Home / Inspiratie / Reisbloggen / Reizen met kinderen? Dit zijn dé bestemmingen voor 2020!

Reizen met kinderen? Dit zijn dé bestemmingen voor 2020!

Herken je dit? Buiten is het koud, allerlei drukte met alle Sinterklaas activiteiten en voor je het weet is het alweer kerst. Je vertrekt in het donker van huis en komt ook in het donker weer thuis. Zet je laptop aan, kruip onder een dekentje en ook al lijkt het nog zo ver weg, het is nu tijd om te bedenken waar je in de zomervakantie heen gaat. Fijn, lekker weg samen met het gezin. Dit zijn de maanden om knopen door te hakken en daar helpen wij je graag bij. Dit zijn volgens ons de beste verre bestemmingen voor 2020! 

# Costa Rica

Toegankelijk, veilig en hele mooie natuur. Costa Rica is ook hard bezig met duurzaamheid en steeds meer lodges en hotels zijn CO2 neutraal. Costa Rica blijft duurder dan andere landen in de regio zoals Nicaragua. Steeds meer gezinnen kiezen echter voor kwaliteit boven kwantiteit, dus minder vaak op vliegvakantie, maar als je dan ver weg gaat er wel alles uithalen.

Costa Rica is een afwisselende bestemming met standen, natuur en leuke dorpjes. Wat je hier niet hebt is Maya piramides of andere grote archeologische trekpleisters. Fijn is ook dat je met KLM rechtstreeks kunt vliegen op zowel San Jose als Iberia.

Lees hier onze tips voor Costa Rica met kinderen

Kindvriendelijk hotel costa rica
costa rica

# Namibië

Wij krijgen steeds meer vragen over Namibië. En ook toen ik jullie op Instagram vroeg naar jullie opkomende vakantiebestemming voor 2020 werd Namibië meerdere keren genoemd.

Waarom ook niet? Namibië is veilig, goed zelfstandig te bereizen en heeft geweldige safari mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld op zoek naar olifanten, leeuwen en neushoorns in Etosha National Park. Of zie walvissen, dolfijnen en zeehonden tijdens een excursie vanuit Swakopmund.

Wil je naar Namibië dan is het wel aan te raden om dat op tijd te regelen. Zowel kindvriendelijke campsites als hotels zitten erg snel vol. Bovendien is er op veel plekken niet enorm veel keuze en moet je voor een alternatief dan weer lang in de auto zitten. Lees hier onze blog over Namibië met kinderen.

# Colombia

Colombia stond ook vorig jaar al in onze top vijf, maar blijft stijgen in populariteit. Dit is mede dankzij “Wie is de Mol” van vorig jaar maar ook omdat steeds meer ouders via andere gezinnen horen hoe leuk Colombia is. Colombia is vrij westers en de faciliteiten voor gezinnen zijn er meer dan prima.

Het is een afwisselende bestemming met mooie stranden maar ook veel natuur en cultuur. De stadjes zijn sfeervol, de mensen zijn aardig en er is een prettig klimaat. Dankzij binnenlandse vluchten kun je lange afstanden goed overbruggen. Colombia is bovendien een van de meest betaalbare Zuid-Amerikaanse landen. Wat mij betreft is Colombia een light versie van Zuid-Amerika in z’n geheel en dat is precies waar veel gezinnen nieuwsgierig naar zijn.

Wij bezochten Colombia met onze dochter in 2017. Lees hier onze tips en blogs over Colombia met kinderen.

San Augustin colombia archeoligsch park beelden
colombia bogota uitzicht

# USA 

Amerika blijft favoriet bij veel gezinnen. Het is een land dat tot de verbeelding spreekt. Het is dagelijks in het nieuws (toegegeven, niet altijd positief), waardoor het ook een land blijft dat je met eigen ogen wilt zien. Of je nu voor het indrukwekkende New York gaat of voor de eveneens — maar op een heel andere manier — indrukwekkende National Parks. Met een kamper, een huurauto of gewoon een stedentrip in een hotel; hiken of naar het strand… in Amerika kan het allemaal!

Dankzij prijsvechters als Norwegian worden vluchten naar Amerika ook steeds goedkoper, vooral als je in de meivakantie gaat (vergelijk de prijzen via Skyscanner). Dat zorgt ervoor dat steeds meer gezinnen die wellicht niet het budget hebben voor de klassieke kamperdroomreis langs de westkust alsnog naar Amerika gaan.

Lees hier al onze blogs over Amerika met kinderen.

New york met kinderen
Florida met kinderen

# Thailand

Thailand, het land van de glimlach. Thailand never gets old en zal altijd een grote favoriet blijven bij reizende gezinnen. Thailand is super geschikt voor families! Dit geldt zowel voor nieuwe ouders die een gemakkelijke bestemming zoeken voor hun eerste verre reis als voor gezinnen die al veel reiservaring hebben en graag gebruik maken van de goedkope vluchten naar Bangkok.

Thailand is groot en afwisselend en zelfs na meerdere reizen blijft er genoeg te ontdekken. Je kunt Thailand ook combineren met een van de buurlanden. Als toerist voel je je altijd welkom in Thailand. Het land is super afwisselend; van mooie stranden tot trekking in de jungle. Het eten is er heerlijk en de goede vervoersopties en de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding maken Thailand nog aantrekkelijker. 

Lees al onze blogs over Thailand met kinderen, geschreven na heel veel verschillende bezoeken.

sawadee thailand

Welke bestemmingen haalden dit lijstje (net) niet of zijn op hun retour?

Georgië is ook een opkomende bestemming. Het is ter plekke heel betaalbaar en je vliegt er goedkoop naar toe. Toch zijn er nog steeds niet heel veel gezinnen die erheen gaan al neemt het aantal langzaam wel toe.

Zuid-Afrika is ietwat op haar retour met name doordat het er echt niet veiliger op lijkt te worden. Sri Lanka is dan weer op de weg terug. Vorig jaar na de aanslagen kozen veel gezinnen toch voor een andere bestemming. Wanneer je echter eenmaal serieus enthousiast bent over een land komt er wel een ander moment om te gaan.

Ik verwacht ook veel van landen zoals Egypte, Tunesië en Jordanië. Zeker nu EasyJet ook is gaan vliegen op Hurghada en Transavia naar het eiland Djerba. Als het weer wat rustiger is in Libanon gaan die vast ook baat hebben bij de rechtstreekse vluchten met Transavia.

“Wie is de Mol” is komend jaar in China dus wie weet staat die wel op de lijst voor 2021.

Wat is volgens jou dé opkomende bestemming van 2020? Waar gaan jullie zelf heen?

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top