Aangekomen in Peru

0

Mijn twee maanden backpacken in Peru en Bolivia is nu echt begonnen. Het afscheid op Schiphol van mijn ouders en vriendje was wel raar maar heb er ook heel veel zin in.

In Lima had ik alvast een hostel geboekt en gelukkig kwam ik hier zonder problemen aan. Ik had een dag in de Peruaanse hoofdstad Lima waar ik vooral het centrale plein bekeek en een beetje probeerde te acclimatiseren. Daarna ben ik door gevlogen naar Cusco.

Hier word ik opgehaald door mijn gast familie waar ik de komende twee weken tijdens mijn Spaanse lessen ga wonen.

Mijn gast familie spreekt, op één van de dochters die het aan het leren is na, geen Engels, wat lastig is maar wel goed om Spaans te leren. Gelukkig spreekt de vriend van mijn gastzusjes wel Engels en is deze de eerste dag (en ook vaak daarna) aanwezig. Het huis waar mijn gast familie woont is klein maar gezellig ingericht. Behalve vader en moeder wonen er 3 dochters plus het zoontje van één van de dochters. Ook zal er de eerste week een Australisch stel (die ook Spaanse les volgen in het huis verblijven.

De douche is wel even wennen: boven je hoofd hangen een aantal elektrische draden die uit een apparaatje steken dat voor de verwarming van het water zorgt. Later zou ik merken dat dit normaal is in Peru en dat je altijd goed uit moet kijken zodat dat je geen schok krijgt.

Ik heb twee weken lang elke dag tot een uur 2 Spaanse les.  Daarna ben ik vrij  en er is genoeg te doen in Cusco om je de rest van de tijd te vermaken. De stad zelf is erg gezellig veel barretjes, waar zowel de locale bevolking als toeristen komen. Ook zijn er overal bazaartjes waar je souvenirs kunt kopen. Bij een gast familie verblijven heeft als voordeel dat ze overal de weg weten en de bus etc uit kunnen leggen. Als je de mini busjes eenmaal door hebt is het openbaar vervoer binnen Cusco heel makkelijk. Bijna alles kost 1/2 sol er hangt iemand uit het busje die de bestemming schreeuwt en als je uit wil stappen roep je zelf Baga Baga.

Heel Cusco is een historische plaats die ook op de Unesco World Heritage site staat.. Het was de hoofdstad van het Inca rijk en er zijn overal resten van Inca gebouwen. Vaak hebben de Spanjaarden er hun eigen kerken boven op gebouwd. Ik heb me in twee weken geen moment verveeld en nog niet eens alle bezienswaardigheden kunnen zien. Veel historische plekken in en rondom Cusco zijn op 1 ticket te bezoeken dat 10 dagen geldig is en 10 dollar kost (Cusco Tourist Ticket). Ik koop dus gelijk zo’n ticket zodat ik de komende dagen veel kan bekijken.

Boven Cusco liggen een viertal inca sites die erg de moeite waard zijn. Sacsayhuaman is zeer groot, en het steenwerk blijft je verbazen; je hebt vanaf hier ook een mooi uitzicht over de stad. Toeristen politie zorgt ervoor dat er geen verkopers rondhangen. Mede hierdoor is het een heerlijke plek. In het zonnetje kon ik het hier de hele middag goed uithouden. Ik mag sowieso niet klagen over het weer, in de zon is het al gauw best lekker.

Drie kleinere sites zijn Qenqo (een tempel), Puka Pukara en Tambo Machay. Vooral de laatste is erg relaxed. Water loopt via verborgen kanaaltjes in watervalletje van de tempel af. Deze sites zijn makkelijk de bezoeken door met een van de vele busjes (1 sol) naar Sacsayhuaman te gaan en dan loop je omlaag naar de andere drie. Bij de laatste pak ik weer een busje terug naar het centrum. Helaas reed het busje op de wel vrolijk over een hond heen. De enige die hier van opkeken waren ik en de andere toeriste in het busje. Ik moet nog leren om maar niet te veel naar buiten te kijken want ze rijden hier al gekken.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.