Home / Reisinformatie / Azie / Indonesie / Drie keer Bali voor kids

Drie keer Bali voor kids

Het Indonesische eiland Bali lijkt haast wel gemaakt voor een reis met (jonge) kinderen. De lange vlucht erheen wordt beloond met een exotische wereld vol glooiende rijstvelden, sprookjesachtige tempels en stranden waar je uren zandkastelen kunt bouwen. Je zult al gauw merken dat Balinezen dol zijn op kinderen en het juist de kinderen zijn die je al heel snel in contact komen brengen met de lokale bevolking. We hebben onze drie hoogtepunten op een rijtje gezet, belevenissen die je volgens ons niet mag missen wanneer je met je gezin naar Bali reist.

#1 Op trappers door de sawa’s

Op slechts een uur rijden van de luchthaven ligt het kunstenaarsplaatsje Ubud midden in het groene hart van Bali.  Met uitzicht op frisgroene rijstvelden en uitgestrekte palmboomvalleien is dit de perfecte plek om bij te komen van de lange vlucht. Tip: verken de omgeving per fiets. De kinderen gaan achterop of op hun eigen fiets. Tijdens de fietstocht passeer je boerendorpjes waar kinderen je lachend tegemoet rennen en zie je hoe Balinezen de rijstvelden omploegen met ossenkarren. Breng ook zeker een bezoek aan een lokale basisschool. Onze kinderen vonden het hartstikke leuk om met handen en voeten contact te maken met de scholieren.

Bali met kids

#2 Expeditie kruidnagelpad

Iets ten noorden van Ubud vind je het koele bergdorpje Munduk. Samen met een gids kun je hier een wandeling maken door de heuvels en leer je alles over het verbouwen van kruidnagel, nootmuskaat en cacao, terwijl de kinderen met een eigen speurboekje op zoek gaan naar verschillende fruitsoorten. Overnacht hier in een houten huisje op palen in een groene tuin vol tropische bloemen. Zijn je kinderen na een lange dag in dromenland? Wij genoten met een verse fruitshake op de veranda van de stilte om ons heen.

#3 Villa in het paradijs

Ten zuidoosten van Bali ligt het eiland Nusa Lembongan, dat voor ons de perfecte plek was om de rondreis af te sluiten. Hier vind je exotische baaien, een azuurblauwe zee en witte zandstranden. De sfeer is heel dorps en rustig, want het eiland is helemaal autovrij. De kinderen kunnen dus zonder zorgen ravotten. Geniet van een ijskoud lokaal biertje terwijl zij spetteren in het privé-zwembad.

Bali met kids

Enthousiast geworden?

Wil jij ook met je kinderen naar Bali? Reisorganisatie Riksjafamily, biedt speciaal samengestelde reizen aan voor gezinnen met (jonge) kinderen. De reizen zijn afgestemd op de leeftijden van je kinderen en je kunt ze zelf samenstellen door middel van bouwstenen. De reisspecialisten hebben zelf ook met hun kinderen door Bali gereisd en adviseren je graag uit eigen ervaring.

Lees ook onze andere blogs over vakantie op Bali.

Bali voor Kids
Zonsondergang voor Nusa Lembognan
Bali voor kids
De groene rijstvelden
Bali voor kids
Het apenbos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top