Home / Inspiratie / Reisbloggen / 5x vakantie inspiratie voor deze zomer
ardennen

5x vakantie inspiratie voor deze zomer

Met het vakantieseizoen in zicht is het weer tijd om na te denken over onze vakantiebestemming. Door de versoepelingen kunnen we weer wat meer en na een jaar als afgelopen jaar zijn we er ook wel aan toe om er even lekker tussenuit te gaan. Echt ver reizen zit er helaas nog niet in. Toch zijn er genoeg mogelijkheden. Ontdek ze in dit artikel!

Nederland: Ameland

Je hoeft het land niet uit om even echt weg te zijn. Zo kun je ervoor kiezen om op één van de eilanden je vakantie door te brengen. Neem bijvoorbeeld Ameland; dit eiland is erg geschikt om met het hele gezin naartoe te gaan. Je hebt er de keuze uit 4 pittoreske dorpen waar je veel keuze hebt op het gebied van accommodaties. Een hotel, vakantiehuisje of kamperen, alles is er mogelijk. Het eiland is een perfecte plek om uit te rusten en van de zee te genieten. Vergeet je geen bezoekje te brengen aan de vuurtoren?

Ameland

België: de Ardennen

Zijn jij en je gezin echte natuurliefhebbers? Kies dan voor de Ardennen; dit is ook een goede optie wanneer je niet zo ver kunt of wil reizen. De Ardennen bieden een mooi heuvelachtig landschap waardoor je wel gelijk voelt dat je in het buitenland bent. Vanaf midden-Nederland ben je al in ongeveer drie en een half uur in de Ardennen. Door de bosrijke omgeving kun je er met je gezin een lekkere actieve vakantie van maken door veel te wandelen en te fietsen. Daarnaast zijn de Ardennen geschikt voor zowel een korte vakantie als een lange vakantie. Lees ook ons blog over de Ardennen met kinderen.

Ardennen roc

Duitsland: het Sauerland

Net als de Ardennen is ook het Sauerland in ongeveer drie uur te bereiken. Hoewel het vooral bekend staat om het skigebied Winterberg heeft het Sauerland nog veel meer leuke steden en dorpjes om te bezoeken. Een echte aanrader voor cultuurliefhebbers dus. Maar ook voor de natuur zit je goed in het Sauerland; het gebied heeft veel bergen en meren. Doordat mensen er graag naartoe gaan zijn er door de jaren heen flink wat hotels en campings bij gekomen, genoeg keuze dus voor jou en je gezin!

Ook heel populair hier een boerderijvakantie. Hartstikke leuk om te doen vooral met jonge kinderen. Er zijn ook diverse regiokaarten voor het Sauerland waarmee je gratis mee kunt doen aan bepaalde activiteiten.

Sauerland met kinderen

Frankrijk: de Provence

Ga je toch iets verder van huis? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om je vakantie in de Provence door te brengen. Er zijn daar ontzettend veel kindvriendelijke campings. Het is een van de bekendste gebieden van Frankrijk en er is erg veel te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld eens de Gorges du Verdon; een prachtig natuurgebied dat bestaat uit een kloof die gevormd is door de Verdon-rivier. Rondom het gebied zijn verschillende stadjes en uitzichtpunten te vinden. Ben je van plan om veel met de auto te toeren? Check dan of je wel een dekkende autoverzekering hebt. 

Bezienswaardigheden Le Puy-en-Velay

Italië: het Gardameer

Houden jullie van een vakantie aan het water, maar gaan jullie liever niet naar de zee? Dan is een vakantie aan het Gardameer een echte aanrader. Het gebied rondom het Gardameer is erg toeristisch, maar het is op de stranden een stuk rustiger dan wanneer je naar de zee gaat. Er zijn veel campings die gelegen zijn aan het water, waardoor je vanaf je campingplaats zo naar het water kunt lopen. Ook zijn veel steden rondom het Gardameer snel en makkelijk te bereiken. Wanneer je besluit op vakantie te gaan in een land als Italië is het wel verstandig om het reisadvies in de gaten te houden. Het zou jammer zijn wanneer je er te laat achter komt dat je niet op vakantie kunt gaan!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top