Home / Inspiratie / Reisbloggen / Bloggen voor GezinOpReis? Bloggers gezocht met dreumes, peuter of op wereldreis

Bloggen voor GezinOpReis? Bloggers gezocht met dreumes, peuter of op wereldreis

Ben je gek op reizen en op schrijven? Heb je een goed oog voor fotografie en ontdek je graag nieuwe plekken? Denk je regelmatig “Goh, had ik dat maar van tevoren geweten” en lijkt het je leuk om jouw tips te delen met andere reislustige ouders? Dan ben ik op zoek naar jou.

Over GezinOpReis

Ik begon GezinOpReis in 2014 toen ik zelf niet de antwoorden kon vinden op mijn vragen. Ik las overal dat IJsland super mooi, was maar niet welke wandelingen mogelijk waren met een buggy. Welke babyvoeding verkopen ze daar eigenlijk? En waar moesten we rekening mee houden in New York?

Ijsland met kinderen
Onze reis naar IJsland, inspiratie voor een eigen blog

Fast forward naar 2023 en dit hobby blog is uitgegroeid tot mijn fulltime baan. In de zomer heeft GezinOpReis zelfs meer dan 200.000 bezoekers en heel veel ouders zijn geholpen met de tips de we op deze site delen. Dat doe ik niet alleen, maar met een klein team van minder dan tien vaste bloggers. Waarvan sommige inmiddels ook al weer zeven jaar voor de site schrijven.

Heel af en toe stoppen mensen. Daardoor heb ik nu ruimte voor nieuwe bloggers. Omdat onze kinderen ook steeds ouder worden, ben ik nu juist op zoek naar een of twee nieuwe teamleden die nog een echt jong kindje hebben. Daarnaast is er ruimte voor iemand die in 2023 een lange verre reis (wereldreis) gaat maken met zijn of haar gezin.

De primaire doelgroep zijn ouders die, voor ze kinderen hadden, graag (ver) op reis gingen en de wereld ook aan hun kinderen willen laten zien. Die meer dan gemiddeld op pad gaan. Die liever kiezen voor een educatief museum of een kindvriendelijke wandeling, dan een vakantie waar je niet meer ziet dan het zwembad van je resort. Dit kan zowel ver weg zijn als in Europa en in Nederland.

texel brakestein

Wat kan je verwachten van bloggen voor GezinOpReis?

 • Bloggen voor GezinOpReis doe je vooral omdat je het leuk vindt. Het is dus echt heel belangrijk dat je van schrijven blij wordt. (Het is geen betaalde functie)
 • Een super gezellige groep waar je kunt kletsen over reizen.
 • Minimaal één keer een jaar een bloggersmeeting met workshops, zoals fotografie en video.
 • Af en toe leuke extra’s thuis gestuurd krijgen.
 • Je leert meer over (SEO) schrijven, fotografie, social media en video.
 • De mogelijkheid om na een inwerkperiode voor GezinOpReis uitjes te bezoeken en uiteindelijk ook (met of zonder kids) persreizen te maken.
 • Zelf ideeën aandragen van plekken die je zou willen bezoeken tijdens je eigen vakantie of in Nederland, welke we dan namens GezinOpReis benaderen voor een samenwerking.
 • Producten krijgen om te reviewen.
Deuter kid comfort

Blogger zijn bij GezinOpReis geeft mij de mogelijkheid om onze reiservaringen en reistips te delen met een groot publiek. Ook geeft GezinOpReis mij de kans om bijzondere plekken te ontdekken of nieuwe dingen te ondernemen. Daarnaast vind ik het fijn om deel uit te maken van de kleine GezinOpReis community van bloggers; we wisselen veel uit op het gebied van reizen en wat ons verder bezighoudt. – Elke

Wat verwacht ik van jou?

 • Je gaat vaak genoeg op pad (uitjes in Nederland of reizen) om minimaal twee blogs per kwartaal te schrijven. Meer mag natuurlijk altijd.
 • Je bent nieuwsgierig en zorgvuldig. Het soort persoon die in het echte leven ook bekend staat om leuke en originele tips voor uitjes en reistips.
 • Je schrijft graag en bent taalkundig sterk (een editor kijkt alle blogs nog een keer na op kleine foutjes).
 • Je bent enthousiast en hebt zin om jullie ervaringen te delen. Natuurlijk staat je gezin erachter dat je gaat bloggen voor GezinOpReis. Je partner vindt het goed dat je foto’s van jullie kinderen deelt. Die worden gebruikt op de website en social media kanalen van GezinOpReis. Ook als je ooit besluit te stoppen.
 • Naast de reizen met je gezin lijkt het je ook leuk om evenementen te bezoeken of zonder je gezin maar met andere bloggers/journalisten persreizen te ondernemen. (Gemiddeld komt dit per blogger ongeveer 1x per jaar voor, vaak 3-4 dagen, en je weet het pas kort van te voren.)
 • Als je een goed oog hebt voor fotografie is dat een grote plus. Op zijn minst fotografeer je graag en sta je open voor feedback om zo een hoger niveau te bereiken.
 • Je bent actief op Facebook en/of Instagram en in staat om af en toe Instagram Stories te maken op het account van GezinOpReis.
 • Je vindt het leuk om meer te leren over SEO, fotografie, schrijven, video en het pitchen van bestemmingen (niet allemaal in één keer natuurlijk).
e-mountainbiken la plagne

Check eerst nog even dit!

 • Ik ben echt op zoek naar bloggers met jonge kinderen, waarvan het oudste kind maximaal 3 jaar is. Of naar iemand die een bijzondere reis op de planning heeft staan.
 • GezinOpReis richt zich op reizigers die graag rondreizen en verblijven in hotels, guesthouses, airbnb’s en vakantieparken. Dat kan ook best een keer een leuke glamping of camping accommodatie zijn, maar ben je een echte kampeerder, dan is er onvoldoende aansluiting.
 • Partijen willen graag met GezinOpReis samenwerken, maar dat doen ze natuurlijk het liefst op momenten dat het voor hun laagseizoen is. Een groot voordeel van kinderen onder de vijf is dat je flexibel bent. Heb je zelf een baan waardoor je toch vastzit aan de schoolvakanties (bijvoorbeeld in het onderwijs) dan is er op dit moment helaas geen match.
 • Hetzelfde gaat helaas op voor gezinnen met meer dan twee kinderen. Voor heel veel samenwerkingen is het maximum 2 volwassenen en 2 kinderen.
 • Een beetje geografische spreiding is wel fijn. Zo hebben we niemand in Groningen/Utrecht/Drenthe/Friesland/Limburg dus woon je daar dan is dat een pre. Eigen vervoer is sowieso een must-have voor veel persreizen.
 • Heb je zelf een reisblog (anders dan een site met reisverslagen) of ambitie die te starten, dan ben ik niet op zoek naar jou. Ik zoek mensen die vooral het schrijven en reizen heel leuk vinden, zonder al het extra werk achter de schermen.
 • Ik begin altijd met een proefblog, een call en daarna een proefperiode van 3 maanden, zodat je ook weet of het echt wat voor je is.

Interesse? Stuur een mail naar tikva@gezinopreis.nl en vertel me wat over jezelf, jullie reishistorie en reisplannen en waarom je graag zou willen bloggen voor GezinOpReis.

Over de auteur

1 gedachte over “Bloggen voor GezinOpReis? Bloggers gezocht met dreumes, peuter of op wereldreis”

 1. Hoi!
  Wij zijn in het proces om op reis te gaan.
  Ons huis gaat in de verkoop, we kopen en camper en gaan op reis voor hopelijk een jaar.
  Ik zou best wel eens een blog kunnen en willen schrijven.
  Onze kinderen zijn net 1 en 3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top