Checklist voor een autovakantie met het gezin

0

Gaan jullie binnenkort met de auto op vakantie? Super leuk! Met de auto op vakantie gaan geeft namelijk een gevoel van vrijheid. Het is ook nog eens super gezellig, je kunt spelletjes spelen in de auto en jullie favoriete muziek opzetten. Wij houden er zelf ook van om met de auto op vakantie te gaan. Als we met de auto op vakantie gaan kunnen we op veel meer verschillende plekken komen. Willen de kids naar een waterpretpark? Geen probleem, je kunt er gemakkelijk met de auto heen rijden en onderweg kun je genieten van de prachtige omgeving. Maar waar moet je allemaal op letten als je met de auto op vakantie gaat?

1. Zorg voor een goede verzekering

Voordat je met de auto op vakantie gaat, moet je zijn voorzien van een goede autoverzekering. Het is dan verstandig extra dekking te hebben. Deze aanvullende autoverzekeringen worden ook wel all risk verzekeringen genoemd. Wanneer je een all risk verzekering neemt ben je voorzien van diefstal en alle vormen van schade, dus ook wanneer er een ongeluk plaatsvindt door jouw toedoen. Wij hebben een aantal jaar geleden te maken gehad met een pyromaan in onze wijk, maar het kan ook zijn dat iemand anders schade maakt en doorrijdt of dat je zelf per ongeluk tegen een paaltje aanrijdt. Een all risk verzekering vergoed de schade dan toch. Een aanvullende verzekering is voor het buitenland vaak erg uitgebreid. Wanneer je een ongeluk krijgt wordt je auto naar Nederland gebracht op de kosten van de verzekering en krijg je direct een vervangende auto. Het geeft een fijn gevoel als je goed verzekerd op vakantie gaat. Hierdoor zul je ontspannender rijden.

auto rijden lanzarote

2. Geef je auto een kleine beurt

Hiernaast kun je de auto een kleine beurt geven. Dit kun je zowel zelf als bij de garage laten doen. Dit voorkomt de kans op mankementen tijdens de vakantie, en deze wil je dan absoluut niet hebben! Een kleine beurt kan bestaan uit de olie vervangen, airco aanvullen, banden checken en koelvloeistof bijvullen. Ook kan het nooit kwaad om een extra fles olie en koelvloeistof mee te nemen.

auto usa

3. Inpakken

Als laatste moet je nog een kleine checklist maken voor je wegrijdt. Zorg dat je onderweg voldoende eten en drinken mee hebt. Zo krijgen jouw kinderen nooit honger, want als je kinderen jonger krijgen zullen ze snel vervelend worden! Opgeladen navigatie systemen zijn ook erg belangrijk. Zorg voor een aansluiting in de auto waar je deze aan kunt opladen of voor een powerbank.

Wij nemen ook altijd een tablet mee met koptelefoon zodat we zelf niet constant kinderliedjes hoeven te luisteren.

Tenslotte is het natuurlijk erg fijn om aangesloten te zijn bij de ANWB of een andere mobiliteitsservice. Mocht je in de problemen komen, dan word je snel geholpen! 

autospelletjes

Dit blog is een samenwerking.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.