Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / Canada / Canada buiten de zomervakantie

Canada buiten de zomervakantie

Eenmaal op reis met schoolgaande kinderen ben je vaak gebonden aan de zomervakantie wanneer je drie weken weg wilt. En laat dat nou net de periode zijn waarin vliegtickets gruwelijk duur en bestemmingen erg druk zijn. Wij gingen daarom op zoek naar een bestemming die met kinderen onder de vier jaar ook heel goed buiten de schoolvakanties te bezoeken is. En wat blijkt, Canada is er perfect voor.

Canada buiten de zomervakantie

Beren spotten of walvissen, vanuit je rubberen boot. Fietsen door Vancouver, besneeuwde bergtoppen en kanoën over gletsjermeren. Wanneer je met jonge kinderen reist zijn er vaak een paar voorwaarden aan de bestemming die je kiest.

Canada is in onze zomermaanden het beste te bereizen, maar kies als het even kan voor vertrek in juni of september. De temperatuur ligt overdag dan tussen 15 en 22 graden, bossen zijn weelderig groen of al een beetje herfstig, rivieren en meren fris en helder en -niet onbelangrijk- het blijft lang licht. Wij waren hele dagen buiten, heerlijk!

Drie weken is wat ons betreft wel een beetje de minimale tijd die je in Canada wil zijn. Niet alleen omdat het land het op een na grootste land ter wereld is, maar ook om zo de reisafstanden behapbaar te houden. Je reist er met je eigen huurauto, dus onderweg stop je eens voor een picknick of gewoon omdat je een aantrekkelijk meertje ziet waarin natuurlijk even gezwommen moet worden. Ook dat kan nog prima in september. Wij kochten in Vancouver een koelbox en een voetbal, bij de Wal-Mart hebben ze alles!

Nog een voordeel van reizen in de maanden buiten de zomervakantie is dat je slaapt in een tipi-tent, ontspant bij het knapperende haardvuur in je eigen blokhut in het bos en kunt ontbijten met een pannenkoekenontbijt in een Canadees alpenchalet. Die plekken zijn voor de zomervakantie vaak al vanaf februari volgeboekt, maar kun je daarvoor of er na weg, dan heb je grote kans dat je hier nog gewoon terecht kunt. En hoe doen we dat dan met eten ’s avonds? Drie weken lang uit eten met je peuter? Waarschijnlijk breekt het zweet je alleen al uit bij het idee… Zeker als ze moe zijn van een actieve dag buiten zijn. Ook daar is in Canada aan gedacht, vaak heeft je accommodatie een eigen keukentje. Of ga een nacht kamperen en rooster marshmallows boven het kampvuur. En wil je toch een avond uit eten?Een kindermenu en kinderstoel hebben ze in veel restaurants gewoon staan.

Veel buiten zijn is waar het in afwisselend Canada om gaat. Korte wandelingen naar watervallen en blauwe gletsjermeren of wat dacht je van fietsen door Vancouver en afkoelen bij het waterpark in Stanley Park. Aan de SunshineCoast gingen we op zoek naar een heuse schat vanuit onze kano en bij Vancouver Island gingen we op zoek naar walvissen en beren. De mooiste route vonden we de Icefields Parkway, waar we gingen vlotvaren en zelfs in juni toch sneeuwballen konden gooien.

Enthousiast? Canada bestaat in 2017 maar liefst 150 jaar! En Canada nodigt de hele wereld uit om gratis de nationale parken van het land te komen bekijken. Dit geldt alleen voor 2017 en alle parken doen mee, van Jasper NP tot Banff NP. Je mag ze allemaal (gratis) zien. Dat scheelt toch weer zo’n 136 dollar per gezin.

Bovenstaande tips zijn afkomstig van RiksjafamilyCanada, onderdeel van Riksjafamily. Samen met Marloes en Linda, beide zelf ook moeder, kun je je reis zelf samenstellen. Ze kennen het land op hun duimpje en helpen je graag verder.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top