Wij gaan Interrailen, onze route en plannen

4

De meivakantie is begonnen en wij zijn er klaar voor1 Vandaag vliegen we naar Italië, morgen hebben we nog een relaxte dag op Sicilië en vanaf 2 mei start ons Interrail avontuur. In een week tijd, reizen we van Catania naar Zürich, waarbij we stoppen in fantastische plekken zoals Rome, Florence, de Cinque Terre en Interlaken.

Is Interrail een betaalbare manier om West-Europa te verkennen?

We gaan niet alleen deze plekken verkennen maar willen ook ontdekken of Interrail een betaalbare manier is om door West-Europa te reizen. We reizen met onze backpack en slapen in hotels, Airbnb’s en guesthouses. Ter plekke gaan we zoveel mogelijk op zoek naar gratis of goedkope attracties. Daarnaast willen we in Italië en in Zwitserland een aantal mooie wandelingen maken.

Ook Saskia en haar gezin (van KidsErOpUit) gaan Interrailen, ze starten in Nederland en reizen onder andere via Boedapest en Wenen naar Zürich (je leest hun route hier).  Ze reizen met de koffer en kiezen voor luxere accommodaties. We ontmoeten elkaar in Zürich en zullen daar onze ervaringen uitwisselen. Onderweg gaan we beiden een aantal opdrachten uitvoeren:

  1. Neem een nachttrein
  2. Eet iets dat typisch is voor het land waar je bent
  3. Houd een dag lang je budget bij
  4. Gebruik de Interrail Pass om extra voordeel te krijgen
  5. Vind een andere Interrailer

treinreizen met kind treinreizen met kind

Onze Route

Dag 1: Catania (Sicilië )

We komen aan in Catania, één van de grootste steden op Sicilië (meer weten over Sicilië? Blogger Margje schreef uitgebreid over Sicilië met kinderen). We gaan op ons gemak de oude stad verkennen en naar het strand.

Dag 2: Rome

Italië is een van onze favoriete vakantielanden, zo zijn we met onze dochter al in Venetië, Bologna en aan de Adriatische kust geweest. De zon, de cultuur en het heerlijke eten; we worden er echt blij van. We waren al een keer eerder een week in Rome met zijn tweetjes en nu gaan we deze prachtige stad ook aan onze dochter laten zien. En we verliezen geen tijd want we reizen met de nachttrein slapend (!) van Catania naar Rome.

Het fijne van een Interrail Pass is dat we één keer betalen en dan vrijwel onbeperkt mogen reizen met de meeste treinen in Europa. Mocht dat iets teveel zijn; er zijn ook (goedkopere) opties waarbij je een x aantal dagen mag reizen in een bepaalde periode of alleen in een enkel land mag reizen. Alleen eventuele reserveringskosten komen er nog bij! In sommige landen is dit weinig tot niks, in andere kan dit best aantikken maar daar vertellen we je na de reis meer over. Kinderen tot 12 jaar reizen gratis mee met de ouders.

Rome Rome

Dag 3: Florence

Na Rome reizen we door naar Florence waar we bijna een hele dag hebben om de stad te ontdekken. Met de auto ben je van Rome naar Florence meer dan 3 uur onderweg. Met de trein is dit minder dan 1,5 uur. Zo is het mogelijk om echt de highlights van Italië eruit te pikken.

Dag 4:  Cinque Terre

Onze volgende highlight is de Cinque Terre waar we gaan wandelen en treinen tussen de verschillende dorpjes.

Dag 5: Bellinzona

De volgende dag reizen we door naar Bellinzona. Onze eerste bestemming in Zwitserland heeft een groot fort en alpenreuzen!

Dag 6: Interlaken over de  Hundred Valley Railway

Met de Interrail  heb je in Zwitserland een aantal hele mooie routes! Wij hebben gekozen voor de “Hundred Valley Railway” (Centovalli Express) die deels door Italië en deels door Zwitserland gaat. Na een dag treinen komen we aan in Interlaken.

Dag 7: Zürich

Onze laatste dag gaan we van Interlaken naar Luzern en dan door naar Zürich via de “Golden Pass route”. Vanaf Zürich ben je in een dag weer terug in Nederland. Maar voordat we dat doen hebben we nog een paar rustige dagen in Zwitserland.

Een afstand van meer dan 2600 km en meer dan 30 uur rijden met de auto is niet wat je normaal gesproken zou doen in een week vakantie. Maar reizen met de trein is heel anders, tenminste dat hopen we! We hebben al eerder treinreizen gemaakt met onze dochter. We genieten dan van de mogelijkheid rond te lopen, het veranderende landschap en het feit dat je ook nog een boekje kunt lezen of op de tablet kunt spelen. Zoveel dagen achter elkaar is voor ons ook nieuw.

Volg ons

Zou jij wel eens willen Interrailen met kinderen? We hopen dat je ons avontuur de komende dagen gaat volgen. Dit kan via Facebook en Instagram en natuurlijk kan je ook de route van KidsErOpUit volgen. We gebruiken daarbij de hashtags #backpackversussuitcase en #interrailmetkinderen.

Heb je nog tips? Wat is bijvoorbeeld het lekkerste ijs in Rome? Wat mogen we echt niet missen in Florence? En welke wandeling is een must-do in Zwitserland? Geef ze door via Social Media of onderaan de pagina!

treinreizen met kind treinreizen met kind

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

4 reacties

  1. veel plezier met jullie Interrail reis, als student deed ik niets anders en dan natuurlijk voor een hele maand weg door heel Europa. In 2008 nog eens gedaan maar dan als volwassene door Oost-Europa want in de jaren 80 kon je er met Interrail nog niet heen reizen. In ieder geval een heel toffe manier om te reizen.
    Buon viaggio
    Isabelle Blanquart

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.