Home / Voorbereiding / Producten / Dooky Babybanz, zonnebril voor baby’s

Dooky Babybanz, zonnebril voor baby’s

De zomer komt er weer aan. Niet alleen in Nederland, maar ook op veel van onze reizen schijnt de zon uitbundig. We zijn echte zonaanbidders en hoewel we niet het type zijn om op vakantiedagen op het strand te liggen, hebben wij eigenlijk altijd onze zonnebril en een hoedje op. Toen de eerste kleine zich aankondigde en we al snel besloten om ook met haar de zon op te zoeken, ben ik mij dan ook gaan verdiepen in de mogelijkheden om haar te beschermen tegen de zon.

Dooky Babybanz

Hoe bescherm je de ogen van je baby tegen de zon?

In eerste instantie voldeed de kinderwagen met de parasol nog voor enige tijd, maar nadat ze ouder werd, was de parasol vooral heel leuk om heen en weer te slingeren. De draagzak heeft ook UV-bescherming, maar dan zag ze weer weinig… Een zonnehoedje en UV-kleding bij flinke zonkracht werkten een stuk beter, maar we merkten al snel dat het hoedje de zon niet volledig uit de oogjes hield.

Dooky Babybanz

Dooky Babybanz

Daarom kwamen we al snel uit bij een zonnebril. We hebben destijds een aantal modellen geprobeerd, maar geen van deze waren echt prettig. Alle modellen met pootjes werden direct afgetrokken en sommige met bandjes leken toch te strak te zitten of van te hard materiaal gemaakt. Inmiddels hebben we bij onze derde spruit de zonnebril van Dooky, de Dooky Babybanz, geprobeerd.

Dooky Babybanz

Al bij het openen van de verpakking merk ik dat deze zonnebril lekker licht is. Buiten schijnt gelukkig de zon, zodat we gelijk kunnen gaan testen. De eerste paar keer krijgt de kleine het ook voor elkaar om deze zonnebril af te rukken. Het lijkt te helpen om de zonnebril op te doen en haar vervolgens direct af te leiden, zodat ze daarna niet meer in de gaten heeft dat ze hem op heeft!

Inmiddels gebruiken we de Dooky Babybanz zeer regelmatig. Vooral bij het fietsen vind ik het prettig dat ook haar ogen beschermd zijn. De zonnebril heeft namelijk een bescherming van UV 400. Ook van de wind heeft de kleine door de bril weinig last en ik kan me voorstellen dat het ook prettig is op het strand, omdat er geen zand in de oogjes kunnen komen.

Dooky Babybanz

Volstrekt toevallig past ons design van de zonnebril, genaamd Blossom, ook perfect bij onze kinderwagenzak, dus onze mini zit er ook nog helemaal hip bij! Er zijn verschillende designs beschikbaar, voor zowel jongens als meisjes. De Dooky Babybanz is geschikt voor kindjes van 0 tot 2 jaar. Voor kinderen van 2 tot 5 jaar is er de opvolger, namelijk de Dooky Kidzbanz, en deze ga ik in ieder geval bestellen voor als ze wat groter is.

De Dooky Kidzbanz is verkrijgbaar in diverse webwinkels. Bekijk hier het aanbod en de modellen via bol.com. Ook op Babypark hebben ze een afwisselende aanbod vaak ook voor goede prijzen, bekijk het hier.

 Dooky Kidzbanz,

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top