Home / Inspiratie / Reisbloggen / 5 bestemmingen voor een citytrip met kids in de herfst

5 bestemmingen voor een citytrip met kids in de herfst

De herfst is nu echt begonnen maar in plaats van te kniezen dat de zomer voorbij is, kan je er beter lekker op uit gaan en samen leuke dingen doen. Want hoewel we allemaal hopen op een zonnige herfstdag moet je er ook rekening mee houden dat je veel regen krijgt. Daarom kiezen we voor steden met indoor fun, science centra, belevingsmusea, aquaria en andere activiteiten waardoor een stad altijd leuk is.

Een voordeel van een citytrip in de herfst is dat de prijzen van hotels lager liggen dan in de lente of de zomer. Bekijk hier bijvoorbeeld toffe hotels voor lage prijzen met familiekamer voor het weekend van 7-8 oktober. Of voor het weekend van 3-4 oktober. Of ga voor een weekendje Landal met 30% korting in de herfst.

5 bestemmingen voor een citytrips met kids in de herfst

Amsterdam

Onze eigen hoofdstad Amsterdam is super geschikt voor een stedentrip in de herfst. Wij hebben zelf al een weekendje geboekt staan in november. Amsterdam is in de zomer ook hartstikke mooi, langs de grachten wandelen en lekker op een terrasje zitten maar het is ook heel druk. Je moet je kind constant in de gaten houden of er botst een fietser tegen ze aan. En de hotelprijzen zijn echt belachelijk, terwijl één van de dingen die Amsterdam zo leuk maakt de kindvriendelijke musea zijn.

Zo heb je het science museum Nemo waar je zelf leuke testjes kunt doen. Het Scheepvaartmuseum herbergt indrukwekkende boten. Het Tropenmuseum zorgt ervoor dat je even in een andere wereld bent. Plus nog een heleboel andere musea waar je wellicht niet direct aan denkt, zoals het Joods Museum dat ook echt wat te bieden hebben voor gezinnen. Juist die musea zorgen ervoor dat je in de herfst ook een heerlijke tijd hebt in  Amsterdam met kinderen.

Amsterdam
Amsterdam

Bremerhaven

Bremerhaven in Duitsland is ook een hele geschikte bestemming voor een stedentrip in de herfst. De moderne stad aan de Duitse kust heeft enorm gave activiteiten voor kinderen.  Het Klimauhaus bijvoorbeeld is een uniek belevenismuseum waar je door allemaal klimaatzones loopt, klimt, klautert en ontdekt. Ook het Emigratiemuseum is binnen. Daarnaast heeft Bremerhaven Harbor Worlds Bremerhaven, met een indoor shopping mall Mediterraneo. Nou zijn wij normaal gesproken niet zo van dat soort plekken maar deze heeft het Italiaanse thema erg leuk doorgevoerd. Aan de kust ligt hier de dierentuin Zoo am Meer en dit zijn maar enkele van de dingen om te doen in Bremerhaven met kinderen.

Kerstmarkten in december

Glimmende lichtjes, oliebollen en muziek. Als er één reden is om juist met de kids een stedentrip in december te maken dan zijn dat wel de kerstmarkten. Honderden lampjes, schilderachtige houten huisjes, snoep en warme chocomel. De kraampjes tussen hoge dennenbomen en alle mooie versieringen. Ook kinderen kijken hun ogen uit. Bovendien houdt de mensenmassa je lekker warm. Zo bezochten we zelf de de kerstmarkten van Hildesheim en Hannover maar je kunt ook in andere Duitse steden, België en Straatsburg en vele andere plekken terecht.  De meeste kerstmarkten hebben ook genoeg te doen voor gezinnen, zoals een ijsbaan, reuzenrad of zelfs een compleet plein vol met kermisattracties.

kerstmarkt
kerstmarkt

Arnhem

Arnhem is een hele leuke stad om te bezoeken met kinderen. Het heeft ook de meest herfstvriendelijke dierentuin van allemaal. In Burgers Zoo heb je werelden zoals “de Ocean”, “de Bush” en het nieuwe mangrove-gedeelte. Hier kan je altijd terecht, weer of geen weer.

Ook het Openluchtmuseum is een aanrader met kinderen maar dit is wel leuker als het niet regent. Bij regen kan je juist lekker met water spelen en toch droog blijven in het Watermuseum. Lees ook onze andere tips voor Arnhem met kinderen.

Arnhem
arnhem

Leiden

Ook Leiden vinden wij een enorm leuke stad die het hele jaar door de moeite waard is om te bezoeken. Als reisliefhebber ga je natuurlijk naar het museum Volkenkunde. Voor kinderen is Naturalis een echte belevenis. Na een lange verbouwing is het nu eindelijk weer klaar.

Ook het Rijksmuseum van de Oudheden doet erg zijn best geschikt te zijn voor het hele gezin. Dankzij de speurroutes en kindvriendelijke audiotours is dit ook heel goed gelukt.

leiden
leiden

Heb jij al een citytrip op de planning staan deze herfst? 

Over de auteur

1 gedachte over “5 bestemmingen voor een citytrip met kids in de herfst”

  1. Nee, ik ben zoals je weet vorige week al naar Parijs geweest met de kinderen, maar dat is ook leuk in de herfst natuurlijk! Verder kan ik behalve het leuke maar drukke Amsterdam vooral ‘mijn’ iets rustiger Den Haag ook echt aanraden. In Den Haag zijn altijd heel veel leuke dingen te doen voor kinderen en het strand erbij is natuurlijk helemaal ideaal. O ja, en wat Amsterdam betreft: je kunt in Noord redelijk goedkoop overnachten in een mooi hostel, ook met kinderen.
    Ik snap alleen je kerstmarkten er niet tussen. 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top