Home / Reisinformatie / Noord-Amerika / USA / Interview: North Carolina vakantie met kids

Interview: North Carolina vakantie met kids

Wij vinden het altijd erg leuk om reisverhalen te horen en lezen van andere reizende families. Maar wie zitten er nou achter het verhaal? En zouden wij zelf ook zo’n reis kunnen maken?

Deze week Mariël, Alex en dochters Isis en Zonne. Mariël heeft een online magazine Uit & Thuis met kids. In 2014 gestart, maar nu al heel veel leuke tips. Vooral veel uitjes maar ook andere onderwerpen zoals reizen, winacties en knutselen. Mijn favorieten zijn de gratis uitjes in diverse provincies.

Wie zijn jullie en waar ging de reis naartoe?

Wij zijn Alex en Mariël en samen met onze dochters Isis en Zonne, toen 3 en 8 jaar oud, verbleven wij een maand in Amerika, in de staat North Carolina. Om precies te zijn in het dorpje Hendersonville aan de rand van de Blue Ridge Mountains.

uitenthuis02

North Caroline is niet zo bekend. Vanwaar deze keuze?

We reisden vanaf Curaçao (waar we toen woonden) met een lokale vliegmaatschappij. We wilden een relaxte vakantie en wilden daarom graag een directe vlucht vanaf Curaçao. De enige directe vluchten die er toen waren naar de VS waren naar Miami en North Carolina. Miami hadden we het jaar daarvoor al aangedaan, vandaar dat de keuze op een North Carolina vakantie is gevallen. Wij zijn echte Amerika fans en voor ons maakte het niet uit waar we terecht zouden komen, we willen immers het hele land nog ontdekken.

Wat was jullie mooiste vakantieherinnering van deze reis?

Het rijden van de Blue Ridge Parkway, absoluut! Honderden kilometers hebben we afgelegd terwijl we ondertussen genoten van de mooie uitzichten, de picknicks in de bossen waarbij we negen van de tien keer de barbecue aanstaken, de stops bij mooie riviertjes en watervallen. Een prachtige omgeving en zo’n gevoel van vrijheid! Als je van plan bent om naar Raleigh te reizen, mag je onze blog over de beste musea in Raleigh niet missen.

Jullie hebben alweer plannen voor een reis naar de USA. Wat maakt de USA volgens jullie zo geschikt voor een familievakantie? 

Amerika is een heel veelzijdig land waar ook heel veel te zien en te doen is voor kinderen. De voorzieningen voor baby’s en kinderen in parken, restaurants en attracties zijn vaak prima geregeld.

uitenthuis01

Wat kost zo’n reis nou?

De kosten voor deze reis vielen heel erg mee, ondanks dat we er een hele maand verbleven. In mijn blog “Op vakantie naar Amerika, wat kost dat nou?” In deze blog geef ik alle inzichten in de kosten die we maakten.

Welke tips heb voor andere ouders die ook een soortgelijke reis willen maken?

Stap niet naar een reisbureau, maar regel alles lekker zelf. Scheelt vaak een hoop geld en het is ook nog eens heerlijk om helemaal in zo’n reis te duiken. Plannen maken, routes uitstippelen. Wat een voorpret!

Wat ons erg goed is bevallen is het huren van een huis van een particulier via de site Home and Away. Zowel in Miami als in North Carolina hebben we hier een huis gehuurd. Ten eerste kan het prijstechnisch aantrekkelijk zijn, maar je ‘woont’ ook gewoon een tijdje tussen de lokale bevolking iets wat wij heel erg leuk vonden en waardoor je ook veel meer het echte Amerika beleeft. Tot op heden hebben wij nog steeds vriendschappelijk contact met onze Amerikaanse huurbazin.

Alle foto’s in het artikel zijn gemaakt door Uit en Thuis met kids.

Heb jij met je gezin ook een mooie reis gemaakt en wil je dit graag delen met andere reizende ouders? Neem contact op met Gezin op Reis en wie weet staan jullie binnenkort in de interview rubriek.

Lees ook onze andere interviews over amerika. Zoals met een baby naar de Oostkust, een campervakantie door Amerika of ga direct naar als onze blogs over de USA.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top