Home / Voorbereiding / Producten / De wereld op één moment, een kleurrijk voorleesboek!

De wereld op één moment, een kleurrijk voorleesboek!

Nu onze wereldreis bijna gaat beginnen, vind ik het heel belangrijk om onze kinderen hierbij te betrekken. Het lezen van boeken is een groot onderdeel hiervan. Onlangs kwam ik een heel mooi boek tegen, genaamd ‘De wereld op één moment’ van Ben Lerwill en met tekeningen van Alette Straathof.

In mijn vorige blog over onze aanstaande wereldreis vertelde ik al hoe wij onze kinderen bij de wereldreis betrekken. Het lezen van boeken vinden wij allemaal heel leuk. Mijn dochter van 8 jaar kan zelf al boeken lezen, maar mijn zoon van 5 jaar nog niet. Elke avond lezen we samen een klein verhaaltje.

wereld op één moment

De wereld op één moment

‘De wereld op één moment’ is een hardcover boek en bestaat uit 36 pagina’s. De afmeting is ruim met 298 x 244 x 11 mm. Ik houd enorm van fijne boeken die ook een mooi groot formaat hebben. Dit is nu echt zo’n boek dat mooi op een plankje van de kinderslaapkamer staat te pronken.

wereld een moment boek

Toen mijn zoon de voorkant van het boek zag, riep hij meteen dat het net als zijn geboortekaartje was. Dus de aandacht was getrokken. Op de kaft staat een wereldbol met allemaal verschillende kinderen er omheen.  Het boek gaat ook over al deze verschillende kinderen.

wereld een moment boek

Ben Lerwill beschrijft verhalen van elf kinderen ergens op de wereld, op hetzelfde moment. In Mexico zit Javier te ontbijten, maar precies op dat moment is het voor Esther in Ghana lunchtijd en ligt Suzi in Australië lekker te slapen. Lucas in Brazilië zit inmiddels op school te rekenen en Yusuf is in Turkije in de bibliotheek een mooi boek aan het lezen. Mijn zoon vind het leuk om samen dit boekje te lezen. Hij stelt vragen over de landen en de kinderen: “Waarom is Yusuf in de bibliotheek en wat gaat Esther eten?”. Ik probeer hem door middel van het boek te leren dat de wereld verschillende tijdzones heeft.

wereld op één moment

Hij is er wellicht nog iets te klein voor om het helemaal te begrijpen, maar achter in het boek zit een mooi overzicht van deze tijdzones. Over deze twee pagina’s zie je de wereld met alle elf de kindjes erop getekend en je ziet precies waar ze wonen. Bij het ene kindje is het dag en bij het andere kindje is het nacht. Ik leg mijn zoon uit dat de wereld rondom de zon draait.

Op dit overzicht laat ik zien waar we starten in onze wereldreis en dat is bij Lucas in Brazilië. Daarna vliegen we naar Kayla in de Verenigde Staten en als we geluk hebben, kunnen we bij Suzy in Australië langs. Vanuit daar gaan we ook nog langs Arhit in Thailand en Habiba in Dubai. Doordat hij ziet hoe we vliegen, snapt hij dat er overal andere tijden zijn en dat iedereen iets anders doet op dit moment op de wereld.

wereld een moment boek

Het boek is een mooi kleurrijk geheel, de pagina’s zijn stevig van dik mat papier. Elke pagina heeft prachtige grote illustraties van Alette Straathof. De teksten zijn niet te lang. Je kunt bij elk land met je kind een gesprek aan gaan, want er staat bij elk stukje tekst een vraag. De schrijver laat zien dat het weer in India slecht is en vraagt hoe het weer in ons eigen land is, ook vraagt hij of jij ook een schooluniform draagt net zoals in Ghana en of je al kunt tellen in een andere taal. Na deze vraag begint onze zoon al in het Engels en Spaans te tellen. Zo leuk om te zien hoe hij op gaat in het boek!

wereld een moment boek

Het boek ‘De wereld op één moment’ is geschikt vanaf 4 jaar en geeft je kind mee dat er op elk moment van de dag een kind iets anders aan het doen is in zijn land! Je kunt dit boek online kopen via de uitgever, bij de boekhandel of online via bol.com. Ben je op zoek naar meer boeken voor kinderen, check hier een aantal kinderboeken die de wereld een stukje groener maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top