Home / Inspiratie / Reisbloggen / Even voorstellen: blogger Cindy

Even voorstellen: blogger Cindy

Als één van de vaste bloggers van Gezin Op Reis vertel ik graag meer over mezelf en over de verre reizen die ik samen met mijn gezin maak. Ook al dacht ik, net als jij misschien, dat het gedaan was met de verre reizen toen ik kinderen kreeg. Ben ik even blij dat dat vooroordeel niet blijkt te kloppen!

Even voorstellen: Cindy

Ik ben 42 jaar en woon in ’s-Hertogenbosch, samen met mijn man Aafko, onze kinderen Niels (9) en Fleur (7). Ik ben zelfstandig tekstschrijver, gek op lezen, ik bezoek graag musea, theater en de bios en ga graag de natuur in met mijn gezin en onze hond Dexter. Maar het allerliefst bereid ik onze reizen voor. Urenlang zit ik allerlei websites uitte pluizen om onze volgende bestemming uit te kiezen en de route uit te stippelen. Zo kwam ik ook steeds weer op de website van Gezin Op Reis uit. Als een van de vaste bloggers mag ik nu mijn liefde voor reizen en schrijven combineren, geweldig toch!

Aafko en ik raakten jaren geleden besmet met het reisvirus. Onze meest indrukwekkende reizen samen waren onze autorondreis door Namibië en de tocht achterop een motor over de Ho Chi Minh trail in Vietnam. Maar het allermooiste was onze bruiloft op Bali, met 14 liefste familieleden en vrienden als gast.

Toen Niels bijna 4 en Fleur bijna 2 was, besloten we ze mee te nemen naar Sri Lanka. Best spannend, en we kregen ook best kritische reacties van anderen. Maar wat zijn we blij dat we het aangedurfd hebben! Met je kinderen reizen is namelijk nóg leuker. Je bent als gezin 24/7 samen, gaat met elkaar het avontuur aan. En soms loopt het onderweg anders dan gepland, dat hoort bij reizen. Wij hebben geleerd dat kinderen zich vaak sneller aanpassen dan wij en veel meer aankunnen dan je misschien denkt. Hoe relaxter jij bent, hoe relaxter je kinderen!

Kindvriendelijke bestemmingen volgens Cindy

Ons belangrijkste criterium: geen politieke onrust. Daarnaast zoeken we een bestemming die een mooie mix van cultuur en natuur te bieden heeft. Een paar dagen strand vinden we altijd leuk, maar dat is voor ons geen must. Onze favorieten op een rij:

Sri Lanka

Dit kleine land heeft zo ontzettend veel moois te bieden:cultuur, natuur, safari, stranden, prachtige treinreizen, een ontzettend vriendelijke bevolking. Uiteindelijk zijn we er zelfs twee keer geweest, zo mooi en kindvriendelijk vonden we het er. Het meest bijzonder was onze overnachting in een safaritent aan de rand van de jungle, spannend was dat!

Ook de bevolking heeft ons hart gestolen, ze zijn hier dól op kinderen, dat leverdeons veel warme ontmoetingen op. Collega-blogger Mirella is net zo enthousiast en schreef prachtige blogs over haar reizen naar Sri Lanka.

China

Wat heeft dit veelzijdige land ons verrast! Toegegeven, ik zou dit land misschien niet aanraden als eerste verre reis met kinderen. Maar ben je al vaker met je kinderen in Azië geweest, dan is China geweldig. Van de hectische steden Shanghai en Beijing,tot de panda’s in Chengdu en het terracottaleger in Xi’an. Het mooiste vonden wij het prachtige gebied rondom Yangshuo, hier is zoveel te doen met kinderen! Reizen is erg makkelijk, zeker met de (nacht)trein.

Generaliserend kan ik zeggen dat de Chinezen ontzettend vriendelijk en behulpzaam zijn. Het spugen op straat valt tegenwoordig trouwens reuze mee. Oké, er wordt geslurpt tijdens het eten, maar dat zagen mijn kinderen van 6 en 4 juist als pluspunt van deze reis!

Tips voor andere gezinnen die reizen met kinderen

Neem de tijd

Toen wij nog met zijn tweeën reisden, trokken we in een razend tempo rond, om maar zo veel mogelijk te zien en te doen. Dat gaat echt niet met kinderen, daar wordt niemand blij van. We verblijven nu minimaal 3 nachten op een locatie, liefst meer. En we hoeven niet meer alle highlights te zien. We kiezen er vooraf een paar uit, alles wat we extra zien is mooi meegenomen. Klinkt misschien gek, maar ons geeft dat rust, en de kinderen ook. Bij een bezoek aan steden zoeken we vooraf uit waar we parken kunnen vinden, daar kunnen de kinderen naar hartenlust ravotten en spelen, even bijkomen van de hectiek in de stad.

Maak van reizen een feestje

Een wandeling door de bergen is stukken leuker als je samen gaat speuren naar insecten, dieren of bloemen. Bij culturele bezienswaardigheden valt vaak van alles te ontdekken voor kinderen, geef ze die ruimte en verbaas je over wat ze allemaal zien. Een lange autorit saai voor kinderen? Niet als je autobingo speelt. In Sri Lanka hadden we vooraf plaatjes opgezocht van dingen die je onderweg zou kunnen zien. Tuktuks, palmbomen, dames in mooie klederdracht, een fruitstalletje, een compleet gezin op een brommer. Soms was het bijna jammer als de autorit erop zat.

Droombestemmingen

Tot nu toe zijn we vooral in Azië geweest met onze kinderen, tijd om de rest van de wereld te ontdekken. Hierna staan Zuid-Afrika, Mexico en Colombia hoog op ons verlanglijstje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top