Home / Reisinformatie / Latijns Amerika / Interview: Nicaragua met kinderen

Interview: Nicaragua met kinderen

Interview: Nicaragua met kinderen! Wij vinden het altijd erg leuk om reisverhalen te horen en lezen van andere reizende families. Maar wie zitten er nou achter het verhaal? En zouden wij zelf ook zo’n reis kunnen maken?

Deze keer een avontuurlijk gezin waar we een voorbeeld aan nemen. Toen ik zwanger was, kwam ik hun Colombia-verhaal tegen en dacht ik, zie je wel het kan toch! Echt avontuurlijk reizen met kinderen! Deze keer vertellen ze ons over hun laatste bestemming. Fijn om te horen dat Nicaragua (één van onze favoriete landen) ook nu nog en met kids een heerlijke bestemming is. Het hele reisverslag van deze familie lezen kan hier.

Nicargua met kinderen

Wie zijn jullie?

Wij zijn Ivanka Moerkerken, Hugo de Baaij en onze zoon van 6, Mees, en zoon van 8, Tijmen. Wij hebben een aantal jaren met zijn tweeën gebackpackt en sinds we kinderen hebben, reizen we ieder jaar naar een verre bestemming en trekken daar rond op dezelfde manier als dat we dat mijn zijn tweeën deden, dus met rugzak, openbaar vervoer en op de bonnefooi.

Mees was 5 maanden op zijn eerste reis. Met de kinderen zijn we achtereenvolgens in Cuba, Bolivia, Peru, Maleisië, Marokko, Colombia, Indonesië, Thailand, Cambodja, Laos en Nicaragua geweest. De kinderen zijn ondertussen net zulke enthousiaste reizigers als wijzelf.

Leon

Hoe zijn jullie op het idee van Nicaragua gekomen? Het is geen standaard verre bestemming met kinderen

Wij houden van het Latijns-Amerikaanse sfeertje en na twee jaar Azië wilden we weer die kant op. Wij vinden die landen het leukst die nog authentiek zijn, niet teveel toeristen, niet te ontwikkeld en betaalbaar. Nicaragua voldoet aan deze voorwaarden. Daarnaast hadden we het idee dat het een erg afwisselend land is met mooie stranden, dieren, vulkanen en mooie stadjes. Dat is allemaal waar gebleken. En als laatste bleek na een beetje inlezen dat Nicaragua niet alleen het armste land (na Haïti) van heel Amerika is, maar na Canada ook het veiligst.

Corn Island

Welke mooie ervaring van deze reis wil je met ons delen?

De hele reis van 4 weken was 1 mooie ervaring, ik kan ook moeilijk er 1 ding uithalen. Maar ik vond het rondreizen met de lokale kleurrijke ‘chickenbussen’ erg leuk. En de 4 dagen op het Caribische eilandje ‘Big Corn’ is ook zeker het vermelden waard. We vlogen van Managua naar de Corn Islands voor 4 dagen relaxen op een tropisch eilandje met witte zandstranden, palmbomen, koraalriffen en een gezonken Spaans galjoen voor de kust. Hier heerste een totaal andere cultuur dan op het vasteland, andere talen (Engels en Miskito), reggae muziek, andere mensen. Volgens de Lonely Planet één van de meest authentieke Caribische eilanden, en dat klopt, nog weinig toeristen. Op een kilometerslang wit zandstrand waren er misschien 3 toeristen en meer locals in het water dan vakantiegangers. Geen resorts, alleen een aantal kleinschalige hotelletjes met cabanas. Het voelde als een vakantie in een vakantie.

Corn Island

Wat vonden de kinderen het leukste aan Nicaragua?

De kinderen vonden het vele water waarin ze konden zwemmen leuk (twee oceanen, watervallen in de bergen en het meer van Nicaragua), de wilde dieren natuurlijk en de vulkanen! En van de vulkanen was de Masaya vulkaan het coolst, waar ze aan de rand van de krater de rook konden zien en ruiken.

Nicargua met kinderen

Is Nicaragua een beetje betaalbaar?

Het is een goedkoop land om in rond te reizen, leuke budget hostels van 15 -25 euro. Avondeten kostte zo’n 15-25 euro voor ons vieren, openbaar vervoer is spotgoedkoop, ca. 1 dollar pp per uur in de bus.

Nicargua met kinderen

Moet je Spaans kunnen spreken?

Spaans spreken is een voordeel, maar geen must. Er wordt niet veel Engels gesproken, maar met handen en voeten kom je een eind en de bevolking wil je graag helpen. Rondreizen is daar zo supermakkelijk, bussen doorkruisen het hele land. Houdt er wel rekening mee dat het slechte bussen zijn, maar er gebeurt van alles aan boord en ze zijn erg leuk om mee te reizen. De reisafstanden zijn gelukkig kort.

Nicargua met kinderen

Welke tips zou je geven aan ouders ook op vakantie naar Nicaragua met kinderen willen gaan?

Ik kan maar 1 tip geven: als je van een relaxt land houdt, dieren wil zien, vulkanen, koloniale stadjes en houdt van een authentiek land waar de bevolking niet op je geld uit is maar het gewoon leuk vindt dat je in hun land bent dan moet je naar Nicaragua!

Alle foto’s in het artikel zijn gemaakt door Hugo en Ivanka.

Heb jij met je gezin ook een mooie reis gemaakt en wil je dit graag delen met andere reizende ouders? Neem contact op met Gezin op Reis en wie weet staan jullie binnenkort in de interview rubriek.

1 gedachte over “Interview: Nicaragua met kinderen”

  1. Oh, wat leuk om te lezen! Mijn vriend en ik hebben een avond met hun gekletst en biertjes gedronken toen ze net waren aangekomen in León. Super om te lezen dat ze het zo leuk hebben gehad in Nicaragua!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top