Grey monument Newcastle beklimmen

0

Het Earl Grey monument beklimmen? Het is een optie die een paar keer per jaar mogelijk is via het tourism office in Newcastle.

Het Earl Grey monument werd in 1838 gebouwd. De 40 meter hoge zuil werd ontworpen door twee lokale architecten.  Gebouwd niet vanwege de Earl Grey maar vanwege de Earl de Great Reform Act: een belangrijke wet waardoor veel Britten stemrechten kregen. Volgens de verhalen was de Earl niet echt gecharmeerd van het bouwwerk en kwam hij niets eens kijken voor de oplevering.

Het 40 meter hoge bouwwerk heeft binnenin een trap en een deurtje naar buiten. Toen we eerder dit jaar in Newcastle waren, hadden we de mogelijkheid om dit monument te beklimmen en te genieten van het uitzicht over de stad. De 164 traptreden en de krappe ruimte binnenin maken de klim pittig maar zeker de moeite waard. Vanaf het monument kan je een groot deel van de stad zien. Zo kan je in het Newcastle United stadion kijken. Als er een wedstrijd is dan zie je de mensen gewoon zitten.

Onze gids had veel foto’s bij zich waardoor hij kon laten zien hoe de stad over de afgelopen 150 jaar veranderd is. Toch is veel van het oude stadscentrum nog hetzelfde gebleven. Je herkent duidelijk de gebouwen, alleen dan nu niet met paard en wagen voor de deur en het winkelende publiek is ook heel anders gekleed.

Het tourism office in Newcastle is erg behulpzaam en heeft een grote selectie aan folders en ander informatiemateriaal. Wanneer je hun kantoor bezoekt is het zeker de moeite om te informeren naar de mogelijkheid om Grey’s monument te beklimmen. Bekijk ook de website: Newcastle Gateshead

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.