Driving Bahrain

4

Oorspronkelijk zouden we een kleine 1,5 dag in Bahrein zijn, maar omdat Gulf Air onze heenvlucht vervroegde en onze doorvlucht naar Kathmandu een dag later gaat zijn we er nu een ruime 2,5 dag.

Van de ongeveer 750.000 mensen in Bahrein zijn er 300.000 Bahreini en die hebben bijna allemaal een Lexus, Porsche (veel keer Carrera 4S, klinkt stoer), Hummer (H1, H2 en H3), Lincoln/Mercury/GMC/Cadillac of Lamborghini (ze rijden hier echt rond…) . Zelfs de politie rijdt in dit soort auto’s.
Richting aangeven doe je natuurlijk niet en een rotonde hier is hetzelfde als een kruispunt zonder stoplichten en met onze huur Nissan dwongen we niet heel veel respect af (de remmen zijn dus goed getest).

Attracties in Bahrein zijn: De brug met Saudi-Arabië, 5% van de oppervlakte van Bahrein is bedekt met grafheuvels (2800BC tot 800AD) dus veel grafheuvels, ruines van historische stadjes en tempels uit dezelfde periode, 2 forten en de “Tree of Life” (klinkt heel bijzonder maar het blijft toch een boom). De laatste is ook gelijk de meest ver weg gelegen “tourist attraction” een minuutje of 40 buiten Manama (de hoofd- en enige grote stad).

Wat betreffend modern Bahrein kunnen we jullie vertellen dat de supermarkten hier echt waanzinig groot zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit 18 merken aluminum folie, 30 merken wc papier, te veel merken water en ook Gouda en Edammer kaas. Het is duidelijk voor de vele expats hier, die zo toch hun favoriete merk kunnen kiezen. In de enige (soort van) dierentuin kan je dan weer kijken naar een stuk of 10 verschillende soorten gazelles. Wat betreft het geloof is er natuurlijk maar 1 correcte mogelijkheid.

Vandaag hebben we een interessante tour met informatie over de Islam gekregen door een in een volledige burka geklede dame (alleen haar bril was te zien) in de grootste moskee van Bahrein. Wist je bijvoorbeeld dat wij allemaal als moslim zijn geboren (nee ik ook niet :-)). Pas in je puberteit krijg je eigen keuze, je kunt je dan ook niet bekeren maar alleen terugkeren naar het ware geloof. Voorlopig zit dat er nog ff niet in want hoewel ze goed met onze kritische vragen omging blijft het toch een geloof dat aan alle kanten rammelt (maar welk geloof rammelt niet).

Morgen op naar Kathmandu!, Ik heb er zin in want na 10 dagen (hoe mooi deze landen ook zijn), wil ik ook wel eens kleren aan zonder lange mouwen en iemand anders dan Marcel om mee te praten, (toeristen zijn hier nauwelijks en alle mannen negeren mij, uit beleefdheid natuurlijk) en een lekker biertje. Het enige minpuntje is dat het in Kathmandu wel koud is maar 23 ipv 39 graden.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

4 reacties

 1. Anonymous on

  Hallo wereldreizigers,
  Even laten weten dat we jullie artikelen zeer waarderen. Mooie foto’s ook. Gelukkig voor Tikva dat ze haar zakgeld al uitgegeven had. Nu alleen haar kaart.
  Voor jullie de stilte ingaan: Oma moet wo voor intake, dokter en zo naar Nijmegen. Wanneer het echt gaat gebeuren is nog niet bekend.
  Val niet van de Himalya af als de grote stilte ingaat. Veel plezier gewenst, let op de ritsen en tot jullie volgende stukje.
  Oma en Opa

 2. Anonymous on

  Hallo Marcel en Tikva,

  Jullie site ziet er goed uit.
  Nog maar zo kort onderweg en al zoveel gezien.
  We blijven jullie volgen

  Groetjes Henk en Gerri

 3. Anonymous on

  Hey Marcel en Tikva!

  Wat fijn dat alles zo goed gaat. Ennuh, Tikva: als je iemand anders dan Marcel wilt spreken, mag je me wel bellen hoor!

  Liefs,
  Tamara

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.