Home / Nederland / Food en fietsen in de Beemster

Food en fietsen in de Beemster

In Nederland regent het zelden de hele dag. Laten we nou net de pech hebben zo’n dag uitgekozen te hebben voor onze fietstocht met andere bloggers door de regio Laag Holland. We bevinden ons in de Beemster maar alles wat er uit de lucht komt laat het makkelijk verwarren met Waterland. De dorpen Graft en De Rijp moeten prachtige plekjes zijn. Hier woonden in de Gouden Eeuw de welvarende Hollanders.

Ik hoop dat je me vergeeft als ik je weinig meer kan vertellen over deze plaatsje als: “het zag er mooi uit”. In de Rijp daar hebben ze wel grappige geveltjes met dierenfiguren erop en een lekkere ijssalon. Want hoe slecht het weer ook was, voor een aardbeienijsje is er altijd plek in de buik van onze dochter.

de rijp ijswinkel
de rijp ijswinkel
de rijp

Graft heeft nog een mooie oude Waag, die van binnen ook nog eens traditioneel is ingericht met een tafel uit de 17e eeuw. Daar tegenover staat een allerschattigst snoepwinkeltje en om de hoek van de Waag kan je verse biologische groenten kopen. Beide dorpjes zijn ook zeker een stuk rustiger dan Marken en Volendam waar we later dat weekend komen.

graft laag holland
graft laag holland

Nee deze fietstocht ging niet eens zozeer om het fietsen maar vooral om de stops. Stops die allemaal draaiden om lekker eten. Ik heb niet eens een goede foto van hoe we op de fiets zaten maar dit plaatje van blogger Fieke van Kidseropuit geeft wel een mooi beeld.

fietsen laag holland

Het leukste van deze fietstocht door de Beemster waren de stops. We vertrokken vanuit de oude stelling dat tegenwoordig een luxe spa is met de mooie naam Fort Resort Beemster. Je kunt hier ook naar de sauna met kinderen.

Al vrij snel daarna stopten we bij de biologische boerderij Sonnevanck waar een winkel aan huis is. Zo’n plekje wat je moet kennen. Superleuk ook om even langs te fietsen als je met je kinderen in een huisje in de buurt verblijft. We zijn onze dochter direct kwijt: die is bij de koeien gaan kijken. Krijgt eerst nog het schattige kalfje (pas 3 dagen oud) alle aandacht, zodra ze door heeft dat ze de grote koeien kan voeren is dat veel leuker.

koeien
boerenwinkel
koeien
fietsen in de beemster


Met moeite krijgen we haar weer mee op de fiets maar gelukkig is er al snel de volgende stop. Kaasboerderij de Groot, en kaas is goed en lekker.  Of om met onze dochter te spreken “Kaas dat is lekkerrrr, dat lust ik wel papa” . De vriendelijke dame legt ons uit waarom de kaas die ze hier verkopen echt Beemsterkaas is van melk van de koeien die we overal zien grazen.

kaasboerderij de groot
waterland laagholland

Na onze ijsstop in de Rijp fietsen we voor de groente door naar Graft. Hier stoppen we bij  Camping Tuinderij Welgelegen voor een rondleiding door de kassen. Onze dochter heeft het idee dat ze op een bijzonder verstopplek is terecht gekomen. De groene tomaten zijn volgens haar niet goed. Als we uitleggen dat die nog wat groter moeten worden kijkt ze ons toch enigszins verwonderd aan. Voordat ze geboren werd hadden we een moestuin maar door asbest zijn we hier mee gestopt. Blijkbaar hebben we toch een stukje in de opvoeding gemist. Misschien moeten we ook snel maar eens appels gaan plukken.

kas laag holland
kas laag holland
kas laag holland

Dat maakt deze fietstocht ook zo leuk met kinderen. Het is gewoon een laagdrempelig en goedkoop uitje waar je kinderen direct kunt laten zien waar eten vandaan komt.

Wij namen alle gekochte spullen mee voor een kookworkshop bij Naomi waar we met de hele groep bloggers naar toe gingen. Zeker de moeite waard als je ruim de tijd hebt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker zelf voor je gezin koken.

eten

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top