Home / Inspiratie / Reisbloggen / Reizen met kinderen? Dit zijn dé bestemmingen voor 2022!

Reizen met kinderen? Dit zijn dé bestemmingen voor 2022!

Buiten is het koud, de drukte met alle Sinterklaas activiteiten is bijna voorbij en voor je het weet is het alweer kerst. Buiten is het donker en en het nieuws is om van te huilen. Stress… Zet je laptop aan en kruip onder een dekentje. Normaal gesproken is dit de tijd van het jaar om te bedenken waar je in de zomervakantie naartoe gaat.

Ik help daar altijd een handje bij door de beste verre bestemmingen voor het komende jaar te voorspellen. Natuurlijk zijn er landen die altijd favoriet zijn, maar ook in (verre) reizen zijn trends. Is een land in “Wie is de Mol?” geweest, zijn er nieuwe rechtstreekse vluchten of heeft een land veel aan promotie gedaan. Eerst gaan de trendsetters en een jaar later zie je het land opduiken bij reisorganisaties en hoor je er veel meer over. Andersom verliezen ook landen aan populariteit. Bijvoorbeeld doordat de Ramadan in de zomer valt, er verkiezingen zijn geweest of het er onrustig is.

De grote vragen momenteel zijn natuurlijk: “Waar ben ik welkom?”, “Door hoeveel hoepels en testen moet ik springen?” en “Kan ik daar een beetje normaal reizen?”. Daarbij is zeker de leeftijd van je kind ook van belang. In sommige landen zijn al regels vanaf 5 jaar in andere vanaf 12 of vanaf 18 jaar.

Ik keek in mijn glazen bol, maar sprak ook met diverse reisorganisaties. Los van Nederland en onze directe buurlanden verwacht ik dat dit de zeven bestemmingen worden voor 2022. Nog meer reisinspiratie nodig? Bestel dan nu mijn boek ‘Handboek Verre Reizen met Kinderen‘.

# Albanië

Zodra “Wie is de Mol” naar een land gaat, weet je gewoon dat het daarna opeens meer Nederlandse toeristen aanspreekt. Dat gaat zeker gebeuren met Albanië. Dit is een prachtig en heel betaalbaar land. Het heeft wel die exotische sfeer, maar is toch ook gewoon Europa.

albanie met kinderen

Het enige nadeel is dat er op dit moment geen rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Albanië zijn. Toen ik hier met mijn dochter in de herfstvakantie van 2019 was, kon je nog wel met Transavia vliegen maar die zijn vlak daarna gestopt. Gelukkig is Wizzair in het gat gesprongen en kan je nu met hun drie keer per week vanuit Eindhoven vliegen. Bij meer interesse zullen routes vanaf Amsterdam vast ook weer snel worden opgestart.

Aangezien we maar één week herfstvakantie hadden, heb ook ik nog maar een heel beperkt deel van het land gezien. Wat we zagen sprak aan: prachtige stranden, een avontuurlijk binnenland en veel historie. Bovendien een hele vriendelijke bevolking. Als vrouw alleen met mijn dochter heb ik me hier echt geen moment onprettig gevoeld. Ook onze blogger Elke bezocht Albanië al eens met haar gezin, ze was op reis met een huurauto.

Lees hier al onze blogs over Albanië met kinderen.

Albanie met kinderen kust

# Tanzania

“Tanzania, daar gaan gezinnen nu nog wel heen” werd me door diverse reisorganisaties verteld. Tanzania is in deze hele situatie een bijzonder land. Hun president geloofde niet in het virus waar hij vervolgens zelf (waarschijnlijk) aan overleed. Los van de test bij aankomst zijn er weinig restricties.

safari tanzania met kin verrekijker

Dit trekt een bepaalde groep mensen aan. Niet per se alleen mensen die zich bewust niet laten vaccineren, maar ook gezinnen die dit wel hebben laten doen en nu graag zo gewoon mogelijk vakantie willen vieren. Die moe worden van de constant veranderende regels in veel landen. Vaak gezinnen die ook al meer ervaring hebben met verre reizen en niet alles 100% willen uitstippelen en die ook het budget hebben wat nodig is voor Tanzania. Want Tanzania is echt duurder dan bijvoorbeeld een Zuid-Afrika.

In Tanzania kan je gewoon echt genieten van een strandvakantie. De stranden op het eiland Zanzibar zijn echt prachtig! Combineer dit met een safari op het vaste land. Lees hier al onze blogs over Tanzania of check het aanbod van strandvakanties naar Zanzibar, want naast vakanties van TUI heeft nu ook Corendon Zanzibar opgenomen in het aanbod.

Nungwi duiken snorkelen

# Portugal

Zonder stress op vakantie? De media noemt het “het wonder van Portugal”: nergens ter wereld is de vaccinatiegraad zo groot. Toch dragen mensen hier nog trouw hun mondkapje. Dit maakt Portugal komend jaar een ideale bestemming voor wie het allemaal toch nog wel een beetje spannend vindt om op reis te gaan.

stranden lagos

Daarbij is Portugal natuurlijk altijd al een hele fijne bestemming, zeker ook voor wie in het voorjaar of najaar nog wat zon zoekt. Goed eten, veel stranden, een rustig binnenland en relatief erg betaalbaar vergeleken met bijvoorbeeld de Canarische Eilanden of de Balearen.

Niet voor niets is het aanbod aan vluchten naar Portugal de komende periode al enorm uitgebreid. Wil je nog naar een zonnige bestemming in de voorjaarsvakantie, bekijk hier dan snel het aanbod. Of lees hier al onze blogs over Portugal met kinderen, niet alleen over de Algarve en Lissabon maar ook over het onbekendere binnenland van Portugal.

Portugal dos Pequenitos

#Costa Rica

Toegankelijk, veilig en hele mooie natuur. Costa Rica is ook hard bezig met duurzaamheid en steeds meer lodges en hotels zijn CO2 neutraal. Costa Rica blijft duurder dan andere landen in de regio, zoals Nicaragua. Steeds meer gezinnen kiezen echter voor kwaliteit boven kwantiteit, dus minder vaak op vliegvakantie, maar als je dan ver weg gaat er wel alles uithalen.

Kindvriendelijk hotel costa rica

Costa Rica is een afwisselende bestemming met standen, natuur en leuke dorpjes. Wat je hier niet hebt is Maya piramides of andere grote archeologische trekpleisters. Fijn is ook dat je met KLM rechtstreeks kunt vliegen op zowel San Jose als Iberia.

Costa Rica is een van de eerste landen welke begonnen is met het inenten van kinderen, maar voor toeristen houden ze momenteel de minimuleeftijd van 18 jaar aan.

Lees hier onze tips voor Costa Rica met kinderen.

costa rica

# Jordanië

Wat is een indicator dat een land sterk in populariteit is toegenomen? Belachelijke ticketprijzen. Precies de reden waarom we uiteindelijk afgelopen herfstvakantie niet voor Jordanië kozen, maar ook de reden waarom ik denk dat 2022 een goed toeristenjaar gaat worden voor Jordanië.

kindvriendelijk hotel jordanie

Daarbij wordt het land ook geholpen door een aantal van hun concurrenten. Oftewel warme, exotische bestemmingen die dichtbij genoeg zijn om voor een weekje heen te vliegen. Want Marokko durf je toch niet meer heen nadat ze twee keer halsoverkop het luchtruim sloten voor Nederlanders. Andere landen als Egypte en Tunesië zitten ook al in golf vier of vijf en zijn hoog risico gebied. Terwijl Jordanië maar twee golven heeft gehad en met strenge regels nu al lange tijd een van de landen buiten Europa is met een geel reisadvies.

Je moet er wel wat moeite voor doen, zoals voor kinderen een test voor vertrek en na aankomst, maar daarna kun je hier prima rondreizen. De overheid heeft een speciale Jordan Pass geïntroduceerd waarmee je voor een vaste prijs toegang krijgt tot heel veel attracties, zoals Werelderfgoed stad Petra. Zo wordt Jordanië nog aantrekkelijker voor toeristen. Lees hier al onze blogs over Jordanië.

petra hike

#Zweden

Ik denk dat Scandinavië, en dan met name Zweden, in 2022 extra populair gaat zijn. Zweden heeft de grenzen nooit dicht gegooid en is altijd al goedkoper en kindvriendelijk geweest dan Finland of Noorwegen. Wij gingen zelf in de zomer van 2021 naar Zweden en hebben het er echt heerlijk gehad.

Zweden heeft een lange kustlijn en in veel meren kun je in de zomer lekker zwemmen. Terwijl het toch niet te warm is om dingen te ondernemen.

Zweden klinkt misschien ver weg, maar als je met de boot gaat valt dat enorm mee. Eenmaal in Zweden is het heel makkelijk om de rust en schitterende natuur op te zoeken. Huur een huisje en kook lekker zelf. Je hoeft dan relatief weinig mensen tegen te komen als je dat niet wil. Hoewel de steden Stockholm en Gotenburg ook wel echt een aanrader zijn vanwege de vele interactieve musea voor gezinnen.

Lees hier al onze blogs over Zweden.

# Thailand

Thailand, het land van de glimlach. Thailand never gets old en zal altijd een grote favoriet blijven bij reizende gezinnen. Thailand is super geschikt voor families! Dit geldt zowel voor nieuwe ouders die een gemakkelijke bestemming zoeken voor hun eerste verre reis, als voor gezinnen die al veel reiservaring hebben en graag gebruik maken van de goedkope vluchten naar Bangkok.

Thailand is ook enorm afhankelijk van het toerisme. Niet voor niets is het een van de eerste landen in de regio die weer open zijn gegaan voor toerisme. Nadat je 24 uur in een hotel bent geweest, mag je vrij op reis. Meer dan 50% van de bevolking is ook al gevaccineerd. Thailand geeft zelf aan er alles aan te zullen doen om het toerisme veilig en snel op gang te brengen.

Thailand is groot en afwisselend en zelfs na meerdere reizen blijft er genoeg te ontdekken, maar je kunt Thailand ook combineren met een van de buurlanden. Als toerist voel je je altijd welkom in Thailand. Het land is super afwisselend: van mooie stranden tot trekking in de jungle. Het eten is er heerlijk en de goede vervoersopties en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding maken Thailand nog aantrekkelijker. 

Lees al onze blogs over Thailand met kinderen, geschreven na heel veel verschillende bezoeken.

sawadee thailand

# Curaçao

Tenslotte Curaçao, ook dit is een bestemming die in 2022 extra populair gaat blijven. Lekker zonnig en toch het gemak dat je ook in Nederland ervaart. Bovendien heb je hier geen stress dat er opeens geen vluchten meer terug naar Nederland gaan. Dat stukje zekerheid is toch erg belangrijk voor veel gezinnen.

Lees hier al onze blogs over Curaçao met kinderen of check kerstvakantie last-minutes.

Curacao sea aquarium met kinderen

Wat denk jij? Of heb je een heel ander land waarvan je in 2022 extra veel verwacht?

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top