Een avontuurlijke vakantie met het gezin in Zuid-Tirol

Met de kinderen de bergen in en slapen in trekkershutje, een avontuurlijkere vakantie kun je ze bijna niet voorschotelen. Van hutje tot hutje trekken, de mooiste natuur ontdekken en ’s avonds genieten bij het kampvuur mét marshmallows, vakantie zoals vakantie moet zijn.

Van hut tot hut

Kinderen genieten enorm van primitieve vakanties. Bovendien brengen dit soort vakanties je als gezin even terug naar de oorsprong. Samen er op uit trekken, lunchen in de bergen, je kinderen wijzen op al het moois dat de natuur te bieden heeft en na het avondeten nog een spelletje bij kaarslicht. Uiteraard kan een kampvuurtje niet ontbreken. Vertel de kinderen spannende verhalen bij het vuur om de beleving compleet te maken. Je trekt van berghut tot berghut en de dagetappes hebben verschillende graden van moeilijkheid.

Meranerland
.

Een rondje op een Haflinger

De dagen dat je niet wandelt, besteed je uiteraard ook sportief. Wat dacht je van een rondje op een echt Haflingerpaard? Deze paarden hebben hun oorsprong in Hafling, een plaatsje in Zuid-Tirol. In het Meranerland zijn erg veel maneges, die allerlei mogelijkheden tot paardrijden bieden. Een buitenrit is al spannend, maar een buitenrit in de bergen helemaal. Onderweg stop je bij voor een drankje en de lunch. Een bezoekje aan de plaats Hafling moet uiteraard ook op je programma staan.

Fietsen en zwemmen

De Dolomieten lenen zich uitstekend om op de fiets op ontdekking uit te gaan. Echte sportievelingen nemen daarvoor hun mountainbike, maar ook op een gewone fiets kun je de prachtigste routes rijden. Veel routes hebben niet te veel hoogteverschil, waardoor ze te doen zijn voor de kinderen én voor jezelf. Heb je het warm, overweeg dan eens een duik in een van de vele bergmeren in Zuid-Tirol. De meren brengen verkoeling en zijn voor kinderen avontuurlijker dan een duik in het gemiddelde zwembad. Je zwemt namelijk midden tussen de bomen, in de natuur. Een hengeltje uitgooien in een van de meren kan natuurlijk ook.

Meranerland

Roetsjen door de bergen

Uiteraard kun je niet om de rodelbaan heen. Het Meranerland heeft een rodelbaan waar de bob op sommige plekken maar liefst twaalf meter van de grond rijdt. Je moet dus wel houden van spanning en avontuur, wil je echt kunnen genieten van de baan. Lekker roetsjen in de bergen met de wind in je haar, terwijl je terug op je gemak omhoog getrokken wordt. Beneden uitstappen kan ook, dan kun je nog rondwandelen en de omgeving bekijken.

Educatief én leuk

Een dagje in het museum hoort natuurlijk ook bij een vakantie vol ontdekkingen. Er zijn tal van musea in het Meranerland die geschikt zijn voor kinderen. Dit maakt het bezoekje tot een echt gezinsuitje. Een van de spannendste musea is het Mooseum. Dit museum is ondergronds. Vroeger was het pand een commandobunker, nu heeft het een klimmuur aan de buitenkant en een glazen toren voor een spectaculair uitzicht. Ook een dagje Railway World is de moeite waard. Dit museum heeft een collectie treinen van meer dan 20.000 onderdelen en staat bekend als een van de grootste privécollecties in Europa.

Tradities versus mediterraan

Dat het Meranerland voor het hele gezin een aanrader is moge duidelijk zijn. Omdat het gebied een combinatie is van Duitstalige tradities en het Italiaanse mediterrane, is het een unieke omgeving om een keer te verkennen. Het eten is overwegend Italiaans en veel kinderen kunnen de Italiaanse menukaart wel waarderen. Zowel sportieve mensen als bourgondische levensgenieters voelen zich thuis in dit Duitstalige deel van Italië. Wil je eerst even in de stemming komen, kijk dan het promotiefilmpje van Zuid-Tirol. Of lees dit blog als je meer weten over Zuid-Tirol in winter.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de regio. Een bestemming die ons erg gaaf lijkt om te bezoeken, en jij?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top