De bucketlist

9

Elke reiziger heeft wel een bucketlist. Een lijst van dingen die je wilt doen of plekken die je graag wilt bezoeken. We schreven al eerder over onze onmogelijke bucketlist, een lijst met dingen die we graag hadden gedaan maar die niet meer gaan gebeuren. Wat staat er dan wel op de bucketlist van “Gezin op Reis”?

Samen lang op reis

Het lijkt ons heerlijk om met zijn drieën nog eens langer op reis te gaan. Een paar maanden om samen de wereld te zien zonder te haasten. Echt alle tijd met zijn drieën, een luxe die je thuis niet het. We werken al aan het spaarpotje om dit te doen voordat onze dochter naar de basisschool gaat. De bestemming dat zien we dan wel maar Colombia, Bolivia en Argentinië staan hoog op de lijst.

Aconcagua beklimmen

De Aconcagua beklimmen staat hoog op Marcels lijst. Het is de enige 7000 meter hoge berg die je zonder technische klimervaring kunt beklimmen.

Everest Base camp wandelen

We liepen al een keer het Annapurna Ciruit en dat was een geweldige ervaring. We doen het graag nog een keer over maar lopen dan het Everest Base camp.

Wandelen naar de Ciudad Perdida

Toen ik jaren geleden hoorde van een verlaten stad waar je naar toe kunt lopen (niet Machu Picchu) in Colombia besloot ik dat dit zeker op de bucketlist moest. Na een aantal dagen door de jungle opeens een pre-colombiaanse stad zien opdoemen moet toch magisch zijn.

Het Kon-Tiki museum in Oslo bezoeken

Ik heb altijd een fascinatie gehad voor Thor Heyerdahl en zijn boeken. Ik ben niet de enige want er is een Oscarwinnende documentaire en een Oscargenomineerde film en zelfs een museum. Hier kan je o.a. het balsa vlot zien waarmee hij de wereldzee overvoer.

Paaseiland bezoeken

De beelden van Paaseiland in het echt aanschouwen is zeker een grote wens die al jaren op de bucketlist staat. Waarom is het zo duur….

Duiken op het Great Barrier Reef

Als fervente duikers zouden we graag nog eens duiken op het grootste rif ter wereld.

Polynesië bezoeken

Alleen al een foto van Polynesië maakt al dat je een van de eilanden hier wil bezoeken. Het lijkt me geweldig om deze eilanden eens in het echt te zien.

Persepolis in Iran bezoeken

We hebben al veel resten van mooie oude steden mogen bezoeken. Maar Persepolis is een stad die altijd hoog op de lijst heeft gestaan.  We zagen al enkele beelden uit Persepolis in het Britisch museum in Londen. Nu Iran steeds toegankelijker wordt voor toeristen is dit een bucketlist bestemming die steeds reëler lijkt te worden. Alhoewel ik de eerste Nederlander die Iran met kinderen heeft bezocht nog tegen moet komen.

Jezusbeeld in Rio bezoeken

Het Jezusbeeld in Rio is nou niet iets dat me altijd aan heeft gesproken. Maar sinds het op de lijst van de 7 nieuwe wereldwonderen staat is het de enige van de wereldwonderen die ik niet bezocht heb (Marcel mist ook nog Machu Picchu). Het zou toch mooi zijn om de lijst vol te krijgen.

Wat staat er op jouw bucketlist?

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan dertig met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië.

9 reacties

  1. Mooie lijst met verrassende (niet de standaard) keuzes. Ik wil dolgraag naar Melbourne en Brisbane, Fiji, Roadtrip door heel Amerika, Patagonië, eindeloos wandelen door Nieuw-Zeeland. En zo kan ik nog heel lang doorgaan 🙂

  2. Ciudad Perdida 19 jaar geleden alweer gedaan, echt geweldig was dat! Bij mij verandert de bucket list geregeld maar Australië blijft erin en is goed haalbaar. IJsland, Georgië maar ook touren door Zuid-Engeland staat er ook oa op. Dat moet toch lukken! Maar ja, de beschikbare tijd speelt ook een belangrijke rol.

  3. Iran zonder kind gedaan. Gemakkelijk te reizen land, al betwijfel ik of het genoeg vertier voor kinderen bied. Persepolis vond ik niet zo erg bijzonder. De vriendelijkheid van de bevolking, het continu dragen van lange gewaden (in de zomer.. pff) en verschillende cultuur en natuurplaatsen (Shiraz, Isfehan, Masuleh) daarentegen zullen me wel altijd bijblijven.

  4. Wat een bijzondere lijst! Niet echt iets wat heel populair is, lekker origineel dus!
    Het hoogst bovenaan mijn reisbucketlist staan toch wel Angkor Wat en de trans Mongolië / Siberië express. En dan het liefst vanaf Nederland helemaal met de trein naar Beijing.

  5. Een hele mooie lijst! En alles lijkt me nog best haalbaar ook, dus aan de slag 😉 Bij mij staat de Mount Everest Basecamp Trek ook op de bucketlist. Verder wil ik heel graag Antarctica, de Falkland Islands en South Georgia zien en ook een roadtrip van Kaapstad naar de Victoria Falls moet er ooit van komen!

  6. Wat een toffe bucket list zeg! Ik heb Ciudad Perdida even gegoogled en wow, wat een geweldige plaats. Ik zet het meteen op mijn eigen bucket list ;). Heel tof dat jullie die langere reis ook echt in afzienbare tijd gaan maken.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.