Even voorstellen: De reistips van blogger Vera

0

Na het schrijven van vele persoonlijke reisverslagen en dagboekjes zag ik van Gezinopreis een oproep voorbij komen dat ze op zoek waren naar bloggers. Deze kans heb ik niet aan me voorbij laten gaan en ik hoop dan ook dat ik jullie inspiratie kan geven met het schrijven van onze reiservaringen. Ik zal mezelf dan ook even kort voorstellen zodat jullie een beeld krijgen van de persoon achter de reisverslagen.

Mijn naam is Vera van Biesen – Janssens en alweer een aantal maanden één van de vaste bloggers van Gezinopreis. Inmiddels ben ik alweer 33 jaar oud, getrouwd en moeder van 2 zoontjes die 11 en bijna 6 jaar oud zijn.

Hoe ziet onze vakantie eruit?

Ik vind het altijd een uitdaging om een geweldige reis te maken voor een zo’n laag mogelijk budget. Als je reist met een gezin van 4 dan kunnen de kosten aardig oplopen maar door mijn zoektocht kunnen wij altijd voor een mooi budget op reis. Daarnaast houden wij van avontuur en uitdaging en dit zal je ook terug zien in onze reisverslagen.

Top 3 kindvriendelijke uit bestemmingen of landen

Onze kinderen heb al aardig wat van de wereld gezien maar als ik vraag waar zou je graag nog een keer heen terug willen, dan roepen ze in koor Thailand. En de reden waarom ze dat roepen heeft een specifieke reden, en dat is dan ook meteen uitje nummer 1.

Nummer 1 Elephantworld in Kanachanaburi

Elephantworld is een park waar mishandelde olifanten en olifanten die worden gebruikt voor het toerisme worden opgevangen. Als een olifant geen geld meer oplevert wordt deze letterlijk op straat gezet omdat de verzorging teveel geld kost. Deze olifanten worden dan door deze stichting opgevangen en voor de rest van hun leven verzorgd. Wat ze ook doen, is olifanten die gebruikt worden voor toerisme opkopen. Ze verzamelen geld, dan gaan ze onderhandelen met de eigenaars.. In hun park kunnen de olifanten een onbezorgd leven leiden.

Je kunt dit park voor een dagje of nachtje bezoeken. De kinderen en ouders mogen dan ervaren hoe het is om olifanten verzorger te zijn. Je leert veel over de olifant, je mag ze voeden, hun eten maken en koken, spelletjes met ze spelen zoals eten verstoppen en als afsluiting mag je ze in de rivier wassen. Buiten dat je hiermee een goed doel steunt, heeft die dag ook een hele impact gehad op de kinderen. Ze hebben geleerd dat olifanten eigenlijk maar 80 kg op hun rug kunnen dragen dus al die karretjes met toeristen is gewoon mishandeling van de olifant. En ze hebben gezien dat de olifanten in het park nog mooie jaren van hun leven kunnen doorbrengen. Dit uitje is iets waar de kinderen nog jaren over blijven doorpraten en dus onze absolute nummer 1.

Nummer 2 Snorkelen op de Malediven

Ja het is echt mogelijk. Avontuurlijk Malediven on a budget. Misschien dat jullie mijn reisverslag op Gezinopreis al hebben gelezen hierover en anders is het zeker de moeite waard om even te lezen.

Op onze nummer 2 staat snorkelen op de Malediven. Je hebt echt het idee alsof je in een droomwereld bent. Het is zo mooi onder water en dat iets wat je normaal alleen in reismagazines ziet, echt bestaat. Onder water hebben we van alles gezien: schildpadden, haaien (geen gevaarlijke), platvissen, dolfijnen, koraal, planten en natuurlijk honderden soorten vissen. Alles heeft een magische kleur en dat maakt het beeld bijzonder. Mocht je ooit de kans krijgen om hierheen te gaan neem dan zeker een goeie onderwatercamera mee.

Nummer 3 Euro Disney

We zijn er al een keer of 5 geweest met kinderen maar het blijft een magische bestemming. Dit zijn dagen dat je je weer even kind voelt en geniet van de intense beleving van de kinderen. Een paar dagen zorgeloos in een ‘andere’ wereld. En ook bij Euro Disney geldt: je bent hier nooit te jong of te oud voor. Er is voor ieder wat wils.

Mijn tip voor jullie

Doe wat je graag wilt doen en maak de reizen die je graag wilt maken. Kinderen zijn nooit te groot of te klein voor een reis. Door een goede planning en veel speurwerk op internet is er altijd een mouw aan te passen. Kinderen zijn flexibel en ook al zijn ze klein, het zijn levenservaringen die ze meenemen voor de rest van hun leven.

Onze droomreis

Natuurlijk hebben we nog een hele bucketlist met bestemmingen die we zouden willen bezoeken. Maar er zijn 3 reizen die bij ons alle 4 hoog op het lijstje staan en dat zijn Lapland, Antarctica en Nieuw Zeeland.

Lapland

Zoals jullie al hebben kunnen lezen houden wij van avontuur en uitdagingen. Lapland is hier een mooi voorbeeld van. Lapland lijkt ons magisch, de mooie met sneeuw bedekte wildernis, ongerepte landschappen, de ruimte om je heen, het noorderlicht, de husky’s en de sneeuwscootertochten en natuurlijk het overnachten in een tipi tent midden in de bossen met een kampvuurtje. Dit is lijkt ons zo mooi om te ervaren en mee te maken dat dit onze nummer 1 droomreis is op dit moment. De enige uitdaging is om dit binnen budget te houden.

Antarctica

Een droombestemming. Maar wel eentje die heel ver weg staat omdat het gewoonweg niet te betalen is.
Antarctica lijkt ons prachtig vanwege de ongerept natuur, de dieren die er leven en al het moois waarvan wij nog geen weet hebben. De ijsbergen die er zijn en noem het maar op. Er zijn relatief nog weinig mensen geweest dus hoe geweldig zou het zijn om hier een keer een voet op de bodem te zetten.

Nieuw Zeeland

Een aantal jaren geleden hebben wij via couchsurfing een paar dagen een echtpaar uit Nieuw Zeeland in huis gehad. Deze mensen wilde de Floriade in Nederland bezoeken en hebben ons een verzoek gestuurd om bij ons te overnachten. Het is dan ook een droom om een keer met het gezin hen te bezoeken in Nieuw Zeeland. Ze wonen in de Bay of Plenty en hun gastenkamer kijkt uit op de prachtige zee. Beter kun je niet wakker worden lijkt me. Daarnaast trekt ons de diversiteit van de landschappen ons in Nieuw Zeeland. Maar ook dit is een droom die we nog even vooruitschuiven aangezien de vliegtickets in het hoogseizoen onbetaalbaar zijn voor 4 personen.

Maar ja, dromen moet je hebben en hopelijk mogen we deze reizen ooit waarmaken.
Ik hoop dat jullie zo een beeld hebben kunnen krijgen van wie ik ben. Mochten er nog vragen zijn of heb je nog tips voor me dan hoor ik het graag.

Liefs Vera

Share.

About Author

Vera is mama van twee zonen. Ze vind het altijd een uitdaging om een geweldige reis te maken voor een zo’n laag mogelijk budget.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.