka! Gefeliciteerd met alweer 5 jaar! Ik heb veel van je blogs gelezen en je site heeft me geïnspireerd om zelf ook af en toe als gastblogger iets te schrijven. Supertof! Het geeft het reizen nog een extra dimensie vind ik. De artikelen over Mechelen hebben zijn volgens mij de eerste geweest die ik heb gelezen en heeft ons geholpen om daar een tof weekend te hebben met onze kids. Afgelopen zomer waren we in de VS (zuidwest) en mede dankzij jullie tip van de kids tanden zijn we samen de Golden Gate overgefietst. Eén van de leukste ervaringen daar. Voor onze komende langere reis zijn we nog op zoek naar een mooie bestemming om met kids én schoonfamilie naartoe te gaan. Voldoende leeswerk voor de boeg dus. Ga lekker zo door! Groet Nathalie

 16. Gefeliciteerd! Ik heb veel gehad aan alle reistips met peuters en dan is mijn lievelingsblog denk ik “Checklist vakantie peuter”. Bedankt voor alle tips en inspiratie!

 17. Gefeliciteerd! Voor mij is de blog over de 10 stedentrips met kids een favoriet. Met 3 kleintjes onder de 5, moet ik echt steeds wensen bij blijven stellen en dan vind ik het super fijn om vernieuwende tips te lezen met de ervaringen erbij. Super, ga zo door!!! Het weekendje weg is heel welkom hier 😉

 18. Wauw, 5jaar! Gefeliciteerd!

  “Off the beaten track” vonden wij een tof blog! Net terug uit Macedonië/Bosnië zagen wij dit blog, waar dus ook onze net bezochte landen instond. Nog heel wat landen die op ons lijstje staan stonden ook in deze blog! Was bijvoorbeeld Sri Lanka daarom minder
  leuk? Nee!! want ook al is het tegenwoordig veel bezocht en totaal niet meer off the beaten track, de veelzijdigheid van het land, maakte het voor ons echt het beste land tot nu toe met baby (11mnd)!

  Weekendje Baalde Berg lijkt ons heerlijk! Maar met nog 4maanden reizen voor de boeg komen de ‘travel Essentials’ ook goed van pas!

  httpsreis.nl/10-kindvriendelijke-bestemmingen-off-the-beaten-track/

 19. Trezie Meuwissen on

  Hey Gezinopreis!
  5 jaar al, wauw! Knappe prestatie.
  Aan jullie blog over Luik met kinderen hebben wij het meeste gehad. Super leuke tips en wij hebben voor ons gevoel gewoon jullie stedentrip overgedaan 😉 Er zijn overigens diverse blogs van Nederland, Belgie en Duitsland en Oostenrijk waarmee wij echt inspiratie hebben opgedaan. Dus dankjewel daarvoor.
  Wij houden niet van verre reizen (hoewel ik het wel weer heel leuk vind om jullie avonturen daarover te lezen!).
  Vandaar dat wij het ook heel leuk zouden vinden om de prijs naar Landal Hoog vaals te winnen. Nu hopen op een beetje geluk; en voor jullie hoop ik op nog heel veel fijne blogs (met daaraan voorafgaand heel veel fijne stedentrips, reizen en weekendjes weg!)

 20. Marian B on

  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! Een weekendje weg dat zouden we wel kunnen gebruiken, even weg en genieten van het gezin we doen het eigenlijk te weinig. Al je bestemmingen zijn leuk en interessant, maar ik vind het ook fijn dat je tips hebt voor weekendjes (weekje )in eigen land.

 21. Sharon de Ridder on

  Gefeliciteerd! Wat een mooie mijlpaal!

  Ik lees je altijd graag, je schrijft zo leuk en positief 🙂

  Op dit moment lees ik je pagina over reizen in Noord-Amerika; wij gaan deze zomer een rondreis maken door West-Virginia, dus ik heb veel aan je tips!

 22. Gerjanne on

  Vijf jaar al weer, gefeliciteerd! In 2016 vond ik deze website voor het eerst. We wisten toen dat we in 2017 met onze 1-jarige dochter naar Nieuw-Zeeland zouden vliegen en ik was ernstig op zoek naar blogs over reizen en (ver) vliegen met kinderen.
  Ook zijn we naar dierentuin Pairi Daiza in België gegaan naar aanleiding van het blog daarover. En nu zitten we met 2 dochters (1 en 3) op Sri Lanka! Die blogs heb ik dus ook regelmatig gelezen ?.

  Heel waardevol en prettig om te weten dat we niet de enigen zijn die met kinderen (ver) op reis gaan.

  • Wat een mooie afwisseling. Dat gevoel om alleen te zijn is niet tof nee, volgens mij is het nu veel zichtbaarder dat er gelukkig ook anderen zijn. Dat geeft nieuwe ouders ook weer moed.

 23. Heleen Melchers on

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Ik vind het moeilijk om een favoriet te kiezen. Ik lees veel van je blogs graag, maar ik vind degene over je verre reizen en handige reisartikelen het meest behulpzaam (bijvoorbeeld kinderwandelschoenen en packing cubes). Wij dromen ook nog steeds van een sabbatical… Maar tot die tijd gaan we gewoon lekker met vakantie! Mijn jongens zijn inmiddels 7 en 5,5 en hebben al best veel reizen gemaakt: camperreis VS, Panama & Costa Rica en een voorjaarsvakantie Florida. Uiteraard ook wat (kampeer)tripjes dichterbij. Volgende bestemming: Sri Lanka (augustus)! Gelukkig had je voor deze bestemming ook wat tips, heel fijn! Ga gewoon zo door, ik lees graag over je ervaringen!

 24. Gefeliciteerd! De blog met als titel “10 redenen om op vakantie te gaan naar het Harz gebied in Duitsland” is me bijgebleven. We hebben er veel aan gehad. We gaan dit jaar daar naar toe in de zomer!

 25. M. Kolstee on

  Wat een mooie mijlpaal! Gefeliciteerd!
  Het afgelopen jaar heb ik Gezin op Reis voor van alles en nog wat doorgespit, maar ik denk dat ik het blog ‘Vliegen met baby’ wel uit mijn hoofd kende ;-). Misschien wel dankzij het blog is de vlucht met onze dochter Emma (bijna 1) prima gegaan, dit was zeker niet de laatste keer!
  Dus we zullen nog dankbaar gebruik maken van alle tips. Ga zo door!

 26. Van harte gefeliciteerd met jullie 5 jarig bestaan! Keihard werken, maar ook o zo leuk ? Ik lees jullie avonturen met veel plezier. Een echte favoriet heb ik niet geloof ik, het is gewoon lekker om rond te ‘neuzen’ en inspiratie op te doen. Zet hem op de komende 5 jaar, maar geniet vooral van alles wat jij en je gezin mogen ervaren en beleven! Samen herinneringen maken!

  • Dank je wel wat een lieve reactie! Genieten schiet er soms wel eens bij in omdat ik zo druk ben met foto’s maken en filmen. Is wel een goed voornemen voor dit jaar!

 27. Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Ik hoop dat we nog vele jaren tips en inspiratie uit je blog kunnen putten! En wat een super leuke winactie! Ik lees je blog sinds 1,5 jaar geleden; ons zoontje was toen net 1 jaar en we gingen met hem naar Lanzarote. We hebben dus echt heel veel gehad aan de blogs over vliegen met baby’s, de voorbereidingen en vooral de inpaklijst! We hebben toen ook zo’n deryan bedje gekocht voor in het vliegtuig. Alleen hadden we hem van te voren niet zo goed getest dus je raad het al; in het vliegtuig bleek het matrasje lek te zijn! Gelukkig vond ons zoontje het allemaal prima en sliep hij ook lekker bij mijn man op schoot! Het vliegen ging super en de vakantie was erg geslaagd. Zo leuk om je blog vol met inspiratie en nieuwe ideeen te lezen.
  Vier maanden geleden is onze dochter geboren en zijn we klaar voor nieuwe avonturen met z’n viertjes!

 28. Gefeliciteerd met het vijfjarig bestaan! En leuk om met deze blog een kijkje in de keuken te krijgen. Inschakelen van manlief tussen alle drukte door is herkenbaar:-) Ik denk dat ik de website en jouw blogs voor het eerst ben gaan lezen toen ik zwanger was van onze nu 2 jaar oude dochter. Ik herinner me blogs met tips over reizen met een baby en de deryan is een supertip gebleken! Ondertussen al de nodige trips achter de rug (me dank voor de inspiratie) en stiekem aan het nadenken over een langere reis naar ons geliefde werelddeel Azië. Leuk en handig om ook daarbij jullie website te bezoeken om inspiratie en tips op te doen. Op naar de volgende 5 jaar, proost en succes!

 29. Heidi Bloos on

  Gefeliciteerd! Ik lees nog niet zolang je blogs, maar sinds ik de site ontdekt heb lees ik elke week wel een aantal blogs. Ik vind het heerlijk om de blogs te lezen vooral over onbekende en mooie bestemmingen. Ik vond de blog van Interrailen erg leuk. Wij willen dit ook nog een keer gaan doen. Voor dit jaar staat Slovenië op de planning. Na het lezen van de blogs over dit land lijkt het mij erg leuk en mooi om dit land te bezoeken. Duitsland is daarnaast bij ons ook erg favoriet.

  Ga zo door met alle tips en verhalen. Dan kunnen wij ook weer mooie reisherinneringen maken.

 30. Sanne van Doorn- Zwaan on

  Gefeliciteerd!! Ik heb al vele blogs, reisverhalen en reviews met veel plezier gelezen! Ik ben op jouw site gekomen op zoek naar informatie over een alternatief voor een campingbedje voor onze mooie reis naar IJsland met ons (toen) 2jarige zoontje. Daarna heb ik hier nog veel nuttige en leuke info gelezen. Hopelijk ga je nog lang door met je site! Groetjes Sanne

 31. Margreet on

  Gefeliciteerd met het 5-jarig bestaan en bel succes voor de toekomst. Ik heb het meest gehad aan de blog “De complete gids: Midden-Amerika met kinderen, welk land moet je kiezen”. Het is Nicaragua geworden in 2016 en ook de interviews over Nicaragua waren handig. Zo’n mooi, relaxed land, helaas momenteel niet zo veilig….

 32. Van harte! wat een mijlpaal! Ik vind het altijd heel fijn om te lezen hoe jij dingen (ook je blog maar zeker ook reizen) met durf en toch nuchter aanpakt. Ik heb zelf heel veel opgezocht in je reistips en product reviews. Eerder over je rondreizen door azië (en ook per email met vragen die ik had over Myanmar) maar nu we een peuter én kleuter hebben heb ik je blog over draagzakken veel bekeken en als referentie voor het kopen/huren van een tweede draagzak.

 33. Priscilla on

  Van harte! Ik lees met veel plezier je blogs, ik was heel blij dat ik gezin op reis had gevonden. Jouw verhalen / informatie gaf me 2 jaar gelden het vertrouwen en het laatste duwtje in de rug om met onze baby te reizen. En het werd een super mooie/leuke reis! Ook nu gebruik ik jouw blog voor inspiratie om de reis voor ons allemaal leuk te maken! Ik lees je verhalen met plezier, ga zo door!

  • Wat fijn om te horen, dat is waar ik altijd heel blij van word. Juist omdat ik het zelf best wel eng vond aan het begin en niemand kende die reisde met kinderen.

 34. Afgelopen oktober – november naar Panama geweest met kids van bijna 1j en bijna 4j. Gezin op reis was toch wel een belangrijke inspiratie- en informatiebron aangezien er verder weinig (Nederlandstalige) info te vinden is over Panama met kinderen. Dus ook vanuit België wordt je blog gelezen! Proficiat!

 35. Het artikel waar ik het meeste aan heb gehad en hoop te hebben voor onze droomreis in juli met onze dochter is: Een reis naar Canada met het gezin: vier tips van CanadaKids. Naast dat artikel heb ik al heel veel interessante en vooral handige artikelen gelezen de laatste tijd. Zo fijn, want jij geeft net dat zetje om niet onzeker te zijn en te twijfelen maar het gewoon te doen: ook met een kleine meid 🙂

 36. Tom Raeymaekers on

  Geweldig!! Gefeliciteerd!! Wat vliegt de tijd. Spijtig genoeg heb ik maar de laatste 2 jaar van deze 5 mogen meemaken. Voor mij mogen er oneindig veel jaren bij komen om te lezen. Ik heb vooral mijn interesses in de blog laten vallen op de kleine vakanties, citytrips, weekendjes weg, wegens onze drukke agenda’s thuis. Dan is een weekend of 2 daagjes op uit voor een familietijd is geweldig met alle info die ik kan vinden in de blog van gezin op reis. Maar ook leesde ik graag de treinreizen, lijkt me is leuk te doen met de kinderen als ze beetje groter zijn. Maar ook de blog naar de SS Rotterdam heb ik met interesse gelezen. Mijn meisjes zouden graag is naar de K3-boot gaan :-). Dus voor mij mogen deze blogs nog jaren door gaan. Dan zal ik ze met veel plezier lezen.

  • Wat grappig dat je meisjes het als de K3 boot zien. je hoeft er trouwens niet persee te overnachten maar kunt er ook voor een middagje heen.

 37. Gefeliciteerd met het 5 jarig bestaan. Mooi om te lezen hoe deze site is begonnen en zich heeft ontwikkeld. Wij hebben het meeste gehad aan de stukken over Colombia. Wij zijn zelf in de zomer van 2018 geweest en vonden de blogs over salento en cartagena het leukste als we moeten kiezen.
  We hopen op nog meer mooie jaren en blogs van gezin op reis!

 38. Barbara Bouman on

  Gefeliciteerd!! Toen wij tegelijkertijd in Tsjechië waren heb ik zeker wel wat gehad aan de tips in de blog! Het stomme is iedere keer als we iets boeken kijk ik of deze locatie ook al op het blog staat zo hebben wij er al heel veel aan gehad!!
  Ga gewoon door dan reizen wij ook nog wat af 😉
  Barbara Bouman

 39. Gefeliciteerd! Voor ons was dat over vliegen met baby’s, toen we met onze zoon van 6 maanden naar Peru gingen.

 40. GEFELICITEERD! Hoe fijn alweer 5 jaar. En ik denk dat ik nu ook alweer een jaartje of 2 mee lees. Het is begonnen door de blog over Vietnam. Heel onzeker en spannend vonden we het om met onze twee kids en rugzakken die kant op te gaan maar door die blog wel de zekerheid gekregen dat het kon. Geloof dat we de route zelfs hebben aflaten hangen door de blog 🙂 En ook super lief dat je elke keer weer op mijn mailtje reageerde met al mijn vragen.

  Maar sindsdien nog veel op de site inspiratie aan het opdoen voor andere reizen en citytrips. Is toch ondertussen wel een soort ‘go to’ site geworden voor vakantie ideeen. Erg fijn en ga zo door!!!

 41. Gefeliciteerd! Ken jullie blog maar pas, maar heb al gezien dat er veel nuttige tips staan voor stedentips. Wij zijn hier dol op dus we zijn er al heel blij mee. Ga vooral zo door!

 42. (Nogmaals) gefeliciteerd! Echt een specifieke blog kan ik niet noemen, maar toen wij (mijn vader en ik) vorig jaar in februari met dochter naar het buitenland wilde zijn we wel even gaan neuzen hier wat nu een aanrader was. Aangezien wij enorm van Spanje houden viel daar de keus al snel op en uiteindelijk na het lezen van wat blogs zijn we naar Andalusië gegaan..

 43. Gefeliciteerd!…

  ik heb je nog niet zo lang geleden ” ontdekt” omdat ik tips zocht om te vliegen met mijn kleindochter, ze word bijna 2 jaar. Verder geniet ik enorm van al jullie avonturen, ga vooral nog heel lang door.

  Groetjes, ingrid

 44. Keer op keer heb ik de blogs van Zuid-Amerika erbij gehaald voor tips, trucs en inspiratie. Een aantal bezienswaardigheden hebben we zelfs nog gezocht en sommigen ook gevonden. Het voelde als al een klein beetje voorbereid deze grote reis maken. Bedankt hiervoor!

 45. Wat super tof! Wij zijn niet zo reislustig en dat is dan ook niet de reden dat ik dit lees. Ik vind het heerlijk de foto’s te kijken. We willen wel
  gaan kijken voor vakantie in het buitenland met de kinderen. Dus dan weet ik waar ik heen ga voor tips. Sowieso voor vliegen met kinderen en leuke bestemmingen met jonge kinderen. Heel veel plezier en succes met je blog. Nu hard duimen dat we het weekendje weg winnen. Super tof voor de oudste die binnenkort mag afzwemmen. Dan mag hij zonder bandjes zelf zwemmen in het zwembad.

 46. Dankzij Gezin op reis heel veel inspiratie kunnen opdoen voor ons vakantie vorig zomer in Thailand samen met een kleuter van 4 jaar en een baby van 10 maanden oud. Een geweldig vakantie achter de rug met al de tips die te vinden was in de blogs. Onlangs ook de blog nog gelezen over het weekendje in Winterberg die ons dan geïnspireerd heeft voor een weekendje te boeken samen met de 2 kids in de krokusvakantie.

 47. Gefeliciteerd! De blog waar ik o.a. veel aan heb gehad is de blog over het Deryan tentje. Al erg veel plezier gehad van dit tentje. In een hotel, op de boot en in onze camper, ideaal.

 48. Een droom dat ik heb sinds ik heel klein was, is alle hoofdsteden van Europa te bezoeken. Vandaag heb ik er al 15 opde teller staan. Binnenkort reizen met kinderen bij. Wat spannend!

 49. Liesbeth on

  Wat een mijlpaal, 5 jaar alweer! En wat ben ik blij met je blog en alle info. Die heb ik ook mooi kunnen gebruiken, om mijn man over te halen, ook met de kinderen te gaan reizen.
  Voor nu zoek ik vooral info op de Thailand blog’s, dat is de volgende grote trip op onze planning.

 50. Gefeliciteerd!! Alweer 5 jaar een inspiratie, de best bruikbare reisgids, voor zowel spullen als steden, herkenning en fijne tips. De komende vakantie ben ik heel blij met kr tips over Florence en Cinque Terra, nu gaan we zeker het maximale er uit halen. Al 4 jaar vullen we albums met foto’s en verhalen van Bonaire tot Europa en daar ben jij onderdeel van. We hopen nog lang te genieten van je fijne blogs! Edwin, Miriam, Vivienne 4 en Pax 2

 51. Wauw! Alweer 5 jaar! Waarvan 4 jaar een inspiratie voor ons gezin. Met onze dochter van toen een half jaar oud op reis. Bonaire in een tracelcot, tips voor vliegen en tips over voeding en warmte met kleine kinderen. In de jaren daarna waren jouw blogs een leidraad voor onze vakantie. Van Zanzibar tot Italie, van stedentrip in Europa tot dagje uit in Nederland. Nu voor 2019 staat Florence en cinque terra op het lijstje. En met jouw tips zijn we ook nu weer goed voorbereid ook al vinden het geweldig om per dag te leven en het avontuur aan te gaan. Heel veel succes met de komende jaren want we hopen nog lang van je fijne blogs te kunnen genieten. Groetjes fam. Vermeulen (Edwin, Miriam, Vivienne 4 en Pax 2)

 52. Gefeliciteerd! Toen we vorig jaar in Peru en Bolivië zaten heb ik de blogs van de heilige vallei en die van La Paz als inspiratie gebruikt, momenteel zitten we in Portobelo, Panama en heb ik dus al veel van je blogs over Oanama gelezen om inspiratie op te doen!

 53. Sanne Hommelink-Weikamp on

  Ha Tikva! Gefeliciteerd! Ik heb het meeste gehad aan je blog over de draagzakken! En vond het toen zo grappig dat ik via Google op jou site terecht kwam als ex collega. Ik zocht een draagzak en wilde weten welke het beste zou zijn dus ik dacht ik vraag Google. Uiteindelijk heb ik jou aanbeveling gebruikt in de aankoop van mijn draagzak. Heel veel succes in de toekomst! Groetjes Sanne Hommelink-Weikamp

 54. Hoi Tivka

  Een jaar gelezen belande ik op jouw website omdat ik tips zocht over een weekendje weg met een baby. Helaas was onze eerste lang ziek en is het er nog niet van gekomen om op vakantie te gaan maar dat gaat er deze zomer eindelijk van komen! We hebben inmiddels Sammie van 2,5 en Beau van 5 maanden en gaan ons dit weekend met behulp van jouw site oriënteren op een leuke bestemming. Vooral tips voor reizen met kleine kids zijn voor ons dus interessant! En ook al in je site een “bedrijf”, je artikelen/blogs zijn erg authentiek en komen eerlijk over, iets waar ik veel waarde aan hecht en ik denk vele met mij! Dus op naar de volgende 5 jaar zou ik zeggen, gefeliciteerd! Liefs Anki ( @anki_is_here )

  • Wat vervelend zeg dat de eerste lang ziek was. Super fijn dat het er nu van gaat komen! Heel veel plezier. Fijne opmerking ook over authenticiteit. Ik probeer het zeker maar af en toe is het wel moeilijk om nee te zeggen te dingen.

 55. Gefeliciteerd! De blogs met stedentrips in Europa zijn favoriet, omdat we die ook daadwerkelijk met regelmaat (kunnen) doen. Vorig jaar bijvoorbeeld naar Bremen geweest, superleuk! Zonder jullie blog waren we nooit op dat idee gekomen! Verder waren we nogal newbies op het gebied van handige reisartikelen, maar dankzij de blogs gaat alles nu in packing cubes en zijn we de trotse bezitters van twee hangende toilettassen. 😉

  • Nu wil je nooit meer anders toch! Ik snapte niet hoe ik zo lang zonder had gekund. Alles makkelijk te vinden en nooit meer zo’n natte toilettas. En dank je wel!

 56. Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Ik vind het een hele fijne site met leuke, uitgebreide en handige informatieve blogs. Moeilijk kiezen ? ik heb afgelopen jaar wat gehad aan de tips voor Singapore en de Filipijnen en ook de blog over Albanië met kinderen was fijn! Hier gaan wij over een paar maanden heen met ons zoontje van 2. Er is verder weinig te vinden over dit land met kinderen dus je site is een uitkomst! De reviews van bepaalde producten zijn ook erg handig. Zo hebben we onze zoon op de Filipijnen vooral in de Ergobaby gehad, met dank aan deze blog https://www.gezinopreis.nl/ergobaby-op-reis/! Komend jaar wordt onze zoon grote broer van zijn zusje, hoe mooi zou het zijn als haar eerste vakantie er al aan komt! Bedankt voor al je fijne blogs en ga zo door!

 57. Van harte gefeliciteerd met jullie vijfjarig bestaan! Met heel veel plezier lees ik jullie blogs. Het inspireert enorm! WAt ik in het eerste levensjaar van mijn dochter van de blogs geleerd heb is dat je echt kan blijven reizen met een jong kind. Door jullie blogs komen wij op ideeën en kan je jezelf net iets beter voorbereiden door de tips.
  Super bedankt en nog vele jaren succes gewenst!

 58. Hieperdepiep Hoera! Gefeliciteerd met jullie 5 jarig bestaan. Ik vind het altijd heerlijk om met jullie blogs inspiratie op te doen voor leuke stops op onze reis. Zo zijn we afgelopen zomer naar Portugal geweest en gaan we deze meivakantie naar Marokko. Daar heb ik inspiratie uit gehaald over welke plekjes we willen aandoen in die 2 weken en zo onze reis samengesteld. Ook leuk om de ervaringen van Die je en Patrick te lezen, ook omdat onze zoon dezelfde leeftijd heeft. We hebben er zin in!

  Ga lekker door met verhalen en tips delen!

 59. Gefeliciteerd!! Super dat je je hobby hebt weten te combineren met werk en dat ook nog eens in een heel lastige tijd! Ik vind al je blogs heerlijk om te lezen omdat je inspiratie oo doet over landen en plaatsen waar ik zelf niet zo snel aan zou denken. Maar wat me het meest in het geheugen gegriefd staat is je blog over “me time”, ik ben zo’n moeder die altijd maar aanstaat en zich schuldig voelt als ik alleen al denk aan iets voor mezelf doen. Ook het gun factor knopje moet ik even weten te vinden. Het is nog toekomst muziek maar bewustwording is de eerste stap en dat heb je mij hiermee gegeven! Veel dank daarvoor! Heel benieuwd naar welke bijzondere plekjes jullie de komende 5 jaar als gezin gaan ontdekken! Veel plezier!!

 60. Super tof! Ik heb niet een favoriete blog wel vind ik je eerlijke antwoorden op social media vaak fijn! En ik lees gewoon graag mee! Want reizen met kinderen is zo fijn!

 61. Marieke Goos-Mulder on

  Yay!! 5 jaar al weer, gefeliciteerd! ??
  Welk blog mij het meest heeft geholpen? Waar te beginnen…. Op nummer 1 staan de blogs met tips over Japan. Dit was mijn ‘bijbel’ bij het plannen van onze eigen reis in 2017.
  Maar daarna had ik veel aan de tips over Zuid-Afrika en dit jaar heb ik alles van Slovenië doorgespit bij het plannen van de zomervakantie.
  Dus; blijf vooral doorgaan met het maken van mooie reizen waardoor ik (en anderen) geinspireerd raken om ook die bestemmingen te bezoeken!!!

 62. Gefeliciteerd met jullie 5 jarig bestaan!! Ik lees jullie blogs met veel plezier maar de blogs over Zuid-Europa/Portugal zijn favoriet! Fijn om tips te krijgen zodat je goed voorbereid op reis kan en voor een flinke portie voorpret zijn de blogs ook heel fijn. Ga zo door!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.