Onze droomreis en gave plannen voor 2016/2017

7

Als blogger wordt ons vaak gevraagd wat er nog op onze bucketlist staat en van welke reizen we nog dromen. Met stip op een in onze bucketlist is om samen met onze dochter nog een langere tijd op reis te gaan. Nu vertel ik je hoe onze droomroute er uit ziet voor zo’n droomreis, en lees vooral ons gave nieuws onderaan dit artikel.

De droomroute lang op reis met kind

In plaats van heel veel vliegen en meerdere continenten aandoen willen we het graag bij één continent houden. Zuid-Amerika spreekt het meest aan op dit moment. Er is superveel afwisseling van de Andes gebergte tot stranden, enorm indrukwekkende natuur maar ook prettige steden. Steden in Zuid-Amerika zijn vaak erg mooi en de mensen kindvriendelijk. We denken dat je hier met meer tijd veel dingen kunt doen en meemaken die tijdens een gewone vakantie niet kunnen. Bovendien is Marcel er nog nooit geweest en Tikva alweer twaalf jaar geleden. We spreken Spaans wat ook een pre is.

We zouden onze reis willen beginnen in Rio de Janeiro waar we rustig kunnen wennen aan het idee om lang op reis te zijn.  Een week genieten op de stranden en natuurlijk naar het Christusbeeld voor Tikva om de laatste van de ontbrekende Zeven Nieuwe Wereldwonderen te zien.

diving

De volgende stop zou dan het natuurwonder van de Iguazu watervallen zijn. Vlak op de grens met Paraguay zouden we ook wel eens in dit land willen kijken waar we weinig vanaf weten.

Marcel wil al jarenlang de Aconcangua beklimmen. Deze berg van bijna 7000 meter is één van de hoogste bergen ter wereld die voor “normale” mensen nog te beklimmen is zonder allerlei speciale apparatuur. Het kost alleen wel een paar duizend euro en Isis en ik zouden ons dan drie weken samen moeten vermaken in de wijnstreek rondom Mendoza.

pexels-photo-bus

Vervolgens gaan we verder naar Santiago de Chili waar we op het vliegtuig stappen naar Rapa Nui (Paaseiland). Een enorme jeugddroom om de beelden hier in het echt te zien. Terug op het vasteland zouden we met een combinatie van bus en vliegtuig naar Patagonië gaan waar we wandelen langs de gletsjers en omdat dit ons droomscenario is pikken we ook nog een betaalbare last-minute op naar Antartica.

Bovenin Chili steken we de grens over naar Bolivia met een 4-daagse jeeptour over de Salar Uyuni. Dit is nog steeds een van de mooiste en bizarste landschapen die ik (Tikva) ooit heb gezien en hopelijk vinden Marcel en Isis het net zo mooi.  Na al dat reizen en de extreme hoogte en temperaturen is het tijd om wat te ontspannen. Gewoon een weekje lekker spelen aan het zwembad bijvoorbeeld in steden zoals Sucre of het naast La Paz gelegen Coroico. Al neem ik nooit meer de World’s Most Dangerous road met de mountainbike om daar te komen. Sommige dingen zijn echt once in a lifetime en die angst om in het ravijn te donderen mag Marcel nu beleven.

zuid-amerika

Van Bolivia zouden we dan naar Peru gaan.  Ik bracht al eerder zes weken door in Peru en zou die reis zo weer over kunnen doen. Een plek waar we zeker naar toe moeten is Cuzco. De oude Inca-hoofdstad is een geweldige combinatie van geschiedenis en gezelligheid. Er is zoveel te doen in de omgeving dat je er makkelijk 2 weken door kunt brengen. Natuurlijk moeten Marcel en Isis ook naar Machu Picchu. Vanuit Bolivia of Peru vliegen we naar de Amazone om samen te vissen op piranha’s.

zuid-amerika

In Ecuador staan in ieder geval de Galapagos op de planning. Tenslotte zouden we onze reis langs de westkust van Zuid-amerika eindigen in Colombia waar we minimaal een maand en liever nog langer blijven. De reis afsluiten met een grote hobby namelijk duiken. Als fietsnatie bij uitstek heeft Marcel hier ook nog een aantal routes op de wensenlijst staan. Mochten we genoeg hebben van de koloniale steden dan heb je in Colombia ook prachtige stranden van het kaliber wat we eerder op deze droomreis na Brazilië niet meer tegen komen.

Gaaf nieuwtje!

Een geweldige droomreis toch? en ik zou jullie dolgraag vertellen dat we deze reis echt gaan maken maar dat is niet zo. Voor deze reis heb je 9-12 maanden nodig. Plus al deze gave activiteiten  (Antarctica, Galapagos, Paaseiland, Aconcagua etc) kosten tienduizenden euro’S. Maar…… we gaan wel een stukje van deze route volgen want we gaan lang op reis/vakantie met zijn drieën. Wat hebben we er enorm veel zin in!

Lang is in dit geval een beetje lang. We hebben het al een keer gedaan: huis opzeggen, baan opzeggen, 9 maanden op wereldreis en met weinig meer terug komen. We wisten dat we al dat gedoe en die onzekerheid nu niet wilden en we weten ook dat na een tijdje op reis je hoofd vol zit. Ik heb een werkgever die een CAO heeft met een regeling waarbij je na 5 dienstjaren eenmalig 6 maanden onbetaald verlof mag nemen.  Mij leek 3-4 maanden een mooie tijd om door een deel van Zuid-Amerika te gaan reizen met het gezin. Marcel heeft alleen een baan die veel lastiger op te vangen is. Isis gaat in maart 2017 naar school dus het was nu of nooit (nou ja, je kunt wel onder de leerplicht uit maar het is veel gedoe). In januari gingen we in gesprek met onze werkgevers en al die tijd hielden we onze mond op dit blog (superlastig) tot het nu in half mei ook echt zeker is dat we mogen gaan. De tickets zijn geboekt het aftellen kan beginnen. We vliegen eerst voor een maand naar Colombia en de laatste 5 weken reizen we door stukjes van Peru, Bolivia en Chili.

Na kerst vertrekken we en we zijn weer op tijd terug voor Marcel om 1 maart te beginnen met werken en voor Isis haar eerste schooldag die ook begin maart is. We hebben dus 62 dagen, oftewel 2 maanden om naar uit te kijken en samen te genieten van Colombia, Peru, Bolivia en Chili.

Lezers van onze nieuwsbrief weten al welke route we gaan doen. Als jij 2 maanden een stuk van onze droomroute zou mogen doen wat zou je dan kiezen? Of zou je voor een heel ander deel van de wereld kiezen? 

Share.

7 Comments

 1. Gaaf!! Toen ik een update las over een nieuwsbrief met een bijzonder nieuwtje had ik al een vermoeden, maar dit is echt heel gaaf! Super tof voor jullie.
  Gaan jullie onderweg ook bloggen? En dan bedoel ik gepland, of meer als het uitkomt?

 2. Wat een heerlijk vooruitzicht! Voor nu dus geen Iguazu en noord Argentinië/Jujuy?

  Marcel moet in ieder geval de Death Road vanuit La Paz niet overslaan. Ook Uyuni is een must see, maar dat weet je 🙂 Ik denk dat de beesten bij de Ballestas Eilanden leuk zijn voor Isis.

  Succes met de voorbereidingen!

  • Nee helaas niet dat stond wel in onze 1e plannen wat dan was van Lima naar Rio te reizen via Bolivia en Argentinië. Uiteindelijk hadden we toch minder tijd dan we hoopten en we zaten wel echt aan jan/feb en dus het regenseizoen vast, vooral januari is er heel veel regen in de Andes. Daarom eerst Colombia (waar het in januari wel super weer is) en de laatste 5 weken in Peru,Boliva, Chili.

 3. Haha, toen ik je bericht voorbij zag komen op facebook dacht ik idd meteen: die gaan lang op reis! Gaaf! Iets wat ik over een paar jaar ook heel graag wil doen. Zit enorm in dubio, want terug naar Azië trekt enorm (en ik kan vanwege mijn werk alleen in het regenseizoen naar Azië), maar eindelijk midden Amerika verkennen lijkt me ook wel wat.

  Leuke route gaan jullie doen en ik ben hartstikke benieuwd naar Colombia. Succes met de voorbereidingen!

 4. Leuk!!!!

  Zelf durf ik niet zo goed terug naar die toffe bestemmingen van vroeger. Ben zo bang dat het tegen valt. Bolivia heb ik zo’n geweldige herinneringen aan, Peru ook maar vond ik minder dan Bolivia. Wat een te gekke tijd gaan jullie tegemoet. Goed hoor. Als ze naar school gaat en gaat afspreken en de clubjes beginnen (gelukkig duurt dat ook nog wel even) dan kun je dus niet eens meer een weekendje weg (bij een teamsport) en ben je echt aangewezen op de dure schoolvakanties. Daar genieten we veel van maar daarbuiten kan niets meer. Te veel geregel te veel gedoe. Dus echt heel goed en geniet daar vooral van. Veel plezier met de verdere voorbereiding, ik volg het graag!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.