Home / Inspiratie / Reisbloggen / Yes Australië is open, zo kun je dit het beste plannen

Yes Australië is open, zo kun je dit het beste plannen

Kangeroes spotten in het wild, varen onder Sydney Harbour Bridge of wandelen tussen de vulkanen. Een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland is voor veel gezinnen de ultieme reisdroom! Het plannen van een reis naar zo’n verre bestemming kan een uitdaging zijn. We geven je aantal tips om je op weg te helpen naar “Down Under”.  

Melbourne met kinderen strand

Australië, Nieuw-Zeeland of misschien wel allebei?

Australië en Nieuw-Zeeland liggen niet naast de deur. Het is dan ook logisch dat je er heen gaat voor een langere vakantie en niet voor een weekje tussendoor. Bedenk daarom van tevoren goed wat je wil zien en doen. Ga je voor de natuur naar Australië of Nieuw-Zeeland of wil je ook de grote steden bezoeken? Wil je de bergen in om te wandelen of mogen een paar dagen strand niet ontbreken?

Australië is enorm uitgestrekt, het land heeft een oppervlakte van meer dan 7.5 miljoen vierkante kilometer. Alleen al vanaf de oostkust van Cairns naar Sydney is het ruim 2.600 kilometer. Bedenk van tevoren dus een goed plan om je vakantie in te delen. Richt je liever op één of twee regio’s waar je de tijd voor neemt, dan te proberen alles te zien.  

Houd er ook rekening mee dat er een tijdsverschil is van 12 uur, het is dus verstandig een paar dagen in te plannen om hieraan te wennen als je Australië of Nieuw-Zeeland met kinderen bezoekt. 

Voor Nieuw-Zeeland geldt dat het land uit twee eilanden bestaat: het Noordereiland en het Zuidereiland. Wil je beide eilanden bezoeken, dan zul je dus met de ferry moeten oversteken of een binnenlandse vlucht moeten boeken. Heb je minder dan drie weken de tijd, dan raden we je aan één van de eilanden te kiezen. 

Heb je echt lang de tijd, 6 weken of liever nog meer en onder het motto van “nu we er toch zijn” is het ook mogelijk Australië en Nieuw-Zeeland beiden te bezoeken. Het is namelijk vanuit Australië naar Nieuw-Zeeland maar 5 uur vliegen. Je combineert dan een deel van Australië bijvoorbeeld met het Noorder- of Zuidereiland. Zo kun je zowel Nieuw-Zeeland als Australië ontdekken. 

Beste reisperiode Australië en Nieuw-Zeeland  

De beste reistijd voor een vakantie naar Australië met kinderen is afhankelijk van de regio die je bezoekt. Australië is zo groot dat er verschillende klimaten voorkomen en je kunt daarom niet echt spreken over een beste reistijd voor het hele land. De zomer Australische zomer loopt van december tot en met februari en winter van juni tot en met augustus. 

Ben je afhankelijk van de zomervakantie in juli en augustus voor een langere vakantie, dan is het noordelijk deel van Australië een goede keuze. Ook het centrale deel van het land is goed te bereizen dan, al kan het er ’s nachts wel ijzig koud worden. 

In het zuiden van Australië wordt het in onze zomermaanden niet echt koud, maar er valt wel meer neerslag en daarom bezoek je deze regio het beste tussen november en april. De temperaturen zijn dan aangenaam en het regent weinig. In deze periode valt in het noorden juist veel neerslag. 

De seizoenen in Nieuw-Zeeland zijn ook tegengesteld aan die van ons, maar anders dan in Australië is hier wel duidelijk een beste reisperiode aan te geven. Voor zowel het Noorder- als het Zuidereiland zijn de maanden december tot en met maart de beste periode om te gaan.  

In onze zomervakantie is het winter in Nieuw-Zeeland en dat gaat gepaard met temperaturen ruim onder de 18 graden en veel neerslag. Het Noordereiland is iets warmer, maar ook natter dan het Zuidereiland.  

west Australië

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is verstandig om vooraf te bedenken wat je wilt gaan doen tijdens een vakantie in Australië of Nieuw-Zeeland. Zo kun je op tijd je vluchten, accommodaties, vervoer en excursies boeken, wat uiteindelijk geld scheelt. Een comfortabele reis is voor iedereen fijn, door van tevoren je vakantie te plannen, bespaar je de nodige stress onderweg.  

Dit kan je doen door ruim van tevoren alles zelf uit te zoeken en te vergelijken. Een andere optie is een complete reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken waar je vervoer, accommodatie en allerlei uitstapjes bij in zitten. Je bent er dan zeker van dat je onbezorgd met je gezin kan genieten van de mooiste plekken in Australië en Nieuw-Zeeland en zo de reis van jullie leven maakt! 

Lees ook onze uitgebreide informatie en blogs over vakantie met kinderen naar Australië of Nieuw-Zeeland!

Melbourne met kinderen museum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top