DOK Gent, good vibes, kunst en veel liefde

0

Moe maar voldaan van ons weekendje Gent besluiten we voor we de rit naar huis beginnen nog even te kijken bij DOK Gent. Een soort festival dat toevallig vandaag voor de eerste dag van het seizoen open is (DOK Gent is open van 30 april tot 1 oktober 2017 op zondagen, feestdagen, donderdagavonden en bij speciale activiteiten). We hebben weinig verwachtingen maar zijn nieuwsgierig.

DOK Gent

We worden direct gepakt door de lekkere muziek, het zonnetje breekt door en met hernieuwde energie sprint onze dochter naar het speelterrein. Het speelterrein is opgebouwd uit gerecyclede materialen zoals zand en hout. Het zit al vol met lachende kinderen. In van die zandbak schelpen kan je een glijbaan af gaan die gemaakt is van een oude graansilo.

Er zijn schommels, een klimmuur en een uitkijktoren. Verderop zijn van houten pallets minihuisjes gebouwd en liggen ouders te chillen in een hangmat.

Dok Gent Dok Gent

Dok GentIk maak een praatje met een meisje met een button “DOKwerker”. Ze is een van de vele vrijwilligers die hier helpen en ze is bezig om in een oude bus plantjes in te zaaien die dan straks weer naar de moestuin gaan. Het is haar eerste dag en haar eerste seizoen, maar afgelopen jaar vond ze DOK zo leuk dat ze nu zelf mee wil helpen.

DOK bestaat al sinds 2011 en is ontstaan als een tijdelijke invulling van een groot terrein in de oude haven van Gent. Ooit komen hier woningen maar nu is zoals ze het zelf noemen een “platform voor creatie”. De DOKbewoners wonen hier een seizoen lang. Je zou ze alternatief kunnen noemen, creatievelingen, kunstenaar, artiesten. Om hier te wonen moet je toch een bepaalde manier in het leven staan. Met behulp van de vrijwilligers organiseren ze dingen voor ons de bezoekers.

Dok Gent Dok Gent Dok Gent

Het is pas de eerste dag van het seizoen dus sommige delen van het terrein zijn nog leeg. Er wordt druk geschilderd om een muur van kleur te voorzien. Eén van de DOKbewoners is naast zijn caravan bezig om kapotte kinderdriewielers weer in elkaar te lassen en te voorzien van bandjes.

Ik volg mijn neus, er wordt gekookt, vanuit een foodtruck worden biologische gerechten geserveerd. Het DOKterrein is met een hek afgezet maar vanaf verschillende plekken loop je naar buiten zo de haven in. Het DOKstrand voelt dan ook heel natuurlijk. Even relaxen met een drankje erbij en voetjes in het zand. Dit is echt ideaal voor een zondagmiddag.Dok Gent

Dok Gent Ik volg een stevige beat naar het andere uiteinde van het grote terrein aan het water. Hier staat een skateboardbaan en wordt iedereen vriendelijk uitgenodigd mee te doen. Er mag gedanst worden: als je het maar leuk hebt. Op DOK hangt de sfeer van een goed festival maar dan eentje waar jong en oud welkom is.

Meer informatie bekijk de website.

Dok Gent Dok Gent

Dok Gent

 

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.