Home / Reisinformatie / Europa / Fietsen in Barcelona – met een e-bike langs de highlights

Fietsen in Barcelona – met een e-bike langs de highlights

Fietsen in Barcelona, ik ging in een halve dag met een e-bike langs diverse hoogtepunten van de stad. Tijdens de fietstour “Land, Sea & Air tour” namen we de kabelbaan en ecoboat. Een actieve tour waarbij je in relatief korte tijd een goed beeld krijgt van verschillende wijken in de stad.

Indien je liever kiest voor een fietstour speciaal voor kinderen of een juist iets bijzonders zoals een tapas fietstour bekijk dan de tours van bajabikes in Barcelona lees de ervaringen hiermee in het blog van Annemarie over Barcelona met kinderen.

Fietsen in Barcelona

Fietsen in BarcelonaFieten in Barcelona

Fietsen in Barcelona leek me erg leuk maar bij het hele e-bike-verhaal had ik nogal wat twijfels. Is dat niet voor wat oudere mensen of mensen met een zwakke gezondheid? Nou, na deze tour ben ik van gedachten veranderd, zo’n e-bike is ideaal voor een heuvelachtige stad als Barcelona: zonder moeite ga ik razendsnel.

Niet dat dit direct nodig was, we begonnen de fietstour in Barcelona namelijk in het hart van de oude wijk vlak bij de Kathedraal. De kleine straatjes hier zijn beter geschikt om lopend te verkennen dan om doorheen te razen.We krijgen rustig de tijd om aan onze fietsen te wennen en stoppen regelmatig bij verschillende pleintjes. Ondanks dat ik hier al op eigen gelegenheid al rondliep ontdek ik nu dankzij onze gids weer allemaal nieuwe details van Barcelona.

Als snel verlaten we via de Ramblas het drukke gedeelte van de stad richting de wijken waar je anders als toerist niet direct komt zoals Poble Sec. Zo stoppen we bij Barcelona’s Petite Moulin Rouge. Tegenwoordig is de plek bekend als El Molino omdat ten tijde van het regime van Frano de naam moest veranderen. Dit is nog steeds net als 100 jaar geleden een centrum van vermaak met cabaret- en theatervoorstellingen.

Fietsen in Barcelona

kabelbaan BarcelonaBarcelona kasteelNa diverse korte stops komen we aan bij de voet van Montjuic. Een flinke klim en hier is de e-bike echt van meerwaarde. We hebben een weids uitzicht over Barcelona maar gaan nog een stapje hoger. De fietsen mogen mee in de kabelbaan die ons helemaal naar de top van de 213 meter hoge heuvel brengt. Op de Montjuic hebben we wat vrije tijd om rond te kijken bij bijvoorbeeld het fort dat hier ligt en de verschillende parken en tuinen. Daarna volgt een heerlijke rit naar beneden, een windje erbij en de blauwe zee die door de bomen schittert. We nemen een route rondom de heuvel en komen zo door het cactus park in Barcelona. Een van de favoriete plekken in Barcelona van onze gids. Vanwege het het microklimaat groeien hier veel aparte planten.

Normaal gesproken duurt de tour een halve dag maar de tour die ik maakte was een speciale versie ingekorte versie voor een groep reisbloggers die nog veel meer in Barcelona moesten ontdekken. Het park de Catalunya en enkele Gaudi huizen die normaal ook in de route zitten lieten we eruit. Wel zetten we er flink de pas in om de stranden van Barcelona nog te zien. Een hardloopster met een koptelefoon op stapt zo opzij, ik moet in de remmen en boem daar lig ik.

Het valt mee, maar ik ben blij als we vlak daarna even klaar zijn met fietsen. We parkeren en we nemen de ecoboot. De catamaran vaart een stukje langs de kust van Barcelona. Nadat we midden in de stad hebben gezeten en er van bovenaf op uit hebben gekeken krijgen we nu weer een andere kijk op de stad. Op de ecoboat is het stil, maar met een groep reisbloggers duurt het nooit lang voordat er iemand begint over oude of nieuwe reisplannen. De boot is en mooi rustpunt om te kletsen, wat te drinken en om meer te leren over de stad Barcelona. Of je kan natuurlijk ook op het dek gaan liggen om te zonnen 😉

Barcelona

Fietsen in Barcelona met kinderen

Ik maakte deze fietstocht met WeBarcelona. Deze organisatie organiseert tours waaronder de fietstour Barcelona Land, Sea & Air. Er is een halve dag versie en een optie voor de hele dag waarbij ook entree tot Park Güell en La Sagrada Familia is inbegrepen.

“We Barcelona” biedt ook ebikes met een kinderzitje voorop en achterop. Vanaf een jaar of 8 zijn er kleine fietsjes beschikbaar. Voor een tocht zoals deze met veel hoogteverschil is een e-bike echt veel prettiger dan een gewone fiets. Het is een actieve tour maar de tour is niet bijzonder vermoeiend. De gidsen spreken goed Engels en zijn flexibel in wat ze vertellen maar ook in de route die je volgt.

Meer tips kan je vinden in mijn blog over Barcelona met het gezin, of ga direct naar als onze blogs over Spanje met kids.

Barcelona

BarcelonaMontjuic park - BarcelonaIk nam deel aan deze fietstocht als gast van We Barcelona, wij gaan alleen samenwerkingen aan als we vrij zijn om onze eigen ervaringen te delen.

1 reactie op “Fietsen in Barcelona – met een e-bike langs de highlights”

  1. Oh wat leuk om dit te lezen zeg! Ik doe zelf altijd een fietstour met Baja Bikes dus goed om te lezen dat ze ook in Barcelona zitten. Ben al in Londen en Berlijn gaan fietsen met dit bedrijf en het is altijd super goed geregeld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top