Reisverslag: Ho Chi Minh City

3

Zuid-Oost Azië met een baby. We hebben er enorme zin in maar ook wel een beetje last van reiszenuwen. Na een dag nog een beetje rommelen in huis is het dan ook fijn om ‘s avonds eindelijk met zijn drieën te vertrekken op naar Schiphol. Maatschappij Etihad heeft een goede naam wat betreft kindvriendelijkheid. Die komen ze ook na: we krijgen een extra stoel en een baby bedje zonder er om te vragen. Helaas blijkt een baby van 1 toch wat lastiger dan een baby van 6 of 3 maanden. Gaan slapen is een gevecht inclusief krijsen en huilen. Uiteindelijk is het ook binnen 15 minuten over maar ik raakte zelf wel even van slag.

Na een hele korte overstap komen we aan in Vietnam. We hebben een midrange hotel met airco in de backpackers wijk van Ho Chi Minh City. Mevrouwtje heeft nog geen zin in slapen dus we lopen nog een rondje door de buurt. Veel brommers, veel mensen op straat en typisch Aziatische geuren. Na een nachtje slapen is het tijd om de stad echt te leren kennen. We zijn vroeg op en doen een rondje door het park. Erg grappig allerlei mensen zijn hier aan het sporten: badminton, bejaarden tai chi tot ordinaire dansjes. Daarna halen we Marcel op die nog even was blijven liggen en bezoeken we met een slapend meisje in de wagen het Reunification Palace en het War Remnants museum. Dit laatste is erg indrukwekkend met veel foto’s uit de Vietnamoorlog. Diverse foto’s komen van fotorolletjes die op de lichamen van gestorven militairen gevonden zijn en de beelden geven dan ook de verschrikkelijke realiteit van die oorlog weer. Daarnaast is vooral heel naar om allerlei misvormde mensen en baby’s te zien, allemaal door de chemische middelen die Amerikanen gebruikten om de jungle te ontbossen en zo meer zicht te hebben op de Vietcong. Zelfs 3 generaties later kunnen baby’s nog met afwijkingen geboren worden. Ook al is het museum niet geschikt voor kleine kinderen, dan nog kun je hier met kinderen naar toe. Er is namelijk een crèche in het museum: the Dove.

In de middag gaan we onder andere naar de Jade Emperor Pagode. Diverse ruimtes met beelden en veel biddende mensen. Mevrouwtje wordt onder de hoede genomen door een lokale man die ziet dat ze de duiven leuk vindt. Hij wil haar leren de duiven te voeren. Wij zouden al lang op hebben gegeven maar hij gaat rustig verder en zo waar het lukt. Ons kleine meisje is helemaal blij en voor we weg gaan wil ze zelfs even opgetild worden door hem. Normaal is ze daar helemaal niet zo van. Nu krijgt ze hier aandacht genoeg. Mensen komen even kijken of zwaaien “hey baby” en we zijn nog nooit zo vaak op de foto gezet.

Onze volgende nachten in Ho Chi Minh City zijn helaas wat minder leuk. Jetlag voor onze dochter betekent om 23u wakker worden en dan uren willen spelen of als ze haar zin niet krijgt, krijsen. Niet fijn want je wilt andere gasten niet storen. We slaan er ons doorheen maar blijven wel een dagje korter in de stad. Ons nachtleven in Ho Chi Minh stad blijft dan ook beperkt tot een keer een biertje op de hoek van de straat met dank aan de babyfoon 3.0 (receptioniste van het hotel die ons uit de kroeg op de hoek komt halen bij gejank) en een ontspannende Vietnamese massage. Dat biertje was ook nog een verhaal apart. Je zit allemaal op de stoep met plastiek stoeltjes en tafeltjes. Wanneer de politie langs komt halen ze die ontzettend snel weg en een halve minuut later staat alles er weer.

We laten de andere attracties rondom de stad zoals de oude Vietcong tunnels aan ons voorbij gaan. Op naar het platteland met meer ruimte en hopelijk snel de jetlag eruit. Voor het zo ver is gaan we nog een dagje tempelhoppen in Cholon. In deze wijk de ene na de andere Chinese tempel. We vinden de gebouwen erg mooi. De sfeer die er hangt met wierook spiralen en biddende mensen is ook prachtig maar de boeddhabeelden zelf hebben veel weg van enorm lelijke kitsch.

Volg onze reis verder naar de Mekong Delta.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

3 reacties

  1. Ben heel benieuwd naar de foto’s (gelukkig staan er al een aantal op facebook).
    Wel dapper hoor, zo’n babyfoon 3.0 Lag je dochter alleen in de hotelkamer?

    • Ja maar geen ramen hoor.. en de begaande grond dus als ze wakker zou worden hoorde de receptie het zeker. We zaten ook echt op zwaai afstand. Ideaal is het niet maar ja de babyfoon app werkte niet omdat er te veel buiten herrie was. Dan geeft die de hele tijd aan dat er lawaai is.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.