bali met kinderen

Interview: Drie weken Bali met kinderen

Ken je die gezinnen die altijd te veel in een vakantie willen stoppen. Ik wel want het is onze eigen grote valkuil. Niet dit gezin ze kozen voor drie weken Bali met kinderen en eigenlijk hebben ze helemaal gelijk. Wil je ook naar Bali lees dan hier ons uitgebreide blog met praktische tips en leuke bezienswaardigheden op Bali met kinderen en check dan hier kindvriendelijk accommodatie op Bali.

bali met kinderen

Maak kennis met de familie Keijzer

Karin Keijzer is met man en twee kinderen, Thamar en Marijn, van 3 en 6 jaar naar Bali geweest. Wij zijn in 3 weken alleen maar op Bali geweest, omdat je met kinderen wat rustiger aan doet dan dat je dat met z’n tweetjes doet. Door veel rust in te bouwen hebben onze kids van 3 en 6 alles mee kunnen lopen en genoeg ontspanning gehad.

Rustig aan op Bali, relaxed op pad – relaxed naar huis

Met kinderen doe je alles wat rustiger aan, dus dan onderneem je een dagdeel iets en een dagdeel ontspan je je bij het zwembad of strand. Dit vinden mijn kids namelijk erg leuk. We hebben gekozen voor een week aan het strand en daarna 1,5 week rondtrekken en daarna nog een paar dagen strand. Zo begin je relaxed aan een reis en ga je relaxed weer naar huis! Ik had eigenlijk nog wel wat meer willen zien en een duik willen maken, maar ons programma was intensief genoeg.

Vervoer ter plekke regelen of van te voren

We hebben van te voren vervoer geregeld, maar je kunt je prima verplaatsen met een taxi. In het voorseizoen kun je heel makkelijk een taxi regelen en goedkoper dan in het hoogseizoen.

bali met kinderen

Zoveel leuke dingen op Bali

Ik heb alleen maar leuke dingen gedaan voor mijn gevoel. Ik vond de omgeving Ubud ook heel gaaf. Ubud zelf vond ik erg druk, maar we hebben olifant gereden, het apenbos was voor de kinderen erg leuk. Vwe stuitten ook nog op een hele grote processie. Onze kinderen mochten op de foto met de locals. Wij vonden hen bijzonder met hun klederdracht en zij vonden onze zoon, die witblond is, heel bijzonder. Mijn zoon was zelf een van de grootste attracties van het eiland. Ook hebben we de Munduk watervallen bezocht. We logeerden in een hut. Hier kreeg je een soort oerwoud gevoel van vanwege de geluiden tijdens de zonsopgang en ondergang. Ook hebben we hier mega grote spinnen gezien. Ook hebben we gesnorkeld in the blue Hole nabij Padang Bai. Wij hebben hier een witpuntrifhaai gezien van een meter of 2. Heel gaaf was dat!!!

Ver vliegen, net zo makkelijk

Iedereen vroeg ons eigenlijk af waarom we zo ver gingen vliegen met de kids. ze verklaarden ons voor gek. Als je met dit idee in het vliegtuig stapt weet je wel zeker dat de reis minder prettig gaat worden. Je kunt ook gewoon relaxed het vliegtuig instappen en dan zijn je kids ook relaxed. Ik had een hele rugtas vol met kleurboeken, puzzeltjes, wat klein speelgoed, boekjes, ipads, iets lekkers te eten, etc. ingepakt, maar de tas is bijna niet open geweest tijdens de vlucht. Ze hebben zich vermaakt met het tv schermpje en aan lekkere dingen tijdens de vlucht is ook absoluut geen gebrek geweest. We zaten met z’n vieren naast elkaar. Onze kinderen hebben we aan beide kanten apart gezet, zodat ze ook geen ruzie konden maken Knipogende emoticon Dit werkte perfect.

De tips van de familie keijzer.

    • 1. Wacht niet af tot ze groot zijn. Gewoon doen!!!!
    • 2. Zorg dat je activiteiten afwisselt met ontspanning!
      3. Ga naar Gili Air of Gili Meno ( een mooi paradijsje)

Ook een rondreis Bali met kinderen maken?  Dan nog de hotel tip van dit gezin Griya Santrian in de kustplaats Sanur! Niet al te toeristisch, mooi hotel, vriendelijk personeel, luxe en heel lekker eten.

bali met kinderen

Alle foto’s in het artikel zijn eigendom van de familie . Heb jij met je gezin ook een mooie reis gemaakt en wil je dit graag delen met andere reizende ouders? Neem contact op met Gezin op Reis en wie weet staan jullie binnenkort in de interview rubriek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top