Home / Inspiratie / Reisbloggen / Een gezinsvakantie op de camping op Ameland

Een gezinsvakantie op de camping op Ameland

Ben je op zoek naar een bestemming voor een weekendje weg of voor de zomervakantie? Dan is Ameland een prachtige bestemming. Het eiland heeft in elk seizoen haar eigen charme. Zo is het in de lente en zomer gezellig druk met toeristen en zijn er veel activiteiten, terwijl je in de winter over een bijna verlaten strand kunt lopen. Ameland is ook een prima bestemming voor een gezinsvakantie. Het eiland is niet groot , het is 27 kilometer lang en maximaal 4 kilometer breed, je bent dus zo over het hele eiland heen. Met kinderen is de reis al een beleving op zich. Er zijn twee veerboten die naar Ameland varen. Onderweg heb je de kans dat je zelfs robben kunt spotten. 

Ameland

Verblijf op een camping op Ameland

Er zijn genoeg accommodaties op Ameland. Ga je met een gezin op vakantie, verblijf dan op onze camping op Ameland. Voor kinderen is dit  ideaal. Niet alleen hebben ze de ruimte over buiten rond te rennen en te spelen, ook maken ze snel nieuwe vriendjes met andere kinderen op de camping. Onze camping is een echte gezinscamping. Wij bieden dan ook ruime plekken aan en er zijn genoeg voorzieningen. Daarnaast vind je verschillende speeltuintjes en is er een campingwinkel. Met een gezin op vakantie naar Ameland? Kies dan voor onze fijne camping net aan de rand van het centrum.   

ameland

Wat is er te doen op Ameland?

Je hoeft je op Ameland niet te vervelen. Er is genoeg te doen.  Op Ameland vind je prachtige natuur met lang uitgestrekte stranden, duinen, de Waddenzee en bossen. Je kunt samen met de kinderen gaan strandjutten en dan bij een van de strandtenten iets drinken. Ook kun je fietsen huren en over het eiland fietsen.  Ook de dorpjes zoals Nes en Hollum zijn leuk om te bezoeken.

Ook is Ameland een goede bestemming voor sportieve activiteiten zoals  kite- en golfsurfen, paardrijden over de of wadlopen. Daarnaast zijn er ook speeltuinen en zijn er in de zomer leuke activiteiten voor kinderen. Een gezinsvakantie naar Ameland en kamperen op de camping is zeker een goed idee en kan een geslaagde vakantie worden.

Ameland

Benieuwd naar de andere waddeneilanden? Lees ook ons blog over Terschelling met kinderen en Texel met kinderen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top