Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Vijf keer fietsen in Amerika met kids

Vijf keer fietsen in Amerika met kids

Nederland is een echt fietsland en we fietsen over het algemeen dan ook graag en veel. Maar Nederlanders fietsen ook graag op vakantie. Wat is nu leuker dan lekker actief met je gezin buiten te zijn en met de fiets eropuit te trekken? Bij Amerika denk je niet meteen als eerste aan een fietsland maar ook daar kun je leuke fietstochten maken met je gezin.

Blogger Leonie geeft je vijf fietstips in Amerika. Denk eraan dat je voor Amerika je ESTA van te voren online moet aanvragen.

Sunshine State Florida: fietsen over schelpeneiland Sanibel Island

Aan de westkant van Florida aan de Golf van Mexico, vlakbij Fort Myers, ligt Sanibel Island. Dit eiland staat vooral bekend om zijn mooie stranden waar je mooie en bijzondere schelpen kunt vinden. Het eiland kun je het beste verkennen op de fiets. Op het eiland is namelijk maar liefst 40 kilometer aan fietspad aangelegd. De fietspaden zijn afgescheiden van de autoweg en dat maakt het fietsen heel veilig en prettig voor het hele gezin. Aanraders tijdens je fietstocht over Sanibel Island zijn een bezoek aan het Bailey-Matthews schelpenmuseum, de 120 jaar oude vuurtoren aan het strand (Lighthouse Point), of fiets door het natuurgebied J.N. “Ding” Darling National Wildlife Refuge waar je vogels en alligators kunt zien. Wij huurden onze fietsen bij Billy’s Rentals op Sanibel Island. Als je kind nog te klein is om zelf te fietsen (zoals onze zoon ook was) kun je bij deze fietsverhuurder een handige kinderfietskar huren.

Lees ook ons blog over Florida met kids.

Sanibel island fietsen

San Francisco: fietsen over de Golden Gate Bridge

In San Francisco huurden we fietsen bij Blazing Saddles en hebben we met onze kinderen een fietstocht gemaakt van ruim 35 kilometer. We huurden twee kidz tandems; speciale tandemfietsen waar je samen met je kind op kunt fietsen. Hoogtepunt van onze fietstocht in San Francisco was toch wel het fietsen over de misschien wel bekendste brug van Amerika, de Golden Gate Bridge.

Het was wel even flink trappen om bovenop de brug te komen maar dit was zeker meer dan de moeite waard. Na ons ritje over de Golden Gate Bridge fietsten we door naar de plaats Sausalito. Vanuit Sausalito kun je de ferry terugnemen naar San Francisco, maar wij fietsten door tot de volgende plaats, Tiburon.

De ferry bracht ons vanaf daar binnen twintig minuten terug naar San Francisco. Als je deze route gaat fietsen vanuit San Francisco raad ik je aan zeker ook door Old Mill Park te fietsen. In dit bos groeien zogenaamde redwood trees, de hoogste bomen ter wereld. Je kunt in dit bos ook een korte wandeling maken naar een waterval.

Meer tips? Lees ons blog San Francisco met kinderen.

San Fransisco fietsen

Los Angeles: met de fiets langs de bekende stranden Santa Monica en Venice Beach

Bij de Amerikaanse stad Los Angeles denk je waarschijnlijk niet meteen aan fietsen, maar je kunt in Los Angeles een mooie route fietsen langs de kust van Californië. Tussen de Californische kustplaatsen Will Rogers State Beach en Torrance County Beach vind je een geasfalteerd fietspad van wel 35 kilometer lang.

Wij huurden met ons gezin zogenaamde beach bikes bij Santa Monica Beach Bicycle Rentals, vlakbij het bekende strand van Santa Monica. De eigenaar van deze fietsverhuurder is — hoe kan het ook anders — een Nederlander! Onze zoon was nog te klein om zelf te fietsen en voor hem huurden we een kinderfietskar.

We fietsen vanaf de pier van Santa Monica langs het beroemde Muscle Beach, waar we onze ogen uitkeken naar de gespierde mannen die hun fitnessoefeningen op het strand aan het doen waren. We fietsten verder naar Venice Beach, maakten een korte wandeling over de Venice Boardwalk en fietsen terug naar de pier van Santa Monica. Op het strand van de beroemde serie Baywatch genoten we van de zon en de zee. Aan het eind van de middag leverden we onze fietsen weer in bij de fietsenverhuurder.

La Fietsen

Fietsen in Colorado: de Glenwood Canyon Trail

Ben je met je gezin op reis in de staat Colorado en wil je een fietstocht gaan maken, dan is de Glenwood Canyon Trail een leuke aanrader. Het goed onderhouden en geasfalteerde fietspad van de Glenwood Canyon Trail loopt evenwijdig aan de Colorado River en is ruim 25 kilometer lang. Wij huurden onze fietsen bij Canyon Bikes in de plaats Glenwood Springs. Met een busje werden we, samen met onze gehuurde mountainbikes, naar de Bair Ranch Rest Area gebracht, 22 kilometer verderop. Vanaf daar fiets je in ongeveer twee à drie uur bergafwaarts terug naar Glenwood Springs. Onze fietstocht duurde uiteindelijk langer dan de genoemde tijd. We stopten onderweg namelijk om een wandeling naar de Hanging Lakes te maken, een prachtig meer hoog in de bergen. Een pittige en steile wandeling maar zeker meer dan de moeite waard.

Lees ook ons blog over nationale parken in de USA.

New York: fietsen in Central Park

Mijn collega-blogger Vera ging met haar gezin fietsen in Central Park. Een hele fijne en leuke activiteit wanneer je even uit de stadschaos wilt zijn en in het groen. Je leest erover in het blog fietsen door Central Park.

fietsen in central park

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top