Home / categorie / Energie besparen tijdens het reizen
Taormina strand

Energie besparen tijdens het reizen

Zijn jullie ook steeds meer bezig met duurzaamheid? Minder vliegen of vluchten compenseren? Een slimme thermostaat thuis die geld en energie bespaart? Bij het kopen van een wasmachine of nieuwe koelkast op het energielabel letten? Maar vervolgens ga je op vakantie, en dan? Wil je toch energie besparen, maar weet je niet zo goed hoe? In deze blog geven wij jullie een aantal tips!

Onnodig gebruik van stekkers

Dit zijn voornamelijk hele simpele tips. Het meeste doe je normaal misschien ook al. Het is vooral een kwestie van normaal na blijven denken. Haal de stekkers van huishoudelijke apparaten uit de stopcontacten. Thuis laat je ook niet alles aan staan, dus waarom wel als je op vakantie bent? De stekkers van de tv, computer, koffiezetapparaat en radio kun je allemaal uit het stopcontact halen. Je gebruikt ze toch niet als je weg bent. De kosten van deze apparaten kunnen hoog oplopen. Je kan zo maar liefst 100 euro extra per jaar kwijt zijn.

hotel waterpark

Eet je koelkast en vriezer leeg

De vriezer en koelkast verbruiken enorm veel energie. Zorg dus dat je deze uitzet als je op vakantie gaat. Je zult de inhoud van de vriezer en koelkast wel moeten opeten voor je weg gaat. Overigens zullen de kinderen hier vast geen probleem mee hebben als er nog een pak ijsjes in ligt.

Wij brengen zelf de laatste melk, kaas en boter altijd even naar de buren. Zij weer blij en wij de koelkast leeg.

The Deligh Swakopmund

Niet de hele tijd de airco aan

Ook op vakantie kun je energie besparen en zo een steentje bijdragen aan het milieu. De kans is groot dat je gebruik maakt van een airco, dit doen wij ook. Met warm weer is het gewoonweg lastig slapen in een super zweterige slaapkamer. Dit betekent niet dat de airco de hele dag en nacht aan hoeft te staan. Een airco verbruikt ontzettend veel energie. Doe bij het opstaan de gordijnen en luiken meteen dicht. Vaak zetten we de airco dan pas aan als onze dochter gaat slapen en weer uit als we zelf naar bed gaan. Als de kamer niet te heet wordt laten we hem uit, en anders zetten we hem vaak in de nacht nog weer even aan.

kindvriendelijk hotel myanmar

Energie vergelijken

Heb je het gevoel dat je energierekening hoger is dan zou horen? Dan is het verstandig uit te zoeken of jouw huidige energieleverancier wel bij je past. Je kunt eenvoudig energie vergelijken op verschillende websites. Bij het overstappen krijg je vaak hoge kortingen.

Neptune Pwani Beach Resort & Spa

Dit blog is een samenwerking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top