Home / Inspiratie / Reisbloggen / Reizen met kinderen? Dit zijn dé bestemmingen voor 2021!
Oostenrijk met kinderen

Reizen met kinderen? Dit zijn dé bestemmingen voor 2021!

Buiten is het koud, allerlei drukte met alle Sinterklaas activiteiten is net voorbij en voor je het weet is het alweer Kerst. Buiten is het donker en nu ook nog de kinderen thuis. Stress… Zet je laptop aan, kruip onder een dekentje. Normaal gesproken is dit de tijd van het jaar om te bedenken waar je in de zomervakantie heen gaat.

Ik help daar altijd een handje bij door de beste verre bestemmingen voor het komende jaar te voorspellen. Natuurlijk zijn er landen die altijd favoriet zijn maar ook in verre reizen zijn trends. Is een land in “Wie is de Mol?” geweest, zijn er nieuwe rechtstreekse vluchten of heeft een land veel aan promotie gedaan. Eerst gaan de trendsetters en een jaar later zie je het land opduiken bij reisorganisaties en hoor je er veel meer over. Andersom verliezen ook landen aan populariteit. Bijvoorbeeld doordat de Ramadan in de zomer valt, er verkiezingen zijn geweest of het er onrust is. Voor 2020 had ik bijvoorbeeld hoge verwachtingen van zoals Egypte, Tunesië en Jordanië omdat EasyJet goedkoop zou gaan vliegen op Hurghada en Transavia naar het eiland Djerba. Costa Rica omdat ze hard op weg zijn/waren C02 neutraal te worden. Colombia en Georgië als minder bekende plekken waar steeds meer gezinnen heen gingen.

Tja, liep dat allemaal even anders. Ik vind het dan ook best lastig om dé bestemmingen voor 2021 te voorspellen. Maar ik ga mij er toch aan wagen en voor het eerst kijk ik niet alleen naar verre reizen, maar ook naar Europa. Ben je vooral benieuwd naar verre bestemmingen? Scroll dan naar beneden voor een update per continent.

Cairo stedentrip piramides van gizeh

#Tsjechië

Tsjechië staat bij ons voor een betaalbare bestemming, mooie kastelen, kajakken op riviertjes en veel goede speeltuinen. Je hebt ook best veel afwisseling binnen het land. Afgelopen zomer gingen we naar o.a. Pilsen en het Lipnomeer. Waar het meer zelf echt wel ontdekt is, zit je een uur noordelijker in leuke stadjes die absoluut niet toeristisch aanvoelen. We hebben hier ook heerlijk gewandeld maar ook toffe interactieve musea bezocht

Tsjechië is bovendien goed aan te rijden in een dag. Afgelopen zomer was Tsjechië al enorm populair bij Nederlandse gezinnen die nog last-minute besloten weg te gaan en dat zal in 2022 niet anders zijn verwacht ik. Zeker niet nu Tsjechië de locatie is van het nieuwe seizoen van “Wie is de Mol?”, welke in januari start. Ook het feit dat Tsjechië gewoon echt een stuk goedkoper is dan de meeste andere landen in West-Europa is een groot pluspunt. Zeker aangezien er toch veel baanonzekerheid heerst en het dan wel zo fijn is als de kosten van een vakantie binnen de perken blijven.

Lees hier al onze blogs over Tsjechië met kinderen.

#Zweden

Ik denk dat Scandinavië en dan met name Zweden in 2021 extra populair gaat zijn. Zweden omdat ze de grenzen nooit hebben dicht gegooid en omdat het sowieso altijd al goedkoper en kindvriendelijk was dan Finland of Noorwegen. Zweden heeft een lange kustlijn en in veel meren kun je in de zomer kan je hier ook gewoon lekker zwemmen. Terwijl het toch niet te warm is om dingen te ondernemen.

Zweden klinkt misschien ver maar als je met de boot gaat valt dat enorm mee. Eenmaal in Zweden is het heel makkelijk om de rust en schitterende natuur op te zoeken. Huur een huisje en kook lekker zelf. Je hoeft dan relatief weinig mensen tegen te komen als je dat niet wil. Hoewel de steden Stockholm en Gotenburg ook wel echt een aanrader zijn vanwege de vele interactieve musea voor gezinnen.

Lees hier al onze blogs over Zweden.

#Italie

Heel veel Nederlanders worden heel blij van Italië. Pizza, cultuur, mooie stranden. Afgelopen jaar was dit echter toch wel de bestemming om te vermijden. Dus er zullen heel veel Italië liefhebber zijn die nu graag weer gaan. Bovendien kan je nog net profiteren van het feit dat er nog steeds minder toergroepen zijn.

Wil je echt supermooie stranden? Kies dan voor Sardinië! Ook het eiland Sicilië is erg de moeite waard. Je moet dan natuurlijk wel vliegen.

Wil je minder ver rijden? Kies dan voor het noorden. Een vakantie aan het Gardameer is als jaren populair bij Nederlandse gezinnen. Een bezoekje aan Venetië met kinderen is ook echt gaaf. Wij kozen ervoor hier een nachtje te slapen. Niet goedkoop maar zo beleef je de stad in alle rust, zowel in de avond als in de vroege ochtend. Of wat dacht je van Zuid-Tirol? De natuur van de Alpen, maar toch echt Italië. Ook Bologna is een hele fijne stad voor gezinnen. Een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer en op andere plekken waar geen afstand gehouden kan worden.

Inspiratie nog? Lees hier al onze blogs over Italië

plose

#Thailand

Thailand, het land van de glimlach. Thailand never gets old en zal altijd een grote favoriet blijven bij reizende gezinnen. Thailand is super geschikt voor families! Dit geldt zowel voor nieuwe ouders die een gemakkelijke bestemming zoeken voor hun eerste verre reis als voor gezinnen die al veel reiservaring hebben en graag gebruik maken van de goedkope vluchten naar Bangkok.

Thailand heeft bovendien toerisme hard nodig. Recent zijn de grenzen weer open gegaan. Je krijgt een visum voor 60 dagen maar je moet dan wel 14 dagen in quarantaine. Niet ideaal voor gezinnen, maar ik denk dat de PCR test kan veranderen.

Thailand is groot en afwisselend en zelfs na meerdere reizen blijft er genoeg te ontdekken. Je kunt Thailand ook combineren met een van de buurlanden. Als toerist voel je je altijd welkom in Thailand. Het land is super afwisselend; van mooie stranden tot trekking in de jungle. Het eten is er heerlijk en de goede vervoersopties en de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding maken Thailand nog aantrekkelijker. 

Lees al onze blogs over Thailand met kinderen, geschreven na heel veel verschillende bezoeken.

#Duitsland

Duitsland is al jaren de populairste vakantiebestemming bij Nederlanders. Dat komt mede doordat hier veel Nederlanders heen gaan voor een korte vakantie of een weekendje weg. Ik denk dat veel gezinnen afgelopen jaar hebben ontdekt hoe interessant Duitsland is als je wat verder kijkt dan de grensregio.

Wij vinden Duitsland een heel fijn vakantieland. Prijzen voor met name eten en drinken, kindvriendelijke attracties zoals dierentuinen en pretparken liggen ook op een lager niveau dan in Nederland. Er is meer ruimte dan in Nederland en ook veel natuur. Je kunt er goed wandelen of juist naar rodelbaan. Waar Duitsland ook heel goed in is, is in belevenismusea. Aan de Noordzeekust zijn lange stranden, Usedom is het meest zonzekere Duitse eiland. In het merengebied, maar ook bijvoorbeeld in de Eifel zijn ook veel zwemmeren. Vergeet vooral niet het heuvelachtige zuiden van Duitsland.

#Oostenrijk

Wellicht denk je bij Oostenrijk in eerste instantie aan een wintersportvakantie, maar ook in de zomer is het er hartstikke mooi! Dat is iets wat ook heel veel gezinnen afgelopen jaar hebben ontdekt. Ze hebben net als wij genoten van de bergen, de fijne zwem meren en de natuur. Toch echt helemaal anders dan ons eigen landje en dat is wat veel gezinnen zoeken voor een vakantie.

Wat wij goed vinden aan Oostenrijk is ook dat veel regio’s een speciale regiokaart hebben. Die krijg je wanneer je in de regio verblijft of soms (bijvoorbeeld voor Wenen of Karinthië) betaal je hier een bedrag voor. Vervolgens krijg je toegang tot heel veel attracties van zwembaden, musea tot liften. Daardoor kun je de kosten van een vakantie van te voren goed inschatten!

Zoek je inspiratie? Lees onze blogs over Oostenrijk

Alpinolino Westendorf

Wat zegt mijn glazen bol nog meer over 2021? Welke verre bestemmingen zijn het minst en meest hoopvol?

In mijn optiek zal deze zomer ook nog anders zijn dan normaal. Er is een groep gezinnen de “zekerheidszoekers” die dit jaar helemaal niet zijn gegaan of in Nederland zijn gebleven. Terwijl ze normaal gesproken wel een verre reis of Europese rondreis maken. Dan is er een groep dit dit jaar een Europese (rond)reis hebben gemaakt en dat eigenlijk wel goed bevallen is. Op een gegeven moment willen mensen toch wat vastleggen en die zullen voor de zekerheid en het gemak kiezen.

Dan zijn er de gezinnen die wel echt heel graag weer ver weg willen. Die zullen gaan afwachten tot mei of begin juni en dan de knoop doorhakken. Ik verwacht vooral dat we kunnen kiezen en gaan kiezen voor landen met een goed zorgsysteem, waar serieuze maatregelen zijn genomen en waar we ook welkom zijn.

Afrika

In veel landen in Afrika zoals Oeganda en Kenia zijn ze pas net begonnen met testen. Van mensen die er wonen hoor ik dat er op dit moment meer dan duizend positieve testen per dag zijn. Terwijl andere landen zoals Tanzania kiezen voor de “we doen alsof het er niet is” methode en het gewoon negeren. In diverse landen zijn er ook nog verkiezingen komend jaar. Dat is altijd al een mindere periode om in een land op vakantie te zijn. Wil je toch echt heel graag naar Afrika dan zou ik naar Namibië en Botswana kijken, landen met lage bevolkingsdichtheid waar je makkelijk afstand kunt houden en die ook gelijk actie hebben ondernomen.

Chobe National Park olifanten

Latijns-Amerika

In Latijns-Amerika is de situatie anders. De meeste landen zijn juist heel strikt geweest en hebben ingegrepen toen de zorg overbelast raakte. Met in bijvoorbeeld Colombia veel striktere lockdown als in Nederland. De bekende uitzondering is natuurlijk Brazilië met een president die het hele virus maar onzin vindt. Veel landen hebben de grenzen weer geopend of aangegeven dit op korte termijn te doen. Vaak wel met een negatieve PCR test als verplichting. In Mexico kan je ook nu gewoon vakantie vieren en het land is een hotspot voor digital nomads geworden die uit Bali gekikt zijn. En voor Amerikanen die toch op vakantie willen. Ze hebben het toerisme gewoon heel hard nodig. In de ideale situatie zouden net op tijd gevaccineerd kunnen zijn hier in Europa om een vakantie naar Latijns-Amerika mogelijk te maken.

Laguna Bacalar mexico

Australië en Nieuw-Zeeland

Australië en Nieuw-Zeeland zouden ideale bestemmingen zijn. Maar deze landen houden hun grenzen in ieder geval voorlopig potdicht. Ze zijn wel bezig een bubbel te maken met een aantal landen zoals Singapore en wat eilanden in de Stille Oceaan. De verwachting ter plekke is dat Europese reizigers op zijn vroegst eind 2021 welkom zullen zijn.

Canada en USA

Canada is een bestemming waar je altijd al zeer vroeg accommodaties moet vast leggen. Er is maar een beperkt aanbod voor in de zomervakantie zeker in de buurt van Nationale Parken. De meeste Canadezen zullen ook dit jaar rekenen op een vakantie in eigen land. Zelfs als we naar Canada zouden kunnen ben je dan te laat voor het reserveren hotels en campsites. Amerika is natuurlijk weer een ander verhaal. Ik wens Biden veel succes maar ook hiervoor denk ik dat de zomer van 2021 te vroeg komt.

Las vegas met kinderen

Midden-Oosten

Enkele landen in het Midden-Oosten en dan vooral Israël en Jordanië zijn misschien wel een last-minute optie. Nog niet zo lang geleden werd Jordanië nog genoemd als succesverhaal in de bestrijding van het virus. Het land ging direct in lockdown en ontliep de eerste golf. Helaas is dat niet meer het geval. “We gingen in een volledige lockdown en gokten erop dat de wereld een geneesmiddel of vaccin zou vinden.” “Helaas lukte dat niet” “Het is duidelijk dat we onszelf niet kunnen blijven isoleren, dat is geen strategie welke ons land lange termijn kan volhouden”. In Israël is men bezig met een eigen vaccin, maar dat lijkt nu trager te verlopen dan verwacht.

Rondreis israel jeruzalem

Azië

Azië is een enorm continent. Hoe oneerlijk het ook is, veel landen in Azië hebben gewoon niet de financiële middelen om zelf de vaccins te betalen of hun bevolking bij te staan in een lockdown. Ik zou zeker geen vakantie plannen naar landen als India, Nepal en Myanmar. Japan valt ook af vanwege de Olympische Spelen. Taiwan heeft al aangekondigd op zijn vroegst eind 2021 weer regulier toerisme te verwelkomen. Indonesië (en dan met name Bali), Thailand, Maleisië en China zijn wel landen om in de gaten te houden. Hier wordt in ieder geval al gesproken over het weer openen van de grenzen (wel met een PCR test) in de loop van 2021 en de situatie ter plekke is al het hele jaar beter dan in Europa.

Perhentian eilanden met kinderen turtle beach

Wat is volgens jou dé bestemming van 2021? Waar gaan jullie zelf heen?

Over de auteur

3 gedachten over “Reizen met kinderen? Dit zijn dé bestemmingen voor 2021!”

 1. Hai,
  Even een reactie over je stukje over Italië! Italië was afgelopen zomer zeker niet te vermijden! Waarom dan? En dat hebben wij, heel veel Nederlanders en andere Europese toeristen ook zeker niet gedaan! Sardinië heeft naast mooie stranden daarbij veel meer te bieden en dit eiland wegzetten als strand bestemming is mensen echt op het verkeerde been zetten! Ga je hier namelijk naartoe voor een strandvakantie dan heb je geen leuke vakantie! De mooiste stranden zijn namelijk vaak niet lopend vanuit je hotel of iets te bereiken en op dit eiland kom je zonder (huur)auto helemaal nergens. Sicilië is naast vliegen ook per auto en per ferry te bereiken vanuit verschillende Italiaanse steden, dus ook hier kun je een prima auto-vakantie van maken.

  1. Weinig mensen wilden afgelopen zomer naar Italie. Sicilie en Sardinie beide zelf bezocht.. Dit is mijn mening over de eilanden. Als mensen meer willen weten kunnen ze verder klikken. Maar voor ons waren de stranden toch echt wel een top attractie van Sardinie.

   1. Oh maar de stranden zijn ook echt top op Sardinië! Ik zeg ook niet dat dat niet zo is! Behoren tot de mooiste stranden van Europa! Ik kom er ieder jaar en heb behoorlijk wat stranden bezocht ( nog genoeg nieuwe te vinden gezien Sardinië bijna net zo groot is als Nederland) maar juist om die reden zeg ik ook dat Sardinië als strand bestemming neerzetten, mensen op het verkeerde been brengen is. En je doet het eiland dan ook echt te kort!

    Daarbij is het jouw mening dat weinig mensen afgelopen zomer naar Italië wilden. Wij hebben in Toscane en op Sardinië gezeten en we hebben iets heel anders gezien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top