Home / Inspiratie / Reisbloggen / Hemelvaart & Pinksteren waar zijn pretparken, dierentuinen en klimparken open en waar niet
Tikibad Duinrell

Hemelvaart & Pinksteren waar zijn pretparken, dierentuinen en klimparken open en waar niet

Ik vind het maar ingewikkeld hoor. De overheid kondigt aan dat sporten in de buitenlucht weer mag met afstand. Klimparken ten westen van mijn woonplaats gaan weer open, al worden er wel een maximaal aantal mensen toegelaten. Ten oosten van ons blijven parken nog dicht of zijn ze alleen toegankelijk voor tieners.

Of wat dacht je van dierentuinen? Waarom gaat dierenpark Burgers’ Zoo al per 19 mei open, heeft WILDLANDS Adventure ZOO Emmen aangekondigd dat 25 mei de poorten open gaan en gaan Artis en Gaia Zoo pas per 1 juni open?

Of zwembaden: sommige gaan juist alleen open voor lessen terwijl anderen juist dicht blijven voor lessen maar open gaan voor recreanten die wel thuis moeten douchen.

“Blijf thuis” wordt “vermijd drukte”, dus we mogen weer wat meer doen maar we moeten wel ons gezonde verstand blijven gebruiken. Ik snap ook heel goed ouders die zeggen: “laten we gewoon maar helemaal thuis blijven, wel zo veilig.” Aan de andere kant mis ik zelf het reizen en ontdekken ook enorm. Bovendien ik ben fulltime reisblogger, mijn inkomen ligt nu al weken vrijwel stil dus natuurlijk wil ik ook graag dat er weer meer kan.

Duursche Waarden

De burgemeester en veiligheidsregio bepaalt

Er zijn in Nederland 25 veiligheidsregio’s en de grenzen daarvan lopen dus niet samen met de grenzen van de provincies, wel als je in Groningen, Drenthe, Flevoland of Friesland woont. Maar mijn eigen provincie Overijssel heeft twee regio’s: Twente en IJsselland. En zo kan het dus dat er een andere interpretatie is van de regels.

Wat is er open met Hemelvaart & Pinksteren?

Hemelvaart valt dit jaar van 20 tot en met 24 mei, tenminste als je werkgever de vrijdag naar Hemelvaart als verplichte vrije dag heeft bestempeld. Pinksteren valt dit jaar van 30 mei tot en met 1 juni.

Een ding is duidelijk: voor de attracties die open zijn moet je vooraf reserveren. Om drukte te vermijden worden er (veel) minder mensen toegelaten dan normaal gesproken.

rheine dierentuin naturzoo

Attracties waar je ook kunt overnachten

Attractieparken waar je ook kunt overnachten geven met hun kaartjes natuurlijk eerst aan deze gasten. Logisch ook! Dus mocht je dit aanspreken is dat juist iets om nu te doen.

Duinrell

Vanaf 16 mei zijn bij je verblijf onbeperkt toegang tot de attracties inbegrepen. Ook heb je vanaf dan een aantal keer toegang tot het Tikibad*. Om de drukte in het Tikibad te spreiden, werkt het Tikibad met tijdsloten. Tot 1 juni zijn de attracties roulerend geopend.

Wij sliepen afgelopen jaar bij Duinrell en dat was echt super leuk. Lees hier het blog over Duinrell of check direct de actuele prijzen en beschikbaarheid.

waterpark nederland duinrell
Premium Dungalow Duinrell

Efteling

Efteling streeft naar heropening per 20 mei. Vanaf 8 mei 2020 opent Vakantiepark Efteling Bosrijk in aangepaste vorm de deuren voor verblijfsgasten. Vakantiepark Efteling Loonsche Land en Efteling Hotel openen hun deuren op 20 mei, precies op tijd dus voor het Hemelsvaartweekend. Bekijk hier direct of wat een weekend dan gaat kosten.

efteling overnachten pretpark

Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen gaat vanaf 25 mei (dus na Hemelvaart) weer open maar gasten van het Vakantiepark Dierenbos, Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen zijn vanaf 15 mei al welkom. Dus ook al tijdens het Hemelvaartweekend.

Blogger Cindy ging overnachten bij de Beekse Bergen en het was echt super gaaf! Lees het blog over de Beekse Bergen of check hier direct de prijzen en beschikbaarheid.

Safari resort beekse bergen

Andere pretparken met vakantiepark in Nederland:

  • Drouwenerzand heeft speciale Hemelvaartaanbiedingen , het is nog niet 100% zeker dat het attractiepark dan open is.
  • Slagharen streeft ook naar opening tijdens Hemelvaart. Hier geeft Slagharen aan dat niet het volledige vakantiepark en camping bezet zal kunnen zijn. Check hier de actuele informatie.

Populaire vakantieregio’s

Veluwe

Overweeg je een weekendje op de Veluwe voor Hemelvaart of Pinksteren? Burgers’ Zoo gaat 19 mei open, het klimbos in Garderen en het klimbos in Ermelo op 11 mei, Walibi op 25 mei en het Veluws zandsculpturenfestijn pas op 1 juni. Andere grote attracties hier zoals de Apenheul, Ouwehands Dierenpark en de Julianatoren hebben nog geen datum voor heropening bekend gemaakt.

Op de Veluwe zijn sowieso ook heel veel toffe wandelingen voor kinderen. Er zijn ook diverse speelbossen. Als je de populairste wandelgebieden zoals het Nationaal Park Hoge Veluwe en de Posbank vermijdt, dan zijn er ook genoeg mooie rustige plekjes te vinden.

Droomparken heeft een aantal vakantieparken op de Veluwe, met zowel betaalbare woningen als luxe opties. Het fijne van deze parken is dat ze midden in de natuur liggen en ook veel bijzondere accommodaties aanbieden. Check hier Droomparken. Ook Landal heeft veel opties, check hier de verschillende Landal Parken op de Veluwe.

Drenthe

Naar Drenthe? Wildlands gaat dus voor reguliere daggasten open per 25 mei (niet tijdens Hemelvaart wel tijdens Pinksteren). Speelboerderij de Drenthse Koe voor de kleintjes per 20 mei. Klimpark Grolloo is met een aantal van de activiteiten ook weer open. Voor Plopsa Indoor moet je nog wachten tot 1 juni.

In Drenthe zijn ook veel leuke speelbossen en een aantal kinderwandelingen. Bij mooi weer kan je heerlijk zwemmen en zonnen bij de vele zwemplassen.

Er zijn ook een aantal andere Landal Parken in Drenthe zoals het Land van Bartje ook Hof van Saksen gaat weer open per 15 mei. Ook Roompot heeft veel parken in Drenthe.

Friese meren

Naar Friesland? Ook deze dunbevolkte provincie lijkt een goede keuze als je wel weg wil maar ook voldoende afstand bewaren. De Aquazoo in Leeuwarden gaat per 18 mei weer open voor reguliere bezoekers. Wanneer Attractiepark Duinen Zathe opent is nog onbekend. Het Kameleondorp verwelkomt gezinnen nu via een VIP arrangement. Klimbos Paasloo op de grens met Friesland en Overijssel is al open. Ook veel verhuurders van kano’s en bootjes verhuren wel aan gezinnen.

Friesland is een provincie met veel vakantieparken. Een fijn vakantiepark in het noorden is Landal Esonstad, echt een heel mooi park met snoezige huisjes en veel voorzieningen. Centraal in Friesland sliepen we bij Vakantiepark It Wiid direct aan Nationaal Park de Alde Feanen.

Bûtenfjild vaartocht friesland

Limburg

Wij gaan zelf naar Limburg. Voordat de versoepelingen werden aangekondigd kwam ik al een goede actie tegen van een huisje bij een zwemplas. In ieder geval even een andere omgeving en fietsen voor Marcel. We vinden het ook prima om veel te wandelen en fietsen.

Of we toch nog meer kunnen doen is nog onduidelijk. Gaiazoo Kerkrade noemt 1 juni. Andere populaire attracties zoals Snowworld Landgraaf, Toverland Sevenum en De Valkenier Valkenburg noemen nog geen data.

Leuk vakantiepark? Bij Europarcs Brunssumerheide is ook een fijne speeltuin, met groot springkussen, en een dierenweide. Je loopt zo van het park direct de Brunssummerheide op. Een grote plus aan dit vakantiepark in Zuid-Limburg is dus dat je direct in de natuur bent. Bekijk de website voor prijzen en beschikbaarheid. Of kies voor Landal de Waufsberg, kleinschalig met veel fietsmogelijkheden in de omgeving.

Zuid-limburg met kinderen

Stedentrip Amsterdam, Rotterdam of Den Haag

Ik zou nog niet kiezen voor een stedentrip tijdens het weekend van Hemelvaart of Pinksteren. Sowieso blijven populaire musea zoals Nemo en het Scheepvaartmuseum nog gesloten tot 1 juni. Waar Blijdorp in Rotterdam op 19 mei weer open gaat, moet je voor Artis ook wachten tot 1 juni.

Wondr experience

Zeeland

Zeeland is bij Nederlanders super populair voor een weekendje weg. Je moet er echter rekening mee houden dat veel van de leuke activiteiten in Zeeland voor gezinnen musea zijn. Zoals Maritiem MuZEEum Vlissingen, gekozen als leukste uitje van Zeeland en Deltapark Neeltje Jans en dus pas 1 juni open. Ook Speelboerderij Klok’Uus gaat pas 1 juni open en zeehonden safari’s gaan ook nog niet. Of Berkenhof Tropical Zoo wel eerder open gaat is nog niet bekend. Kortom, kies je nu voor Zeeland dan doe je dat voor de rust, het strand en buiten zijn in de natuur.

Mocht je naar Zeeland willen dan zijn dit onze favoriete landalparken in Zeeland.

zeeland

Waddeneilanden

Naar de Waddeneilanden? Hier geldt een beetje hetzelfde als voor Zeeland. Voor kinderattracties zijn hier musea zoals Ecomare, het Juttersmuseum en Het Wrakkenmuseum.

Lees onze blogs over Texel met kinderen en Terschelling met kinderen.

Texel

In dit blog staan affiliatelinks. Boek jij een vakantiepark via zo’n linkje dan krijg ik een klein beetje commissie. Het kost jou niks extra. Dat zorgt er wel voor dat deze site kan blijven bestaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top