Home / Inspiratie / Reisbloggen / Blogoversary 3: 9 dankbare ervaringen uit 3 jaar GezinOpReis

Blogoversary 3: 9 dankbare ervaringen uit 3 jaar GezinOpReis

Vandaag is het onze Blogoversery, precies 3 jaar geleden zag Gezin op Reis het levenslicht. Na sinds 2004 hobbymatig een reisverslagenblogje te hebben en vanaf 2007 tot 2013 veel geschreven te hebben voor Around the Globe was het tijd voor een eigen blog.

Ik kon me gewoon niet voorstellen dat er niet andere reislustige twintigers en dertigers waren die net als wij papa en mama waren geworden. Die niet wilden geloven dat reizen op de manier waar ze zo van houden moest stoppen omdat er een kindje was gekomen. Veroordeeld tot een leven van familiecampings met entertainment en “als je kind het maar leuk heeft”. Waarom kon ik dan nergens (in ieder geval in de Nederlandse taal) de antwoorden vinden op mijn vragen?

Ijsland met kinderen

Elke keer als ik weer een e-mail of reactie krijg dat we een ander gezin hebben geholpen word ik blij.

Robert: Wat fijn om dit te lezen. In juli zijn wij ouders geworden van een geweldige zoon. Zelf zijn wij helemaal gek op verre reizen maken .
Ik dacht echt dat ik de komende 16 jaar dit niet zou gaan doen maar na het lezen van deze site zitten wij er aan te denken om volgend jaar naar Mexico te gaan.

Lenie: Hoi, bedankt voor alle verhalen, tips en ideeën op deze website! We gaan in november naar Cambodja met ons zoontje van dan bijna twee.

Thirza: Wij gaan over twee weken naar Barcelona met onze kids van 4 en 1. Bedankt voor de leuke tips!

Deze post had ik nu net nodig! Een eerste stapje om over de ‘maar met kinderen ga je niet meer reizen!’ mythe heen te komen!

Op sommige dingen had ik me wel verkeken vooral op de hoeveelheid werk die het kost om een succesvol blog op te bouwen. Gezin op Reis kost met gemak 20 uur in de week en dat naast een baan van 28 uur en een gezin en (iets van) sociaal leven. Hopelijk komt er een moment dat ik zoveel kan verdienen dat ik fulltime blogger kan worden maar zo ver is het nog niet.  Ik had het niet willen missen. Naast de creatieve uitlaatklep heeft Gezin op Reis ons zoveel gebracht, herinneringen voor het leven!

Maar eerst wil ik jullie bedanken de lezers! Zonder jou geen Gezin op Reis maar alleen iemand die wat orakelt in de ruis van het internet. Dank je wel voor alle lieve berichtjes, opbouwende kritiek en gewoon al een Facebook like.

Venetie met kinderen

Onze ervaringen per jaar kan je terug lezen in onze jaaroverzichten: 2014, 2015, 2016 maar speciaal voor deze 3 jaar terugblik leek het me leuk nog een keer terug te kijken naar de dingen waar we het meest dankbaar voor zijn. Lijkt het je ook mooi om een blog te beginnen, volgende week deel ik mijn top 10 tips om succesvol blogger te worden.

9 dankbare uit 3 jaar Gezin op Reis

Net begonnen en al op persreis en nieuwe vrienden op Traverse

We waren echt net begonnen met Gezin op Reis toen ik een uitnodiging kreeg voor een persreis met DFDS Seaways. De reis ging naar Newcastle waar toen de reisbloggersconferentie plaatsvond. Het was echt zo nuttig om direct al andere bloggers te leren kennen. Maar ook de workshops gaven me meteen inspiratie. Ook al hadden we nog niet eens 500 unieke bezoekers op dat moment, het feit dat ik moest zeggen “ik ben een reisblogger” maakte dat ik me er ook een voelde.

Op vaarvakantie met Le Boat

We hebben de afgelopen drie jaar zoveel persreizen gedaan dat ik ze echt niet allemaal kan noemen in dit overzicht. Een uitnodiging krijgen is altijd leuk maar een persreis is echt geen vakantie. Vaak betekend het 2 of 3 dagen lang een ramvol programma en tot ’s avonds laat nog met social media bezig zijn. Niet Le Boat, we kregen een boot mee, de rest moesten we zelf regelen. We gingen varen in de Elzas, het was superontspannen en dit was voor ons echt een nieuwe vakantie-ervaring.

vakantie in de elzas

Leren om filmpjes te maken

Dankzij Gezin op Reis kreeg ik ook interesse in filmpjes maken. Het gaat me steeds makkelijk af en ik vind het superleuk dat we zoveel filmpjes hebben van onze dochter. Soms op zaterdagochtend doen we niks anders dan ons eigen YouTube-kanaal kijken.

Een van onze eerste filmpjes: Koh Rong met een kleine van net 1 jaar

Italië en Slovenië rondreis

Tijd voor het gezin

Het is een beetje dubbel want Gezin op Reis is echt wel een belasting voor ons gezin want het kost gewoon heel veel tijd. Soms wil je eigenlijk liever een weekendje thuis zijn of mis je spontane BBQ’s of feestje van familie of vrienden omdat we op pad zijn.

Maar aan de andere kant geeft het ook heel veel terug. De weekenden dat we echt met zijn drieën op pad zijn. Onze dochter zien genieten van al het leuks dat ze al heeft mogen doen. Samen een wandeling maken door een mooi bos. Verstoppertje spelen in een kasteel. Thuis ga je toch sneller je eigen gang nu zijn we echt samen.

mullertal luxemburg wandelen

Een hele dag verwend worden in Ferarra

Voor mijn eerste moeder-dochter trip ging ik naar Bologna. Ik nam contact op met de regio Emilio Romagna voor een Citypass en ze wilden ook graag wat dingen voor ons regelen. Het meeste hield ik af, behalve een dagje Ferrara. Daar werden wij echt enorm verwend. Een rondje kasteel, gezellig fietsen en echt een heerlijke maaltijd. We werden teruggebracht van Ferrara naar Bologna met een taxi! Onze dochter viel totaal voldaan tegen met aan in slaap. Wat een heerlijke dag.

ferrara restaurant

Starten van familytravelbloggers

Toen ik net begonnen was, voelde ik me af en toe echt een vreemde eend in de bijt. Reisbloggen was en is toch vooral een jonge meisjesding. Daar kwam ik dan als dertiger die bijna altijd wel drie keer zo veel reiservaring had maar toch het label mama (dus saai) droeg.

Gaandeweg leerde ik een paar bloggers kennen die ook mama waren en over reizen schreven, maar nog belangrijker in 2014 kwamen er meer reislustige ouders op het idee een blog te beginnen. Samen verenigden we ons in familytravelbloggers.nl. Het is fijn om onderdeel te zijn van een collectief en elkaar te kunnen helpen door de brainstormen of tips te delen. Bloggers die ook gewoon snappen waarom sommige dingen met kids echt niet of wel kunnen.

Griekenland

Een hele reis geregeld in Israël

Dat je een mailtje stuurt naar een hostel met een verzoek voor 2 overnachtingen en een tourtje en dat ze vervolgens je hele week regelen. Direct ook duidelijk aangeven wat ze verwachten (x artikelen, x social media posts etc). Het is zo fijn als samenwerkingen zo gemakkelijk verlopen.

reisplanning israel

Slapen in het kasteel van Doornroosje

Dankzij Gezin op Reis hebben we op heel veel fijne plekjes kunnen slapen. Laat ik eerlijk zijn, ook wel eens ergens wat we zelf nooit uit hadden gekozen, maar dat zijn de uitzonderingen. Onze mooiste slaapherinnering is toch wel het kasteel van Doornroosje! Echt een meisjesdroom die uitkwam, wat een mooi plekje.

Sababurg kasteel

Een passie vinden

Waar ik het meest dankbaar voor ben is dat ik in Gezin op Reis echt een passie heb gevonden. Voor alles ben ik een reiziger, ik wil graag ervaringen delen en schrijven, foto’s en video’s zijn daarvoor een middel.

Maar bloggen is zoveel meer dan dat, het pielen met cijfers, analyses maken, SEO, ik vind het echt leuk en het zal me niks verbazen als ik juist daarmee ooit meer ga doen.

Dat ik nog meer kan reizen dankzij Gezin op Reis dat maakt mij enorm gelukkig.

bremerhaven weekendje

Heb je nog vragen over bloggen? Dit is je kans: volgende week deel ik mijn beste tips

Over de auteur

9 gedachten over “Blogoversary 3: 9 dankbare ervaringen uit 3 jaar GezinOpReis”

  1. Leuk om te zien wat drie jaar bloggen jullie gebracht heeft; zakelijke en persoonlijke ontwikkeling, mooie reizen, bijzondere ervaringen en waardevolle herinneringen… Dat is niet niks! Gefeliciteerd met deze mijlpaal en nog veel (gezinop)reisplezier gewenst de komende jaren!

  2. Mooi geschreven! Leuk om te zien hoe Gezin op Reis groeit en inderdaad, wat een toffe herinneringen hebben jullie de afgelopen 3 jaar gemaakt. Nogmaals van harte! Op naar de volgende 3 jaar. 🙂

  3. Gefeliciteerd met jullie 3-jarig jubileum! Ik ben benieuwd naar de verhalen die nog gaan komen over de mooie reis die jullie nu aan het maken zijn. Geniet ervan!

  4. Gefeliciteerd met de 3 jaar! Als je terugblikt zie je altijd weer hoeveel moois er al voorbij is gekomen. En wie weet wat er allemaal nog op je pad komt. Voor nu veel plezier in Zuid-Amerika.

  5. Gefeliciteerd met deze mijlpaal weer! Eten jullie er wel een lekker Zuid-Amerikaans gebakje op vandaag? Ik volg jullie al drie jaar met veel plezier en hoop dat nog heel veel jaren te mogen doen. Ga zo door!

    Liefs Jessika

  6. Een grote inspiratiebron, dat zijn jullie. Net mama geworden in september en in december met ons ukje naar Tenerife gevlogen. Reuze meegevallen dus wij zijn klaar voor nog meer avontuur, en wat is er dan leuker om hier te komen spieken voor tips 🙂

  7. Gefeliciteerd alweer 3 jaar GezinOpReis. Gaaf. Fijne reisjes en mooie momenten. Maar achter de schermen is het wel hard werken. Ik als net dertiger (en nog geen mama) lees jullie blog met veel plezier. Je laat zien dat het maken van verre reizen niet eindigt bij het krijgen van een kind. Een nieuw hoofdstuk begint dan pas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top