Met de kids naar Denemarken in de meivakantie, 5 tips!

0

Denemarken is één van de meest kindvriendelijke landen. Mooie brede stranden, gezellige plaatsjes, speeltuinen volop, vriendelijke mensen en de leukste uitjes! In de meivakantie zijn we met de auto naar naar Jutland gegaan en dit zijn mijn 5 tips voor reizen met kinderen naar Denemarken.

Legoland of Lego House?

Uiteraard met stip op 1: Legoland! Mijn oudste weet van pure opwinding niet waar we moeten beginnen. We vermaken ons van openings- tot sluitingstijd in het park en hebben dan nog niet alles gedaan en gezien. Voor de echte liefhebber is een dagje extra geen overbodige luxe. De verschillende themalanden hebben attracties voor alle leeftijden en zijn aangekleed met de mooiste bouwwerken. Miniland ligt centraal en dit is een soort Madurodam van Legosteentjes. Naast het bekende Legoland is afgelopen september ook een nieuwe attractie geopend, Lego House. Waar Legoland echt een attractiepark is, is Lego House de ultieme plek voor de bouwliefhebbers. 25 miljoen steentjes zorgen hier voor genoeg bouwmateriaal.

Tip: boek je vakantie in de meivakantie naar Denemarken en ontvang een KidsKompas over Denemarken. De leukste reisgids voor kinderen én hun ouders!

Legoland Denemarken

Het ultieme buitengevoel in het WOW park

Kinderen in Denemarken zijn veel buiten. Overal zien we speeltuinen en zelfs de kleinste speeltuin heeft een kabelbaan. Klimmen en klauteren in de bomen is erg populair. Het WOW park combineert dit op een geweldige manier. Boomhutten, hoog in de bomen, verbonden met touwbruggen, glijbanen en kabelbanen. Niet alleen voor de kinderen leuk overigens;). Ook aan de veiligheid is gedacht: overal zijn netten, zodat we onze kids onbezorgd op pad sturen en onszelf bij een misstap ook geen zorgen hoeven te maken. We sluiten de dag hier af met het ultieme buitengevoel: zelf popcorn maken op een vuurtje, heerlijk!

Voor meer bijzondere natuur kan ga je naar de krijtrotsen van Møns Klint.

Op safari in Givskud Zoo

Met een kleine Freek Vonk in huis is een dierentuin altijd goed. Wij gingen met een auto op safari door Givskud Zoo. Deze avontuurlijke speurtocht naar wilde dieren vonden de kinderen geweldig! De babydieren waren absoluut favoriet. Givskud heeft ook wel een heel bijzonder kleintje, een baby neushoorn met Nederlands bloed! De moeder komt namelijk uit de Beekse Bergen. In de middag kwamen we oog in oog te staan met 26 levensgrotedino’s in het dinopark die nog lang indruk hebben gemaakt tijdens onze reis.

Vechten als een Viking

Denemarken heeft een lange historie van Vikingen. Niet de woeste wildemannen die wij ons vaak voorstellen. Hier draaide het om gezinsleven en de landbouw. Er zijn op verschillende plekken in Denemarken vikingmusea, het Ribe Vikinge Center sprong er echt uit! Hier proef, ruik, zie en hoor je hoe de Vikingen destijds leefden. Onze kinderen hebben geleerd van de Vikingen hoe je vecht als een Viking, ze weten wat er verkocht werd op de markt en we hebben ons eigen brood gebakken.

Ribe Vikingecenter

Een kijkje onder water

Helemaal noordelijk in Jutland bij Hirtshals (ook leuk met voor de boot naar Noorwegen) ligt Nordsøen Oceanarium, het grootste aquarium van Noord-Europa. De highlights voor ons waren de roggen aaien, de enorme tank met gigantische klompvis waar een duiker vissen (ook haaien) ging voeren enhet zeehondenverblijf met onderwatertunnel. De oudste vond het krabbetjes vangen het allerleukste en hield dit bewonderenswaardig lang vol.

Er is natuurlijk nog veel meer te zien en te doen met kinderen in Denemarken in de meivakantie! Wat zijn jullie tips?

Dit blog is geschreven door Buro Scanbrit, dé vakantiespecialist naar Noordwest-Europa

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.