Interview: Cabo de Gata nationaal park met kinderen

1
Interview: Cabo de Gata nationaal park met kinderen. Wij vinden het altijd erg leuk om reisverhalen te horen en lezen van andere reizende families. Maar wie zitten er nou achter het verhaal? En zouden wij zelf ook zo’n reis kunnen maken?
Deze keer een dame met een enorme passie voor Spanje. Daarom gaat ze alleen en met gezin regelmatig naar Spanje op vakantie. Nog veel meer tips en informatie over bijzondere vakanties in Spanje kan je vinden op www.spainmadeforyou.nl

Wie zijn jullie?

Mijn naam is Ria Poulsen. Ik heb een Deense man en twee dochters van 7 en 9 jaar. De afgelopen jaren hebben we in heel wat landen gewoond: Denemarken, Vietnam, Dubai, Spanje en nu in Nederland. Tijdens de opleiding Mediterrane Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen heb ik een tijdje in Spanje gewoond. In die tijd heb ik voorgoed mijn hart aan dit Zuid-Europese land verloren. Ik was in de zevende hemel toen we begin 2009 met het hele gezin naar Spanje verhuisden! Bijna vier jaar woonden we in de provincie Madrid, van waaruit we vele dagtrips, weekenduitstapjes en vakanties in Spanje hebben gedaan. Onze grote wens was om in Spanje te blijven wonen, maar dat mocht helaas niet zo zijn. Vanaf halverwege 2012 wonen we in Nederland, maar Spanje is ons derde vaderland geworden, waar ik nog een paar keer per jaar naar terugkeer. Samen met mijn gezin én alleen.

SONY DSC

Waar ging deze reis naar toe? En hoe reisden jullie?

In februari 2014 zijn we een week op vakantie geweest naar Cabo de Gata nationaal park, in het zuidoostelijke deel van de Andalusische provincie Almería. Het natuurpark is van oorsprong een vulkanisch gebied en heeft een prachtig gevarieerd landschap van dorre steppen, droge rivierbeddingen,  zoutpannen, zoutmoerassen, steile kliffen, stranden en kustduinen, met een enorme variatie aan flora en fauna. We zijn gevlogen op Málaga en hebben hier een auto gehuurd. Voordat we echter naar de provincie Almería zijn gereden, zijn we eerst nog twee dagen in Frigiliana (provincie Málaga) geweest om de kust rond Nerja te verkennen.

Cabo de Gata nationaal park

Welke mooie ervaring wil je met ons delen?

We hebben ontzettend veel mooie ervaringen gehad tijdens onze Cabo de Gata reis! Niet alleen in het natuurpark zelf, maar ook in de provincies Almería en Málaga! Twee ervaringen in het natuurpark wil ik hier graag delen:

  1. We zijn naar ontzettend kleine en wat grotere vissersdorpjes geweest, met prachtige stranden, geweldige uitzichten en overheerlijk eten. Bijvoorbeeld Isleta del Moro (een vissersdorpje in een prachtige baai met een paar restaurants pal aan het water en een mini kiezelstrand), Agua Amarga (een dorpje in een baai, met een groot zandstrand en overweldigende uitzichten) en San José (een grotere kustplaats in een inham, met een redelijk groot zandstrand en een straat vol restaurants tegenover het strand, ideaal om de kinderen te laten spelen terwijl je zelf van een drankje geniet).
  1. Een andere geweldige ervaring in natuurgebied Cabo de Gata was het bezoek aan de goudmijnen van Rodalquilar, een klein, goed onderhouden wit dorp in de binnenlanden van het natuurpark. De goudmijnen liggen op een berg buiten het dorp en bieden een fantastisch uitzicht op de Rodalquilar vallei. De kinderen vonden het super spannend dat hier vroeger écht goud is gevonden en deden hun uiterste best om nog een héél klein stukje achtergebleven goud te vinden…

Cabo de Gata nationaal park

Wanneer is de beste tijd om natuurpark Cabo de Gata te bezoeken?

Natuurpark Cabo de Gata ligt helemaal in het zuidoosten van Andalusië, in een gebied waar het zelfs in de winter nog aangenaam warm is en temperaturen boven de 20 graden geen uitzondering zijn. Een heerlijk klimaat dus om te overwinteren. De winter is ook een perfecte periode om het natuurgebied al wandelend of fietsend te verkennen. Er zijn overal “senderos” (=wandelpaden) aangegeven. En aangezien er niet veel verkeer is, zijn ook de gewone (goed geasfalteerde) wegen ideaal om op te fietsen. In de winter is het er bovendien heerlijk rustig.

In de winter zijn de meeste aanbieders van activiteiten echter gesloten en is het zeewater naar mijn smaak net iets te koud om in te zwemmen. Dus wil je bijvoorbeeld zwemmen, kanovaren, of  snorkelen, dan kun je beter in het voor- of najaar komen, wat voor- en najaarsvakanties ideaal maken voor een vakantie naar natuurpark Cabo de Gata.

Persoonlijk vinden wij de zomer in de provincie Almería te warm.

Cabo de Gata nationaal park

Welke tips heb je voor andere ouders die een soortgelijk reis willen maken?

Willen jullie op vakantie naar Cabo de Gata nationaal park, dan raden wij aan om een auto te huren. Op deze manier ben je flexibel en kun je alle juweeltjes goed bereiken.

Voor wat betreft accommodatie voor kinderfamilies raden wij vakantiehuizen, appartementen of aparthotels aan. Óns geeft dit soort accommodatie in ieder geval veel meer vrijheid, rust en flexibiliteit met onze kinderen.

En tenslotte: ben je benieuwd naar de andere ervaringen die we met onze kinderen hebben gehad in de provincie Málaga en Almería? Die lees je in Een kindervakantie naar Málaga en Een kindervakantie naar Almería.

Alle foto’s in het artikel zijn gemaakt door Ria

Heb jij met je gezin ook een mooie reis gemaakt en wil je dit graag delen met andere reizende ouders? Neem contact op met Gezin op Reis en wie weet staan jullie binnenkort in de interview rubriek.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

1 reactie

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.