5 tips voor een familieroadtrip met huurauto

0

Wat zijn nou fijne bestemmingen voor een korte vakantie met een huurauto? Waar moet je eigenlijk op letten bij het huren van een auto voor een familieroadtrip? Wij huren regelmatig een auto op reis. Ook voor de komende herfst- en voorjaarsvakantie hebben we alvast geboekt. Tijdig boeken, zeker tijdens de schoolvakanties, is één van onze vijf tips. Ook in het nieuwste trendrapport van Sunny Cars staan allerlei handige tips die we graag met jullie delen.

Leuke bestemmingen voor een familieroadtrip

Wat zijn nou fijne bestemmingen om een auto te huren? Wij deden het met onze dochter onder andere in IJsland, Malta, Lanzarote, Servië, Noord-Italië en Sicilië. Zoals je kunt zien, zijn de eilanden en onze zuiderburen goed vertegenwoordigd. En daar komen er nog meer bij, in de herfstvakantie gaan we naar Sardinië en in de voorjaarsvakantie naar Ibiza. Ook uit het trendrapport van Sunny Cars blijkt dat Spanje, Griekenland en Italië erg populair zijn, zeker bij gezinnen. Het staat er niet in, maar dit is vast te danken aan de eilanden. Het is gewoon super fijn om naar een zonnige plek te vliegen, waar de afstanden niet te groot zijn en je met een huurauto wel heel veel ziet en doet. Je haalt hier ook echt plezier uit je huurauto doordat je kunt stoppen bij leuke kindvriendelijke strandjes.

Mocht je toch kiezen voor een minder populaire bestemming, Sunny Cars is in 120 landen actief!

taormina strand

Let op met verzekeringen

Eigen autostoeltje en navigatie meenemen. Zeven op de tien huurders sluit extra verzekeringen bij het online huren van een auto of boeken dit gelijk erbij op de luchthaven. Vroeger huurden we vaak de goedkoopste auto en lieten ons ter plekke dan toch nog een verzekering aanpraten, echter is dat nu anders. We zijn voorzichtiger geworden, want er zijn heel veel wegwerkzaamheden op je vakantiebestemming, dit kan zorgen voor steenslag dus dan neem je toch maar die extra glasverzekering. Deze vervelende verrassing van hogere onverwachte kosten is voor 33% van de autohuurders de grootste irritatie bij het huren van een auto. Tegenwoordig huren we bij Sunny Cars, daar heb je tenminste geen gedoe met bijkomende kosten. Bovendien is het vaak gewoon goedkoper om het nu al te regelen dan later.

huurauto lanzarote

Autostoeltje of navigatie zelf meenemen

Wij vinden het zonde om flink te betalen voor een autostoeltje of voor de navigatie. We zijn niet alleen, want volgens Sunny Cars nemen wel meer ouders eigen kinderzitjes en navigatiesystemen mee in het vliegtuig om de kosten te drukken. Vlieg je met een reguliere maatschappij, dan neem je vaak zonder kosten een autostoel mee. Bij low cost airlines moet je hiervoor, meestal net als voor ruimbagage, betalen. Gelukkig is onze dochter inmiddels oud genoeg om op een zitverhoger te mogen. Wij reizen dus met de Bubble Bum, een goedgekeurde opblaasbare zitverhoger voor in de auto. Nieuwsgierig hiernaar? Lees ons blog.

auto rijden lanzarote

Meerdere bestemmingen in een reis

Rondreizende gezinnen, waarvan het jongste kind 12 jaar of jonger is, logeren vooral op één (13%), twee (21%) of drie (34%) verschillende plekken, aldus Sunny Cars

Dat snappen we helemaal, ook wij vinden het heel fijn om een rondreis te maken. Door op verschillende bestemmingen te overnachten voelt de vakantie op één of andere manier ook langer. Bovendien heb ik met een huurauto toch het gevoel origineel te zijn, ondanks dat een bestemming heel populair is. Ik zit niet vast aan mijn hotel maar heb zelf de vrijheid om, wanneer ik dat wil een leuk strandje op te zoeken. En niet wanneer het openbaar vervoer gaat of de excursie vertrekt. Check natuurlijk wel even of je gratis kunt parkeren bij de accommodatie die je boekt.

Je hoeft niet lang te wachten op je auto

Ik heb weleens gehad dat we na een vlucht aankwamen en dat er dan een super lange rij stond bij de autohuur en ze maar één medewerker hadden. Dat is nou net geen leuke start van de vakantie. Zeker niet wanneer we landen op een moment dat onze dochter eigenlijk al in bed had moeten liggen of nodig moet eten.

Gelukkig kan het ook anders. Inmiddels heb ik een paar keer bij Sunny Cars geboekt en gebruik gemaakt van het Premium Plus pakket daarmee, en met de Express Service, heb je voorrang bij het ophalen van de huurauto. Van tevoren regel je dan alles al online, dus er hoeft ter plekke alleen nog een handtekening gezet te worden. Bij Premium Plus krijg je bovendien zeker een jonge auto mee (minder dan 1 jaar of 25.000 kilometer). We boeken dit niet elke keer, maar als je een vlucht hebt die net rottig aankomt is het echt heel fijn!

rondreis slovenie

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Sunny Cars. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan dertig met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.