Hotspot: Zaabar, Chocolade Workshop in Brussel

2

Een chocolade workshop in Brussel? Ik zeg: doen! In plaats van genieten van een lekker stuk chocolade kan je nu eerst lol hebben met het maken ervan en daarna mag je het ook nog allemaal opeten.

Tijdens een recent bezoek aan de Belgische hoofdstad Brussel ging ik samen met een aantal andere dames naar de Chocolaterie Zaabär om zelf de chocolatier te spelen. Kijk je mee?

zaabar07

In de moderne ruimte zit zowel een winkel als een aantal workshopruimtes. Bij binnenkomst valt de geur als eerste op. Ik ruik van alles door elkaar, niet alleen cacao en melkpoeder, maar ook de geuren van vele verschillende specerijen. Pepers uit Azië en Afrika, bloemen zoals lavendel en allerlei andere kruiden.

Melk, puur en hazelnoot voelt opeens wel heel beperkt. Bij Zaabär kan je een wereldreis maken in chocoladerepen. Hoe kan je nou kiezen uit de vele opties met namen zoals  “mestizos” uit Zanzibar,  Papu uit Papua New Guinea of Quesha Cuzco uit Peru. Dan maar snel aan de slag!

Zaabar

We krijgen een uitleg van één van de aanwezige chocolatiers. Hij beheerst niet alleen de kunst van het chocolade maken maar heeft ook een hoog showgehalte. Naast het basisingrediënt chocolade krijgen we ook een aantal soorten nootjes en kruiden om mee te experimenteren.

Zaabar

Dan is het tijd om echt zelf aan het werk te gaan, maar eerst worden we aangekleed met een plastiek short en mutsjes, charmant hoor!

zaabar06

We maken afwisselend truffels en flikken. De flikken worden ware mini-kunstwerkjes. Tenslotte gaan we nog aan de slag om een iedereen een eigen chocoladereep te laten produceren. Eigenlijk best makkelijk, gewoon een vormpje welke je rustig vol moet gieten met chocolade.

Zaabar

 

zaabar08

 

Dan is het alweer tijd om op te ruimen. Onze gemaakte producten zijn snel in de vriezer geweest en dus al hard. Nog even een mooi zakje eromheen en we hebben een hele smakelijke souvenir overgehouden aan een weekendje in Brussel.

Zaabar

 

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

2 reacties

  1. Merin Veronique on

    Haha, dat was een leuke en unieke ervaring ja! Leuk geschreven en mooie foto’s gemaakt zeg!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.