De onmogelijke bucket list

3

Elke reiziger heeft wel een bucket list, een lijst van dingen die of plekken die je graag wilt doen of bezoeken. Geen wonder dus dat elke  travelblogger een bucketlist op zijn of haar blog heeft staan.  Uiteraard ga je er vanuit dat je ooit een keer in de gelegenheid bent om de items op je bucket list daadwerkelijk waar te maken. Onze echte bucket list zou waarschijnlijk veel te lang worden en daarbij hebben we ook al veel mogen afstrepen zoals een “wereldreis“, “Kilimanjaro beklimmen” en “50 landen voor je 30e verjaardag”.

Daarom hier een alternatieve bucket list. Reisbelevingen die wij graag hadden gehad, maar die zeker niet (meer) gaan gebeuren.

hippietrail

Het hippie trail volgen in de jaren 70

Het lijkt me een geweldig om een backpacker te zijn in de jaren 70. Met een busje vanuit Amsterdam naar Zuid-Oost Azië reizen. Toen Kuta Beach in Bali nog bestond uit een paar hutjes. Heel wat plekken die nu bij iedereen bekend zijn waren toen echt nog uniek om te bezoeken. In die tijd kon je als reiziger ook goed naar landen zoals Afghanistan en Pakistan die nu echt geen vakantiebestemming meer zijn. Elke keer als ik het boek the Lonely Planet story lees ben ik weer een beetje jaloers.

Stage lopen in het buitenland

Geen van ons beiden heeft ooit stage gelopen in het buitenland. In die tijd kwam het gewoon niet goed uit. Achteraf erg jammer: een stage is een mooie periode om een tijdje in een ander land te wonen. Ergens wonen is  een heel andere ervaring dan er op vakantie zijn. Dat merkten we helemaal goed toen we tijdens onze Spaanse lessen in Peru en Nicaragua bij een familie thuis verbleven. Stage lopen in het buitenland is ook makkelijk. Je krijgt studiefinanciering waar je in veel landen een stuk beter van kunt leven dan in Nederland. Nou maar hopen dat we als expat ooit nog eens de mogelijkheid krijgen om langere tijd in een ander land te wonen.

Piramide

De grote Piramide beklimmen

Mijn eerste ingeving bij de grote piramide in Egypte was klimmen. Al die grote blokken het lijkt net een trappetje waar je zo omhoog kan. Maar helaas overal hangen bordjes dat dit verboden is.  Later leerde ik dat je vroeger wel omhoog mocht, en nog mooier mensen sliepen zelfs in hun slaapzak bovenop. Naar de sterren kijken en dan wakker worden bij de zonsopkomst met een geweldig uitzicht over de woestijn. In de jaren 80 werd het echter verboden nadat enkele toeristen dood waren gevallen bij de beklimming. Al was er in 2013 nog een Russische fotograaf die toch illegaal naar boven ging. Bekijk zijn geweldige foto’s in dit CNN filmpje.

Zaïre bezoeken

Op de middelbare school was ik erg geïnteresseerd in Zaïre. Een land waar toen nog de dictator Mobuto aan de macht was. Een land met een heel afwisselende natuur en veel resten van de Belgische koloniale overheersing. Maar na een oorlog bestaat Zaïre niet meer. Natuurlijk kan je nog steeds naar het het huidige Congo maar de sfeer zal heel anders zijn dan het Zaïre van vroeger. Ik las laatst weer wat boeken over het land en het lijkt een van de landen op aarde te zijn waar mensen het 30 jaar geleden een stuk beter hadden als nu. Toen was er wel stromend water, elektriciteit en redelijke wegen; nu is dat er allemaal niet meer. Bovendien is Congo met een klein kindje nou niet direct de meest ideale vakantiebestemming.

Met een Working Holiday visum in Australië werken

Helaas we zijn nu echt te oud. Een Working Holiday visum geeft je de mogelijkheid om als Nederlander in Australië te wonen en te werken voor een jaar. Er zit echter een leeftijd eis aan en inmiddels zijn we die toch echt voorbij. Tijdens onze wereldreis gingen we niet naar Australië maar het zat altijd nog in ons achterhoofd dat we deze optie nog wel hadden. Mochten we het in Nederland echt niet meer leuk vinden dan was Australië altijd nog een back-up plan.

Heb jij ook een onmogelijke reiswens? of een van de dingen op onze lijst wel meegemaakt? We zijn benieuwd. 

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

3 reacties

  1. Jammer van gemiste kansen maar er zijn wel veel andere dingen voor jullie in de plaats gekomen.
    Stage in het buitenland heb ik wel kunnen doen en was echt een mooie ervaring waar ik nog vaak op terug kijk.
    Backpacken in Australie (en dan ook Fiji bezoeken oid) had ik ook nog wel willen doen maar is er ook niet van gekomen. Wie weet…als de kinderen het huis uit zijn met z’n 2-tjes 🙂
    Wel met de backpack door Maleisie en Singapore geweest en dat was ook een mooie ervaring.

  2. Deze is leuk & origineel!
    De hippiereis had ik wel willen doen als dat nog had gekund, net zoals de piramides beklimmen. Het lijkt me geweldig om de zon daar op te zien komen.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.