Interview: Griekenland zwanger en met dreumes

2

Wij vinden het altijd erg leuk om reisverhalen te horen en lezen van andere reizende families. Maar wie zitten er nou achter het verhaal? En zouden wij zelf ook zo’n reis kunnen maken?

Deze week Nanda en haar familie. Nanda is een dame die echt de halve wereld al gezien heeft van de Caraïben tot Afrika. Maar op haar blog niet alleen verre bestemming maar ook dicht bij huis tips, boeken, koken en van alles. Knap hoe ze elke dag weer een mooi verhaal met ons weet te delen. Speciaal voor Gezin op Reis beantwoord ze een aantal vragen over hun familiereis door de Peloponnesos een minder bekend maar prachtig stukje Griekenland. Voor nog veel meer leuke artikelen Nanda’s Daily.

P1070894

Wie zijn jullie en waar ging de reis naartoe?

Paul (39), Nanda (36) en Noor (3). Paul werk en ik (Nanda) zorg voor de kinderen (want inmiddels kwam daar in oktober ‚2013 Pippa bij) en werk daarnaast aan mijn blog en als tekstschrijver. Ik hou veel van lezen en koken. Daarnaast probeer ik zo vaak mogelijk weg te gaan.

In de zomer van 2013 gingen wij met zijn drietjes naar de, ik was toen 20 weken zwanger. Vanaf Athene hebben we een rondje over het schiereiland gemaakt, daar deden we 3 1/2 week over.

Waarom heb je gekozen voor deze bestemming en op welke manier heb je gereisd?

We wilden niet te ver vliegen, maar ook niet struikelen over de landgenoten. We zijn dol op Griekenland, het reizen is er makkelijk, de wegen goed en qua toerisme precies wat we aangenaam vinden. We houden enorm van de Griekse kneuterigheid. Vanaf Athene hadden we een kleine huurauto geboekt. We konden dus niet al te veel bagage mee. 33 Kilo voor zo lang en met zijn drietjes, vond ik best een prestatie. (er zijn vast mensen die dat nog beter kunnen, haha).

Ik hou ervan om alles van tevoren vast te leggen. Ik vind het heerlijk om uren te surfen op internet op zoek naar het ultieme plekje, voor te bereiden en te zorgen dat alles geregeld is,  zodat ik ter plaatse optimaal kan genieten van wat daar is. En mocht het tegenvallen, dan kun je ter plaatse vaak evengoed je plan wijzigen.  Tijdens deze vakantie gebeurde dat toevallig ook.

Noor kan goed lopen, we hadden voor haar wel de paraplubuggy mee. Reuze handig als die kleine beentjes even moe waren of we een iets langere afstand wilden afleggen. Wel een oude, dus we lieten hem rustig hier en daar staan, als we ergens waren, waar we niet verder konden met de buggy (Monemvasia, Dephi)

 P1080078

Welke mooie ervaring wil je met ons delen?

Op een avond zaten we te eten op een dakterras met uitzicht op de daken van Monemvasia, voor ons de zee en naast ons het plein. We hadden heerlijk gegeten, eindelijk ook iets waar Noor echt van smulde (gehaktballetjes in tomatensaus). Opeens hoorden we gezang uit de kerk naast ons. Dat was zo’n magisch moment, het gegalm, het uitzicht…

Verder blijft het bijzonder om te zien hoe kinderen overal op handen gedragen worden.

Wat kost zo’n reis nou?

De vluchten (Transavia) waren EUR 675,-, autohuur EUR 437,- all in, accommodaties EUR 2278,-
Daar zat een hotel tussen die EUR 860,- kostte voor 5 nachten, dus het kan een stuk voordeliger.

Ter plaatse hebben we niet gek gedaan, geen dure excursies, vaak zelf even een broodje bij de bakker gehaald. Bij de meeste accommodaties hadden we ontbijt inbegrepen. Soms kun je beter uitgebreid lunchen dan dineren met een kind erbij vind ik.

IMG_1697_2 (1)

Welke tips heb voor andere ouders die ook een soortgelijke reis willen maken?

Wij waren vanaf half mei, het is dan overal nog heerlijk rustig. Soms misschien een beetje te, dat weet je voor jezelf het best. Ik vond het goed te doen met een kind van drie, de afstanden zijn prima, hooguit ritten van vier uur, die je dan kunt opbreken in twee stukken.

De tablet was onze lifesaver. Ideaal als het eens langer duurde dan we zelf hoopten. Of om samen spelletjes te doen als het eten op zich liet wachten, in het vliegtuig.

Andere tip; neem niet teveel speelgoed mee. Wij hadden echt bijna niets mee voor Noor, en gaandeweg kwam er steeds meer bij. PET-flessen, doosjes, we hebben ergens wat zandvormpjes gekocht, het zoeken naar speelgoed maakt creatief.

Bereid je voor op archeologische opgravingen, als je daar iets van wilt zien. Het is in sommige gevallen lastig om je peuter daarbij te betrekken, laat staan dat je ter plaatse wat kunt gaan lezen.

Ga rijden op momenten dat je kind moe is. Wij zeiden vaak tegen haar als we lang moesten rijden dat ze wel kon gaan slapen. Na een paar weken vroeg ze zelf: ’Gaan we nu lang in de auto? Dan kan ik wel slapen hè?’Ongelofelijk, want thuis kan ze soms de slaap maar slecht vatten.

Alle foto’s in het artikel zijn gemaakt door Nanda

Heb jij met je gezin ook een mooie reis gemaakt en wil je dit graag delen met andere reizende ouders? Neem contact op met Gezin op Reis en wie weet staan jullie binnenkort in de interview rubriek. Lees ook ons interview met ditzelfde gezin over een rondreis door Europa.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.