Bloggers gezocht! Kom bloggen voor het grootste Nederlandse familytravelblog over reizen wereldwijd

0

Lijkt het je ook gaaf om te bloggen? Om anderen te inspireren met jouw reiservaringen? Om teamlid te zijn van veruit het grootste blog in Nederland over reizen wereldwijd (in de zomer meer dan 100.000 lezers per maand). Als blogger voor gezinopreis.nl schrijf je niet alleen voor een groot publiek, je leert ook nuttige vaardigheden en krijgt uitnodigingen voor evenementen en persreizen.

Aanmelden doe je via dit formulier, maar lees eerst even door wat ik zoek en wat jij kunt verwachten

Voor de site ben ik op dit moment op zoek  naar drie nieuwe bloggers

 • Een blogger met baby (jonger dan 1 jaar)
 • Een blogger met dreumes (1 of 2 jaar oud)
 • Een blogger met kind(eren) tussen de 6-10 jaar met echt andere reiservaringen dan het huidige team.

Ik (Tikva) ben deze site in 2014 begonnen. Als nieuwe moeder miste ik een plek waar ik praktische informatie kon vinden over reizen met kinderen. De eerste jaren ging het alleen over onze eigen ervaringen maar sinds eind 2016 is er een klein team van vaste gezinsreisbloggers. Op dit moment bestaat het team uit vier gezinsreisbloggers, een expat bloggers en een soon-to-be expat blogger die vertellen over hun eigen vakanties en dagjes uit en daarnaast bloggen en vloggen over weekendjes weg en trips die ze op uitnodiging maken. Op zo’n manier dat de informatie ook voor andere ouders nuttig is, maar altijd met een persoonlijk sausje.

Ijsland met kinderen

Onze reis naar IJsland, inspiratie voor een eigen blog

Wat kan je verwachten als blogger?

Na jarenlang uit passie aan de site gewerkt te worden is deze inmiddels zo groot dat het mijn fulltime baan van heb kunnen maken. Er is echter geen ruimte om teamleden te betalen voor hun blogs. Je moet het dus vooral echt leuk vinden om te reizen en hier over te schrijven. Door te schrijven voor gezinopreis bereik je met jouw teksten en tips veel gezinnen die nog meer plezier halen uit hun vakantie. Hoe tof is dat!

Ik deel graag mijn kennis over SEO, fotografie, video en teksten met je en die kennis kan ook heel nuttig zijn voor je carrière. Daarnaast gaan we minimaal een keer per jaar met zijn allen een dag op cursus.

Ik krijg regelmatig uitnodigingen voor persreizen, dagjes weg of om accommodatie te reviewen. Soms zonder kids met andere journalisten/bloggers maar vaak ook met je eigen gezin. In zo’n geval worden de kosten (grotendeels) vergoed. Binnen het team bekijken we wie beschikbaar is en past bij het programma. Een persreis is geen vakantie, je hebt vaak een druk programma en de meeste uitnodigingen met het gezin zijn dan ook pas haalbaar als je kind niet meer slaapt overdag. Dagjes weg, sommige accommodaties en producttesten kunnen wel met jonge kinderen. Je kunt op termijn ook zelf passende partijen benaderen en zo je eigen vakanties nog leuker maken dankzij aantrekkelijke samenwerkingen.

We verblijven als gast in dit toffe hotel in Maleisië

 

Blogger Leonie en haar gezin bezoeken op uitnodiging Europapark

Waar moet je aan voldoen als blogger?

 • Je bent taalkundig sterk en schrijft foutloze teksten. Ik kan je leren waar een goed blog aan moet voldoen, maar ik kan je teksten niet redigeren.
 • Het is belangrijk dat je jezelf herkent in de doelgroep van gezinopreis. Je zou je zelf omschrijven als een reislustige ouder die reizen en weekendjes weg meer dan gemiddeld belangrijk vindt. Je maakt minimaal om het jaar een verre reis maar gaat daarnaast ook graag op pad om Nederland en Europa te verkennen. Je bent geen kampeerder maar verblijft liever in een hotel/hostel/guesthouse of vakantiepark. Je bent op zoek naar o.a. (kindvriendelijke) cultuur, natuur en lekker eten.
 • Je hebt de tijd om minimaal 2 blogs per kwartaal te schrijven. Een blog is vaak minimaal 1250 woorden en bevat bij die lengte ongeveer 15 eigen foto’s. Je maakt hiervoor voldoende eigen reizen. (Uiteraard kan je meerdere blogs schrijven over een reis of weekendje weg als je meerdere plekken hebt bezocht of je kunt ook altijd een keer bloggen over een leuk uitje in je eigen omgeving)
 • Je wilt je ontwikkelen in fotografie en film of hebt dit al onder de knie.
 • Je geeft commitment voor minimaal een jaar
 • Je vindt het geen probleem foto’s van jou en je gezin te delen op de website en bijbehorende social media.
 • Je hebt geen eigen blog (anders dan bijv. Waarbenjij.nu) en ook niet de ambitie op een eigen website te bloggen.
 • Je wil het visitekaartje zijn voor gezinopreis tijdens persreizen/dagjes weg en hebt hier ook de tijd voor.
 • We hebben een actieve app groep met ons team en je vindt het leuk om daarin mee te doen en mee te denken over de verbetering van de site.

Voldoe je niet aan deze voorwaarden dan heeft het geen zin om te reageren.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere dingen waar ik naar kijk maar die geen must zijn.

 • Hoeveel vakantiedagen heb je en kan je die vrij besteden? Zit je door je baan vast aan de vakantieperiodes ondanks dat je kind niet leerplichtig is of moet je alles ver vooruit plannen dan is dit lastiger voor samenwerkingen.
 • Waar ben je al geweest en kan je dus al over vertellen? Hier kijk ik vooral naar voor de blogger met oudere kinderen. Regio’s die nog onderbelicht zijn op de site zijn o.a. Scandinavië (behalve Denemarken), Azië (buiten Zuid-Oost Azië), Afrika (behalve Zuid-Afrika), Centraal-Amerika (behalve Panama). Ga je regelmatig op vakantie in het middellandse zeegebied? Of ken je de beste skigebieden? Ook dat is een pre.
 • Hoeveel kinderen heb je? Helaas zijn de meeste samenwerkingen voor maximaal 4 personen.
 • Kan je goed fotograferen, maak je video, ben je actief op Instagram? Allemaal pre’s dus vermeld dit vooral.
 • Waar woon je? Een goede spreiding over het land is handig.

Op basis van alle aanmeldingen maak ik een selectie. Met deze mensen plan ik een telefoongesprek in om kennis te maken en ik vraag je om een kort proefblog in te sturen. Na drie maanden evalueren we of bloggen voor gezinopreis van beide kanten bevalt.

Helemaal enthousiast? Aanmelden doe je via dit formulier Heb je eerst nog vragen? Je kunt mij bereiken op tikva@gezinopreis.nl

Aanmelden kan tot 5 september 2018

canopy tour magoebaskloof zuid-afrika

Esmeralda en haar gezin testen deze zipline in Zuid-Afrika

jetkids bedbox

Producttest

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.