Home / Nederland / Klauteren bij het Honigcomplex in Nijmegen

Klauteren bij het Honigcomplex in Nijmegen

Wat doe je met een oude fabriek die niet meer in gebruik is? In Nijmegen hebben ze er een nieuwe hotspot van gemaakt. In de oude industriële sfeer kan je nu winkelen, eten en drinken, sporten en spelen.

Tijdens ons bezoek aan Nijmegen moesten we hier dan ook een bezoekje brengen. Een tip: ga niet zoals wij in hartje winter want dan zijn veel plekken dicht. Voordat we naar het Klauterpaleis gingen met onze dame maken we eerst een rondje over het complex. Er waren een aantal restaurantjes en barretjes en een groep innovatieve kunstenaars/constructeurs, die een huis van kartonnen dozen hebben gebouwd. Er worden ook danslessen en fitnesslessen gegeven, maar die plekken zijn niet gericht op de toeristen in Nijmegen.

honigcomplex
honigcomplex

Het Klauterpaleis

Het is een binnenspeeltuin maar dan voor ouders die eigenlijk niet van binnenspeeltuinen houden. Het is nog maar net open dus er komt nog meer bij, maar onze eerste indruk was superpositief. Wie grote indoor speeltuinen als Ballorig kent, zal hier even schrikken van de materialen.

Onbewerkt hout (wel splintervrij uiteraard), tweedehands stoeltjes uit een school, en een Nintendo spelcomputer uit 1995 op autobanden. Deze rauwe manier maakt het eigenlijk best wel interessant en past helemaal in het recycling-concept van het Honigcomplex.

honigcomplex
honigcomplex

Als je bij het Klauterpaleis bent, moet je zeker een ronde maken door het hele gebouw. Boven staat een sjoelbak en zo’n oud-Hollands spel waarbij je een tol door een vierkanten doolhof moet zien te begeleiden (een toltafel/koningsspel).

honigcomplex
honigcomplex

Achter de deur waarop staat “Geen toegang voor kinderen” is een relax-ruimte in een tent (die willen we zelf ook één), een ruimte met retro-spelcomputers en een kinderdisco. En zijn je kinderen iets ouder, dan kunnen ze stoom afblazen op een heus circuit met drie-wielige steps en fietsjes.

Kortom, een speeltuin waar kinderen weer hun eigen fantasie en leergierigheid kunnen gebruiken.

honigcomplex
honigcomplex
honigcomplex

In kleine tentjes kan je gaan liggen op een luchtbed. Met de koptelefoon op zie je een lichtshow om je heen.

honigcomplex

We zouden zeker nog een keer teruggaan naar het Honigcomplex, hoewel het complex beter geschikt is voor de lente en zomer. Meer leuke dingen om te doen? Lees ons artikel Nijmegen met kinderen. Nog meer tips lees je op kidseropuit o.a. over blackie de Braziliaanse vogelspin.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top