Cusco

0

Rondom Cusco zijn een aantal interessante plaatsjes. Omdat ik doordeweeks elke ochtend Spaanse les had heb ik besloten een van mijn zaterdagen te gebruiken om diverse sites te bezoeken. Samen met iemand anders van te talenschool boek ik een dag toertje. In Cusco zijn tal van bureautjes waar je z’on excursie kunt regelen.

Met de bus zijn we eerst naar Pisac gegaan waar we de markt hebben bezocht. Deze markt is behoorlijk toeristisch vooral veel souvenir verkopers maar een gedeelte van de markt is nog wel gewoon bestemd voor de verkoop van kippen, aardappels en andere producten voor de lokale bevolking.

Na de markt hebben we de ruïnes van Pisac bezocht daar merkte ik dat ik toch nog niet helemaal gewend ben aan de zuurstof arme lucht. Het was ongeveer een half uur omhoog lopen, maar regelmatig moest je stoppen, niet omdat je voeten moe zijn maar omdat je buiten adem bent. De klim was het absoluut waard je hebt een prachtig uitzicht en ook de ruïne is interessant.

Daarna naar de volgende ruïnes en het bijbehorende plaatsje. Ollaytaytambo is de locatie waar een van de laatste gevechten tussen de Inca’s en Spanjaarden heeft plaatsgevonden. Voor het gemak van de toeristen is er nu een trap gemaakt zodat het omhoog klimmen makkelijker gaat. Deze trap heeft alleen wel 500 treden. De gebruikte stenen hier zijn echt reusachtig wat aangeeft dat dit een belangrijke plaats was voor de Inca’s. Met al het klimmen was het wel een vermoeiende dag, maar wel erg leuk. Deze excursie vond ik zelf dan ook zeker een aanrader.

De tweede week ben ik nog in Cusco gebleven om Spaanse lessen te volgen. Daarnaast ben ik ook  regelmatig uit geweest. In Cusco kan dit prima, alhoewel bier wel redelijk duur is vergeleken bij de rest van de prijzen. Elke avond zijn er echter veel promotie medewerkers op het centrale plein, de Plaza de Armes , die bonnen voor gratis drankjes en entree uitdelen. Dit is een geliefde bijbaan en mijn huis zusjes waren er dan wat trotst op ook Cusquena girls geweest te zijn. Na twee weken werd het tijd om het inmiddels vertrouwde stekje te verlaten. Maar eerst moest er natuurlijk een bezoek aan Machu Piccu gebracht worden.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.