De Gibbon Experience

De Gibbon Experience in Laos: het blijft één van de leukste activiteiten die we tijdens het reizen hebben ondernomen. Het was één van de hoogtepunten van onze wereldreis. Tijdens de driedaagse Gibbon Experience sliepen we 2 nachten lang in boomhutten en ziplineden we door de mooie natuur.

De eerste dag waren we nog best zenuwachtig. Je weet niet wat je moet verwachten en de Gibbon Experience is een behoorlijk hap uit het reisbudget. We waren  gewaarschuwd dat bij slecht weer het soms wel 5 uur lopen is naar de eerste zipline. Gelukkig was het weer goed genoeg en is het voor ons maar twee uur lopen. Ook onze medereizigers zijn een gezellige groep. Vanaf de eerste zipline was het feest. Wat een kick om over te bomen te vliegen.  De meeste ziplines zijn tussen de 100 en 500 meter lang maar er zijn ook langere kabels (>500 m). Bij de langere kabels vlieg je over een meer dan 100 meter diepe vallei heen. Je bent echt lang onderweg en kunt heerlijk van de omgeving genieten.

Onze slaapplek voor de nacht was primitief met matrasjes direct op de vloer en een muskietennet om onder te liggen. Water moesten we zelf halen uit de in het dal gelegen rivier en eerst koken. Maar wat een geweldig uitzicht! Op 40 meter hoogte, vanuit je boomhut, kijk je uit over de wijde omgeving. We hadden veel regen en zagen dus helaas geen gibbons maar zelfs zonder dat is het zoveel jaar later nog steeds een “experience to remember”.

Kan de Gibbon Experience met kinderen? Jazeker: kinderen vanaf 6 jaar mogen van de organisatie mee. Je zult zelf in moeten schatten of jouw kind in staat is de lange wandelingen en spannende ziplines aan te kunnen.

Bekijk voor meer informatie de website: http://www.gibbonexperience.org/

Lees ook onze blog over Laos met kinderen, zoals kindvriendelijk hotels in Laos.

2 reacties op “De Gibbon Experience”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top