Bali in een (kokos)notendop

0

Kleurrijke tempelhuisjes, frisgroene rijstvelden en de rustgevende klanken van de gamelanmuziek. Welkom op Bali! De internationale vlucht van vijftien uur is relatief lang, maar afstanden ter plekke zijn kort. Wil je graag naar Bali, maar weet je niet goed welke regio’s je wilt ontdekken? We hebben onze favoriete route voor je op een rij gezet.

Bali

Door de rijstvelden

Start je rondreis in het groene hart van Bali: het kunstenaarsdorpje Ubud. Na een goede nachtrust sprongen wij de volgende morgen op de fiets om de omgeving te verkennen. Zoevend door de groene rijstvelden passeer je kleine tempelhuisjes en boerendorpjes waar her en der bloemoffertjes op straat liggen. Onderweg word je enthousiast begroet door de lokale bevolking die de rijst aan het oogsten is. Als beloning voor de inspanning geniet je na afloop van een verse bereide rijsttafel in een Balinese tuin.

Bali

Offers aan de oostkust

Vervolg je reis naar de ongerepte oostkust van Bali. Verscholen tussen de bergtoppen en rijstterrassen ligt hier het waterpaleis van Tirtagangga. Uitgedost met sarong en udeng (hoofddeksel) kun je hier leren hoe je een traditioneel bloemoffer maakt. Van palmbladen vouw je mandjes die je opvult met rijst, geurige kruiden en felgekleurde bloemen. Is je bloemoffer af? Dan kun je deze volgens een Balinees ritueel aan de goden offeren. Een bijzondere manier om meer te leren over het lokale geloof.

Bali voor Kids

Zonsondergang voor Nusa Lembognan

Luieren in Lovina

Reis vanaf de oostkust verder naar de noordelijke vissersplaats Lovina. Plof neer in een stoel bij het zwembad terwijl je kids een verfrissende duik nemen. Tip: schuif aan het eind van de middag aan in het direct aan het strand gelegen restaurant Sea Breeze. Terwijl de horizon oranje kleurde, genoten we van versgevangen vis en een citroenmerenguetaart om je vingers bij af te likken. Lovina is tevens een goede uitvalsbasis voor een wandeling door de fruitplantages en rijstvelden van Munduk.

Bali

Chillen in het paradijs

Een fijne plek om je rondreis af te sluiten vinden wij op de goudgele stranden van Sanur. Flanerend over de promenade langs de kust kochten we hier de laatste souvenirs voor het thuisfront. Het strand in Sanur is veilig voor (jonge) kinderen. Er zijn weinig golven en het fijnkorrelige zandstrand is ideaal voor het bouwen van zandkastelen. Plof ’s avonds neer bij een van de beachbars waar je de zon langzaam in de zee ziet verdwijnen. Met je tenen in het zand geniet je voor de laatste keer van een nasi champur en een ijskoud Bintang-biertje.

Wil jij ook met je kids naar Bali? Reisorganisatie Riksjafamily, biedt specifiek reizen aan voor gezinnen. Deze zijn afgestemd op de leeftijden van je kinderen en je kunt ze zelf samenstellen aan de hand van bouwstenen. De reisspecialisten hebben zelf ook met hun kinderen door Bali gereisd en adviseren je graag uit eigen ervaring.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.