Home / Voorbereiding / Producten / Review Hanwag TATRA II LADY, fijne stevige damestrekkingschoen

Review Hanwag TATRA II LADY, fijne stevige damestrekkingschoen

Afgelopen zomer merkte ik dat mijn wandelschoenen wat minder grip begonnen te krijgen. Logisch ook, want ik gebruikte ze best intensief en het profiel aan de onderkant was duidelijk minder diep. Tijd voor een nieuw paar wandelschoenen. Ik mocht de TATRA II LADY van Hanwag testen. In het verleden heb ik al eerder Hanwag schoenen gehad. Toen we, voordat onze dochter geboren werd, de drieweekse Annpurna trek in Nepal liepen, was dat ook op Hanwags. Dat was in de tijd dat wandelschoenen eigenlijk of bruin, grijs of groen waren. Inmiddels is er gelukkig een stuk veranderd op het gebied van outdoorkleding en schoeisel.

TATRA II LADY

De TATRA II LADY trekkingschoenen

Wandelschoenen online bestellen vind ik best wel even spannend. Gelukkig heb ik in het verleden vaak genoeg wandelschoenen in de winkel gekocht, zodat ik nu weet welke maat ik moet hebben. Wandelschoenen, ook die van Hanwag, gaan volgens het Engelse model. Waar ik voor reguliere schoenen vaak maat 39 of 40 heb, zitten wandelschoenen fijner als ik uitga van maat 6,5 of anders 7. Volgens diverse tabellen op internet zou dat maat 41 moeten zijn. Op de site van Hanwag zie ik echter dat ze bij 6,5 aangeven Europese maat 40 en 7 als 40,5.

TATRA II LADY

Wandelschoenen kun je liever altijd iets groter dan je reguliere maat. Je moet je tenen vrij kunnen bewegen zonder de voorkant van je schoen te voelen. Te klein is echt niet goed. Bovendien draag je ze niet alleen in de zomer maar ook in de winter met dikkere sokken. Gelukkig passen de TATRA II LADY wandelschoenen perfect. Fijn om te weten dat de maat dus in ieder geval klopt.

De TATRA II LADY wandelschoenen komen niet alleen in bruin maar ook in een grijs met paars combinatie. Ik kies voor de laatste, wel zo vrolijk.

De schoenen bestaan uit een combinatie van nubuck en GORE-TEX en zijn natuurlijk waterdicht. Verder zijn ze volgens Hanwag speciaal gemaakt voor vrouwen, wat onder andere blijkt uit de lagere manchet aan de achterkant.

Mijn ervaring met de TATRA II LADY

Mijn trekkingschoenen zijn op tijd binnen om ze mee te nemen naar Zweden. Wel zo fijn, want dit zijn trekking schoenen die juist gemaakt zijn voor ongelijk terrein. Van de Ardennen tot in de Alpen. Natuurlijk kun je deze schoenen ook prima gebruiken als wandelschoenen in Nederland, maar om echt te weten of ze fijn zitten, is wat meer uitdaging wel zo fijn.

Dalslands Activiteiten center

Dat krijgen we in Zweden in ieder geval genoeg. Klauteren over de natte beregende en spekgladde rotsen. De eerste dag heb ik veel regen en dus ook modder, later in de week is het zonnig weer en klauter ik er onder andere mee over de rotsen in het Stångehuvud Nature Reserve. Deze schoen geeft ontzettend veel grip, wat voor mij de belangrijkste reden is om trekking schoenen te dragen. Dat je gewoon zonder voor de zekerheid ergens aan vast te houden in je schoenen kunt gaan hangen en naar beneden kunt lopen. Dat ik mijn handen gewoon vrij heb voor de camera of om mijn dochter te helpen. Wat dat betreft ben ik dus super blij met deze schoenen.

Lysekil
Nature reserve Stångehuvud

Ook belangrijk is natuurlijk de pasvorm. De schoenen zitten super lekker en hebben een goede vering. De veters zijn goed aan te trekken en vast te zetten. Mijn voeten zijn ook constant lekker warm. Ik heb wel een plekje op mijn hak die bij nieuwe schoenen heel vaak blaren geeft. De eerste paar dagen heb ik nergens last van, maar daarna merk ik dat hier ook met deze Hanwag een klein blaartje begint te vormen. Voor de zekerheid plak ik er direct maar een pleister op. Normaal moet je schoenen natuurlijk ook even inlopen en niet direct een hele week vrijwel de hele dag dragen.

Wanneer ik later weer in Nederland de TATRA II LADY aantrek om te wandelen in Nederland merk ik ook direct het verschil met mijn huidige afgesleten zolen. Ook op natte bladderen of op boomtakken sta ik echt goed stil. Om het te testen stap ik nog even in een vrij diepe plas en dan snel weer door. Mijn sokken zijn nog kurkdroog. De bovenkant van de schoenen blijft zelf in een modderige omgeving nog vrij schoon. De zolen moet je natuurlijk thuis wel even laten drogen en afkloppen.

Paddenstoelenwandeling kinderen
Speelbos Gilze

Heeft de TATRA II LADY ook nadelen? Dat hangt er vanaf waar je ze voor wil gebruiken. De schoenen wegen vanaf 1280 gram (hoe groter je schoen hoe zwaarder). Dat is voor een serieuze wandelschoen een prima gewicht. Ga je echter alleen maar in het vlakke Nederland wandelen, dan is dat wel vrij zwaar. Hanwag heeft ook andere light damesschoenen voor wie alleen simpele wandelingen maakt. Lees hier mijn ervaringen met de Hanwag Light GTX Wide.

Ik kan in ieder geval niet wachten tot we weer verder kunnen reizen en ik deze fijne wandelschoenen ook mee kan nemen op wintersport en naar de Alpen. Je koopt deze schoenen online o.a. via de Bever. Je kunt er dan ook voor kiezen de schoenen bij de winkel te laten afleveren en daar te passen. Dus bekijk hier de actuele prijs.

Dals Rostock

Ik kreeg deze schoenen aangeboden in ruil voor een review. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf. Op zoek naar trekkingschoenen voor kinderen? Lees ons uitgebreide blog over wandelschoenen voor kinderen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top